Χριστούγεννα-Σχέσεις και στη μέση… Covid!

Χριστούγεννα-Σχέσεις και στη μέση… Covid! είναι το κείμενό που δημοσιεύτηκε στο αγαπημένο μου lifesharing.gr της Χριστίνας Λαμπίρη.

Οι μέρες που βιώνουμε είναι πραγματικά δύσκολες .

Καθώς το δεύτερο lockdown μας βρίσκει σχεδόν έναν μήνα πριν τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα.

Οι περισσότεροι δε, για να ανεβάσουν τη ψυχολογία τους και να φύγει το μυαλό τους από την πανδημία, έχουν ήδη αρχίσει να στολίζουν το σπίτι τους, έχουν «στήσει» το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ίσως μάλιστα να έχουν φτιάξει τους πρώτους κουραμπιέδες τους και τα μελομακάρονα τους!

Τι γίνεται όμως όταν τα φετινά Χριστούγεννα εκτός από το φόβο της Covid-19, μας βρίσκουν και …χωρισμένους; Πόσο εύκολα μπορεί να γίνει ξαφνικά η πιο αγαπημένη γιορτή  να μετατρέπεται στην πιο δύσκολη περίοδο για μία γυναίκα;

Επειδή λοιπόν όλα μέσα στην ζωή είναι, και όλα μπορούμε να τα διαχειριστούμε – αν θέλουμε- να μερικές ιδέες για να παραμείνουμε «ακμαίες», αισιόδοξες και χαρούμενες ακόμα και σε αυτή την περίπτωση .
Ας τα πάρουμε ένα ένα :

1.Το ότι θα υπάρχουν μέτρα μέσα στις γιορτές αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είσαι με την οικογένειά σου που τόσο σε αγαπάει και σε στηρίζει. Αν η οικογένειά σου όμως είναι μακριά τότε η μόνη λύση είναι το Skype μέχρι να βρεθείτε ξανά

2.Επειδή μέχρι αυτή την στιγμή που σου γράφω, δεν έχουν ανακοινωθεί οι νέες συνθήκες λειτουργίας  για τα μαγαζιά και τις αγορές, σε περίπτωση που ανοίξουν, και πάντα με προσοχή, ξεχύσου στους δρόμους και ευχαριστήσου ψώνια! Αν παραμείνουν κλειστά, κάνε το ίδιο μέσω Ιντερνετ. Δεν θα τα χαλάσουμε στον τρόπο!

3.Μίλα με τους αγαπημένους σου φίλους στο τηλέφωνο, μια καλή τους κουβέντα σίγουρα θα σε κάνει να νιώσεις καλά μέσα σου

4.Μην μιλάς για τον πρώην σου χρονιάρες μέρες, για να μην σου πω , διέγραψέ τον κιόλας από όλα τα social media ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

5.Όσο είσαι στο σπίτι κάνε πράγματα που αρέσουν σε εσένα, που σου φτιάνουν τη διάθεση και που ξέρεις,  μπορεί να ανακαλύψεις και  άλλα χόμπι που δεν τα γνώριζες…. Αν μέχρι τότε μας επιτρέψουν να βγούμε μια βόλτα (πάντα) με προσοχή θα είναι ότι πρέπει για να περπατήσεις λίγο στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως λόγω της κατάστασης δεν είναι όλοι σε mood για να στολίσουν πόσο μάλλον μια φρεσκοχωρισμένη που ήθελε να περάσει τις γιορτές με τον αγαπημένο της.

Η συμβουλή μου; Μην στεναχωριέσαι άλλο για εκείνον. Προσπάθησε να χαρείς τις γιορτές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, εκείνα που πραγματικά θέλουν να είναι δίπλα σου.

Πάμε λοιπόν να μετρήσουμε αντίστροφα για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Πάμε να χαμογελάσουμε στα δύσκολα και  να αποφασίσουμε ότι  δεν το βάζουμε κάτω για κανέναν  λόγο! Και μην ξεχνάς: Τα Χριστούγεννα είναι μαγικά. Οι ευχές μπορεί να βγουν αληθινές….

*Το κείμενο το βρίσκετε στο lifesharing.gr*

*Η φωτογραφία πάρθηκε από το lifesharing.gr*

*Αν θέλετε να διαβάσετε & άλλα κείμενά μου μπείτε εδώ*