Mε την Ρένα έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και φέτος ήρθε η ώρα για να ξανασυνεργαστούμε στο αγαπημένο SugarMama.gr. Η Ρένα όσα χρόνια την γνωρίζω είναι ένας αξιολάτρευτος άνθρωπος και χαμογελαστός και το site της είναι ένα από τα πιο ενημερωμένα μαμαδίστικα site που έχω διαβάσει.

Πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για όλα : Για την οικονομική κρίση,για τις σχέσεις αλλά και για το ποιες συμβουλές θα δώσει στα παιδιά της σε περίπτωση που πληγωθούν από έναν χωρισμό.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το blog;

“Αρχικά καλώς σε βρήκα Τίνα και σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.Είμαι η Ρένα και κάνω αυτό που αγαπώ, είμαι δημιουργική, οργανωτική, συνεπής και πάνω απ όλα μια ζαχαρένια… μαμά και σύντροφος!
Όλα ξεκίνησαν όταν ανακάλυψα την μητρότητα.. Η Μαρία Άννα είναι το κανάλι που με έσπρωξε να ανακαλύψω τόσα πολλά για μένα, έτσι γεννήθηκε το SugarMama.gr.”

2.Πριν ξεκινήσεις το site σου που ήσουν και πως πήρες την μεγάλη απόφαση να φτιάξεις το δικό σου site;

“Είμαι στον χώρο του blogging πάνω από 10 χρόνια. Ξεκίνησα ως συνεργάτης του Emergency Services.gr (ένα portal για σώματα ασφαλείας) το οποίο με «ετοίμασε» για την άφιξη του SugarMama.gr.
Μου έμαθε να μελετάω το κοινό μου και να επιλέγω συνεργάτες σε ένα επάγγελμα που πολλοί θεωρούν χόμπι , που για να φθάσεις στο επίπεδο να έχεις οικονομικές απολαβές χρειάζεται υπομονή και ήθος.”

3.Με τι θέματα καταπιάνεται το site σου;

“Μα …με την αρχή όλων! Με το πιο μεγάλο ταξίδι … της ζωής, οτιδήποτε αφορά την ανατροφή, την εκπαίδευση, την ψυχολογία, την ανάπτυξη, την υγεία και την ψυχαγωγία των παιδιών. Είναι ένα «βοήθημα» στον δυσκολότερο ρόλο που θα εκπροσωπήσει κάθε άνθρωπος εάν επιλέξει να μεγαλώσει ένα παιδί. Άρθρα που προϋποθέτουν πολλές ώρες δουλειάς, έρευνας για τα θέματα, ενώ θα πρέπει ταυτόχρονα να είσαι ενεργός στα social media, να ανταποκρίνεσαι στα καλέσματα του χώρου και των αναγνωστών με διακριτικότητα και ευαισθησία.”

4.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτή την εποχή

“Μια φράση που με εκφράζει τώρα που μεγαλώνω είναι του Karl Jung : «Είσαι αυτά που κάνεις και όχι αυτά που θέλεις να κάνεις. Είσαι οι πράξεις σου και όχι οι σκέψεις σου.»
Τραγούδια όλα με εκφράζουν αρκεί να χορεύονται σε ρυθμό ντίσκο , ροκ και λάτιν!! ☺”

5.Η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους;

“Ακόμα και σε εποχές κρίσης να κάνουν ότι λατρεύουν αλλιώς να λατρέψουν αυτό που κάνουν.”

6.Οι σχέσεις στην εποχή μας είναι δύσκολες τι πιστεύεις ότι φταίει;

“Ότι μετράμε μέρες, αλλαγές, ελαττώματα.. ανικανοποίητοι γκρινιάζουμε.. Όλα μας φταίνε και σιγουρότατα ο έρωτας μεταναστεύει! Ευτυχία στις σχέσεις είναι στιγμές. Χρειάζεται αποδοχή και χώρος. Πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε (την στιγμή) όταν τη ζούμε και να την ευχαριστιόμαστε όσο πιο πολύ μπορούμε. Αν κάθε μέρα έχεις μια ευτυχισμένη στιγμή, δεν θα είσαι ευτυχισμένη; δεν θα παραμένεις ερωτευμένη;”

7.Τι συμβουλή θα έδινες στα παιδιά σου -δεν ξέρω πόσα έχεις κλπ- ώστε να μην πληγωθούν από σχέσεις;

“Α! Όχι! ΠΡΕΠΕΙ να πληγωθεί!! Να τον ζήσει (τον έρωτα) σε όλες του τις εκφάνσεις. Ο έρωτας αναταράζει την πραγματικότητα, πληγώνει πολύ, αλλά και σε ολοκληρώνει. Είναι ζωή.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Να μετρώ τα κύματα σε ένα μοναδικό νησί στην άκρη του Αιγαίου, και φυσικά στους τοίχους των socialmedia εάν ακολουθήσετε τις σελίδες του SugarMama.gr…σε Facebook, σε Twitter, Instagram, youtube, Google+ και Pinterest!”

9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Tο Ex’s Ghost By Tina Michaelidou να σταθεί πολλά χρόνια με τόση αμεσότητα.. ο κόσμος χρειάζεται πολλές Τίνες, που δεν φοβούνται να τσαλακωθούν, Τίνες να κάνουν το πρόβλημα σου δικό τους. Προς το παρόν ας απολαύσουμε όσο περισσότερο γίνετε την μια και μοναδική που έχουμε!”