Την Λουκία ή αλλιώς Λουκίνι την γνώρισα μέσα από τα κείμενά της και από τις εκπομπές που κάνει στο ραδιόφωνο και πραγματικά το πάθος της και η αγάπη της για αυτό που κάνει μου άρεσε πολύ.

Η Λουκία είναι διαφορετική από άλλες κοπέλες που γνωρίζω, έχει ένα ιδιαίτερο στυλ και στα κείμενά της και στις μουσικές επιλογές της και αυτό είναι που την κάνει ξεχωριστή.

Δέχτηκε με χαρά να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη όπου μου μίλησε για τις σχέσεις, για το Λουκίνι  το αγαπημένο της blog, αλλά και την εκπομπή της στο Amagi.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για την αρθρογραφία ;

“Πάντα θεωρούσα πως η γλώσσα είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα στον κόσμο. Σπούδασα γλωσσολογία λόγω αυτής της αγάπης μου. Άρχισα να γράφω πάρα πολύ μικρή, στο δημοτικό. Έγραφα από ποιήματα έως μυθιστορήματα. Και μετά σταμάτησα για πολλά χρόνια. Ούτε λέξη. Σιωπή. Πριν έξι χρόνια περίπου ξεκίνησα να γράφω και πάλι και δεν σταμάτησα ούτε για μία μέρα. Αποφάσισα πως είναι αυτό που αγαπώ περισσότερο να κάνω. Αυτή είναι η μεγάλη μου αγάπη. Και τις μεγάλες αγάπες δεν τις εγκαταλείπεις ποτέ.”

2.Γνωρίζω ότι έχεις και δικό σου site και είσαι σε ραδιόφωνο.Πώς τα προλαβαίνεις όλα ;

“Πιστεύω πως ποτέ δεν έχουμε χρόνο. Τον χρόνο τον φτιάχνουμε εμείς. Ασχολούμαι με το loukini.gr, με τη ραδιοφωνική μου εκπομπή στον Amagi, γράφω, χορεύω και φωτογραφίζω μετά μανίας και κάνω ταυτόχρονα και πολλά άλλα πράγματα. Πάντα θα βρίσκω και θα φτιάχνω χρόνο για πράγματα που με γεμίζουν και για ανθρώπους που αγαπώ. Για όσα θέλουμε να κάνουμε και για όσους θέλουμε να δούμε, έχουμε πάντα χρόνο.”

3.Με τι θεματολογία καταπιάνεσαι στο site σου ;

“Ασχολούμαι με αφιερώματα σε καλλιτέχνες, συγγραφείς και γενικότερα ανθρώπους που θαυμάζω, με ταινίες μικρού μήκους και κυρίως animation, με παρουσιάσεις βιβλίων που διάβασα και μου άρεσαν και γράφω κυρίως για τις προσωπικές σχέσεις, για τον έρωτα, την αγάπη και οτιδήποτε νιώθω πως είναι σημαντικό και άξιο συζήτησης. Γράφω για ό,τι με εμπνέει.”

4.Οι σχέσεις στις μέρες μας είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει ;

“Το να έχεις μια σχέση στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο. Το να έχεις μια καλή, λειτουργική σχέση είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πολλά πράγματα φταίνε γι’ αυτό. Αυτό που θεωρώ πως έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για το γεγονός ότι οι σχέσεις σήμερα είναι τόσο δύσκολες είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Δε μιλάμε. Δε λέμε στον άλλο τι θέλουμε και τι χρειαζόμαστε. Δε ρωτάμε τον άλλο τι νιώθει και τι χρειάζεται. Βγάζει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα και η σχέση γίνεται μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι περισσότεροι από εμάς δε μιλάμε για να εκφράσουμε τι νιώθουμε και η αποτυχία είναι αναπόφευκτη. Εάν συζητήσεις με δύο ανθρώπους που μόλις χώρισαν, θα σου διηγηθούν δύο εντελώς διαφορετικές ερωτικές ιστορίες, βασισμένες σε όλα όσα θεώρησε ο καθένας πως ισχύουν. Δεν μπορούμε να μαντέψουμε τι έχει στο μυαλό του ο άλλος και ούτε ο άλλος είναι υποχρεωμένος να μαντέψει για εμάς. Πρέπει να μιλάμε, αλλιώς τίποτα δεν μπορεί να είναι λειτουργικό. Είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά είναι η μόνη λύση.”

5.Αγαπημένο τραγούδι και φράση

“Έχω τόσα πολλά αγαπημένα τραγούδια, τα οποία εξαρτώνται από την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Εάν πρέπει να διαλέξω ένα αγαπημένο, θα διάλεγα το “My way” του Frank Sinatra.
Αγαπημένη φράση αυτή της Μάγιας Αγγέλου: «Έχω μάθει ότι οι άνθρωποι θα ξεχάσουν τι είπες, θα ξεχάσουν τι έκανες αλλά δε θα ξεχάσουν ποτέ πώς τους έκανες νια νιώσουν».”

6.Στο ραδιόφωνο τι μουσικές παίζεις ;

“Στην εκπομπή Λουκίνι στον Amagi παίζω συνήθως γαλλική, ισπανική, πορτογαλική και ιταλική μουσική αλλά αγαπώ πολύ και την τζαζ και την κάντρι και το σουίνγκ και το τάνγκο και λατρεύω μουσικά τη δεκαετία του 50. Ακούμε πολύ συχνά Frank Sinatra και Elvis Presley και τραγούδια που προσωπικά έχουν κάτι να μου πουν. Συχνά κάνω αφιερώματα σε καλλιτέχνες και σε διαφορετικά είδη μουσικής.”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον ;

“Θα συνεχίσω να γράφω. Έχω στο μυαλό μου διάφορα σχέδια γι’ αυτό. Θα προσπαθώ πάντα να εξελίσσομαι. Θα συνεχίσω να ακούω και να ψάχνω καινούρια τραγούδια και μουσικά είδη. Θα συνεχίσω να μοιράζομαι τις σκέψεις μου με αυτούς που επιθυμούν να τις ακούσουν.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς ;

“Στο προσωπικό μου blog www.loukini.gr
Στη σελίδα μου στο Facebook https://www.facebook.com/loukini.loukiamitsakou/
Στο προφίλ μου στο Facebook https://www.facebook.com/loukia.mitsakou
Στον www.amagi.gr κάθε Πέμπτη 6-8 το απόγευμα
Στο προφίλ μου στο Instagram https://www.instagram.com/loukiamitsakou/”

9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Εύχομαι να το βλέπεις να μεγαλώνει και να εξελίσσεται, όπως το ονειρεύεσαι. Να συνεχίσει να σε γεμίζει, οι αναγνώστες του να το αγκαλιάζουν και εσύ να είσαι πάντα δημιουργική και να γνωρίζεις ανθρώπους μέσα από αυτό, τους οποίους θα θεωρήσεις κάποια μέρα πραγματικούς φίλους. “