Τυχαία συνάντηση με τον πρώην

Τυχαία συνάντηση με τον πρώην είναι ένα από τα κείμενα που είχα γράψει για το αγαπημένο μου instyle.gr.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν όχι όλες αλλά κάποιες από εμάς, στο πίσω μέρος του μυαλού μας είχαμε μια μικρή ελπίδα στο να δούμε ξανά τον πρώην μας τυχαία μπροστά μας είτε επειδή θέλουμε να είμαστε ξανά μαζί του, είτε επειδή έχουμε κοινές παρέες και αγωνιούμε να τον πετύχουμε σε μια κοινή έξοδο, είτε είμαστε στον ίδιο χώρο εργασίας και θέλουμε να τον δούμε έστω και σε κάποιο κοινό meeting ή στο διάδρομο.

Πολλές φορές κάποιες από εμάς ίσως να πηγαίναμε και εντελώς «τυχαία» στα μέρη που σύχναζε με σκοπό να τον πετύχουμε αλλά παράλληλα γινόμασταν και ρόμπα μιας και αυτά δεν τα κάνουν ούτε τα παιδιά.

Άλλες πάλι φορές παρακαλούσαμε να τον πετύχουμε λες και δεν υπάρχουν άλλοι άντρες ξέρω εγώ και εμείς εκεί κολλήσαμε με τον πρώην και θέλουμε να συνεχίσουμε να τρώμε τα μούτρα μας.

Πάντα όλα τα πράγματα γίνονται για κάποιο λόγο και πως όσο παρακαλάς να συμβεί κάτι ποτέ δεν γίνεται, αλλά θα συμβεί όταν δεν θα το περιμένεις και τότε δεν θα σε νοιάζει κιόλας!

Και το γεγονός του να παρακαλάει κάποια ντε και καλά να πετύχει τον πρώην της είναι και ολίγο γελοίο αφού μπορεί κάλλιστα να προχωρήσει τη ζωή της και να αφήσει το παρελθόν πίσω της διότι δε θα φοράει πλέον παρωπίδες και θα έχει βρει τον επόμενο που θα την έχει κάνει να ξεκολλήσει επιτέλους από τον πρώην.

Πώς όμως νοιώθει μια χωρισμένη σε μια τυχαία συνάντηση με τον πρώην ; Χτυπάει η καρδιά της σαν τρελή από ταραχή ή πλέον δεν την νοιάζει και πολύ;

Αμέσως τώρα για να μην σας κρατάω σε αγωνία στα παραθέτω:

1.Αν είσαι φρεσκοχωρισμένη είναι απόλυτα λογικό όταν τον δεις τυχαία τον πρώην σου να νιώσεις μια ταραχή και να θες να τρέξεις στην αγκαλιά του και να του μιλήσεις. Αυτό είναι στα don’t! Αν συμβεί να τον δεις απλά αδιαφορείς και προχωράς σαν να μη συμβαίνει τίποτα ακόμα και αν εσύ μέσα σου σκας,διότι αν είσαι ακόμα κολλημένη σε εκείνον δε θα μπορέσεις να βρεις τον επόμενο ή τον κατάλληλο για εσένα. Το να μένεις στάσιμη στο παρελθόν δε σου κάνει καλό κυρίως στη ψυχολογία σου και άδικα χαλιέσαι για κάτι που έχει τελειώσει.

2.Αν πάλι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που χωρίσατε μπορείς να του πεις ένα αδιάφορο γεια χωρίς πολλά πολλά όμως και να το παίξεις υπεράνω,γιατί πολύ απλά είσαι ανώτερή του και φυσικά επιτέλους φαντάζομαι πως θα έχεις βρει κάτι πολύ καλύτερο!

3.Δε χρειάζεται να πιάσετε το μπλα μπλα σαν να είστε δύο κολλητοί φίλοι που απλά έχουν χαθεί και να αρχίσετε αμέσως να λέτε τι κάνετε στη ζωή σας και αυτό γιατί 2 πρώην δε χρειάζεται να είναι φίλοι, επειδή σίγουρα αυτό θα σε κρατάει πίσω κολλημένη και ας μη το παραδέχεσαι.

