Πολλές φορές όταν χωρίζεις με τον πρώην σου , σου ζητάει να μπείτε στη γκρίζα ζώνη της φιλίας και να είστε δύο καλοί φίλοι.

Όμως σύμφωνα με το ρητό “Μια φιλία μπορεί να γίνει έρωτας, όμως ένας έρωτας δεν μπορεί να γίνει φιλία” και δεν έχει άδικο.

Το να μείνεις φίλη με τον πρώην σου σε κρατάει φυλακισμένη σε παρελθόν που σε τσακίζει και που δε σε αφήνει να προχωρήσεις παρακάτω τη ζωή σου.

Από τη μια φταίει ο πρώην σου που σου ζητάει κάτι τέτοιο – προφανώς σε θέλει για καβάτζα του και για να περνάει καλά μέχρι να βρει κάτι άλλο ή μπορεί να μην ένιωθε στην πραγματικότητα τίποτα για εσένα ή και να του πέρασε και όντως να σε θέλει για φίλη αλλά είναι λίγο κουλό – , αλλά από την άλλη φταις και εσύ που ανέχεσαι μια τέτοια κατάσταση.

Το να είσαι φίλη μαζί του και να είναι στη ζωή σου μετά θα σου δημιουργήσει προβλήματα και στην επόμενη σχέση σου που θα είσαι κολλημένη ακόμα στον πρώην σου και δεν θα μπορείς να αφοσιωθείς στον νυν σου.

Επιπλέον φίλη με πρώην δε μπορείς να μείνεις από την πρώτη μέρα του χωρισμού σας,διότι θέλει χρόνο για να επουλωθούν οι πληγές σου, αλλά και για να αποφασίσεις εάν θα μπεις στη ζώνη της φιλίας.

Ακόμα και αν ο πρώην σου μπαινοβγαίνει στη ζωή σου εσύ είσαι εκείνη που μπορείς να του κλείσεις την πόρτα μια και καλή γιατί όπως λέει και ο λαός

” Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια”.

vantage.com