Τα 9+1 Tips που δίνω στη βαφτιστήρα μου για τις σχέσεις

Τα 9+1 Tips που δίνω στη βαφτιστήρα μου για τις σχέσεις είναι ένα ακόμη άρθρο μου.

Έχω μια πανέμορφη βαφτιστήρα που ζει εδώ και χρόνια στην Αμερική & έχει μπει ήδη στο στίβο των σχέσεων.

Ξέρεις αγαπημένη μου τα 18 κατ’εμέ είναι μια ευαίσθητη ηλικία όπου ακόμα δεν έχεις ανοίξει τα φτερά σου, που δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα για τις σχέσεις και μπορείς εύκολα να πληγωθείς,διότι ακόμα στα 18 σου είσαι μικρή και αθώα και ακόμα δεν καταλαβαίνεις τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν.

Στη βαφτιστήρα μου λοιπόν έχω δώσει 9+1 Tips για τις σχέσεις και για το πως να μην πέσει στη παγίδα του να πληγωθεί ανεπανόρθωτα :

  • Μην κρίνεις έναν άνθρωπο μόνο από το πακέτο, αλλά δες λίγο και το περιεχόμενο! Βασική αρχή να μην κρίνουμε κάποιον μόνο από την εξωτερική εμφάνιση,διότι όταν μεγαλώσουμε δεν θα είμαστε όπως ήμασταν στα 18 μας αλλά η ψυχή μένει πάντα ίδια
  • Μην πιστεύεις σε λόγια,αλλά μόνο σε πράξεις! Όταν κάποιος λέει μεγάλα λόγια και υπόσχεται πολλά και από πράξεις μηδέν είναι να τρέχεις μακρυά του
  • Πρόσεχε με τι άτομα θα συναναστρέφεσαι! Εντάξει δεν είπα να μην μιλάς με τον barman ή με τον γιατρό, αλλά θα πρέπει οι κεραίες σου και τα μάτια σου να είναι ανοιχτά, να μην εμπιστεύεσαι εύκολα, ξέρεις ότι σου λέει να το φιλτράρεις καλά στο μυαλό σου και να κανείς σωστές επιλογές
  • Να ακούς περισσότερο το μυαλό σου και λιγότερο την καρδιά σου! Το ξέρω ότι η λογική με το συναίσθημα πολλές φορές κοντράρονται και πάντα λειτουργούμε με βάση τα “θέλω” της καρδιά μας και όχι με βάση τα “πρέπει” του μυαλού μας, αλλά έχε στο μυαλό πως η λογική μαζί με το ένστικτο είναι αλάνθαστα και θα σε βοηθήσουν να μην πληγωθείς ανεπανόρθωτα
  • Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις! Σου είπε ότι σε θέλει και έχεις χαρεί ; Σε νιώθω απόλυτα, μην μπεις σε σχέση αμέσως μαζί του, δες τον λίγο φιλικά και σιγά σιγά θα δεις που θα βγει.Μην βιάζεσαι να κάνεις σχέση έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου ανάλογα και με τα σημάδια που θα σου δώσει κιόλας.
  • Μην αφήνεις κανέναν να σε μειώνει! Ποτέ μα ποτέ δεν θα αφήσεις κανέναν να σε μειώνει είτε είστε μόνοι σας,είτε με παρέα!
  • Να είσαι πάντα ο εαυτός σου και σε όποιον αρέσει! Δεν θα αλλάξεις ποτέ για κανέναν,θα είσαι ο εαυτός σου και δε θα νοιάζει για τίποτα.
  • Όλη η ζωή είναι μπροστά σου! Και τι έγινε αν δεν γίνει κάτι με αυτόν που θες ή και τι έγινε που χώρισες ; Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου για έρωτες και από άντρες νααααα!!! Κοίτα να χαρείς τα φοιτητικά σου χρόνια, να βγεις τις βόλτες σου και όλα τα άλλα έρχονται!
  • Να χαμογελάς γιατί το αξίζεις! Το χαμόγελό σου και η ψυχική σου υγεία είναι αυτά που αξίζουν περισσότερο -μαζί και με την σωματική υγεία φυσικά- για αυτό αγαπημένη μου δεν θα αφήσεις ποτέ κανέναν να σε στεναχωρήσει, να σε κάνει να κλάψεις και να πέσεις σε κατάθλιψη! Και πίστεψέ με αν πληγωθείς μια φορά ανεπανόρθωτα μετά θέλει πολύ δύναμη για να σταθείς ξανά στα πόδια σου!!
  • Μην αναλώνεσαι σε λάθος σχέσεις! Στα 18+ είσαι νέα,όμορφη,έχεις μυαλό για αυτό και δεν χρειάζεται να αναλώνεσαι σε λάθος άντρες, τους περνάς από κόσκινο “Ιερά Εξέταση Μέτερνιχ” και επιλέγεις τι θα κάνεις μετά. Πρόσεχε πρέπει να κάνεις σωστή επιλογή,αλλιώς θα χάσεις χρόνια από τη ζωή σου με τον λάθος άνθρωπο. Όπως έλεγε και η Δέσποινα Βανδή και “πάλι βρήκα τον λάθος άνθρωπο για να αγαπήσω”.

*Η φωτογραφία είναι από το Pablo by Buffer*

*Μπορείς να διαβάσεις & άλλα κείμενά μου εδώ*