4.Ελπίζω να μην είσαι από εκείνες τις γυναίκες που μόλις δουν τυχαία τον πρώην τρέξεις σαν παλαβή πάνω του και να αρχίσεις να κλαίς και να ζητάς επανασύνδεση. Εντάξει πέρα από γελοίο είναι συνάμα και τραγικό γιατί ρίχνεις κατά πολύ το επίπεδο.Το να ζητάς από τον πρώην επανασύνδεση είναι σαν να τον παρακαλάς -που τον παρακαλάς δηλαδή- και θα σε έχει δεδομένη και ότι είσαι το σκυλάκι που τρέχει συνεχώς από πίσω του. Οι άντρες θέλουν δυναμικές γυναίκες και θέλουν εκείνοι να τρέχουν για αυτές!

5.Ελπίζω να μην είσαι και από εκείνες τις γυναίκες που μόλις δουν τον πρώην αρχίζουν το ξεκατίνιασμα και οι βρισιές επειδή σε πλήγωσε -σαφώς και του αξίζει αλλά είσαι ανώτερή του-

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν όταν συναντήσεις τυχαία τον πρώην σου ;

  1. Φυσικά το παίζεις υπεράνω ! Όχι πολλά λόγια λίγα και καλά ,μη σου πω να μη μιλήσετε κιόλας.Διότι αν μιλήσετε τότε του δείχνεις ότι ακόμα σε καίει.
  2. Αν σε έχει πληγώσει αλλάζεις και πεζοδρόμιο.
  3. Το κόλπο του να κάνεις ότι μιλάς στο κινητό φαντάζομαι το ξέρεις. Οπότε κάνε πως μιλάς με κάποιον και απόφυγέ τον
  4. Αν πάλι είσαι σε μπαράκι ή σε παραλία και τον πετύχεις και θες να τον εκδικηθείς καλύτερα να μη το κάνεις! Η αδιαφορία να ξέρεις τσακίζει κόκαλα.
  5. Αν πάλι καίγεσαι και λιώνεις για να του μιλήσεις τι να σου πω εσύ αποφασίζεις,αν το θες τότε ναι μίλα του. Προσπάθησε όμως να μην είσαι μελοδραματική και να μην βάλεις τα κλάματα.

Οι τυχαίες συναντήσεις με τον πρώην ξέρω πως καμιά φορά μας φέρνουν σε δύσκολη θέση, άλλες φορές καταλαβαίνουμε πως πατάμε γερά στα πόδια μας και αδιαφορούμε και άλλες φορές φερόμαστε χαζά και μετά από αυτή την τυχαία συνάντηση θέλουμε αμέσως να τρέξουμε να του στείλουμε μήνυμα ότι χαρήκαμε που τον είδαμε -θα σε χαστουκίσω αν το κάνεις αυτό-αλλά και πάλι κάνε αυτό που θεωρείς σωστό για εσένα.

Και επειδή καλοκαίρι είναι πίστεψέ με σταμάτα να ελπίζεις σε τυχαίες συναντήσεις με τον πρώην, αλλά προσπάθησε να ελπίζεις σε τυχαίες συναντήσεις με ένα νέο αμόρε που δε θα σε κάνεις να κλαις τρώγοντας οικογενειακό παγωτό, αλλά που θα σε κάνει να γελάς και θα σε κάνει να έχεις αυτοπεποίθηση.

Το να είσαι κολλημένη στο παρελθόν σου σε κάνει να χάνεις ευκαιρίες που ίσως να είναι καλύτερες από την προηγούμενη επιλογή σου.

Αν πάλι θες να μείνεις μόνη σου τότε απόλαυσε την ελευθερία σου και γέμισε τις μπαταρίες σου για τη νέα σεζόν που έρχεται!

*Η φωτογραφία πάρθηκε από το instyle.gr*

*Αν θες να διαβάσεις & άλλα κείμενά μου μπες εδώ*