Όταν υπάρχει αγάπη την νιώθεις

Όταν υπάρχει αγάπη την νιώθεις,μου λέει η αγαπημένη μου συγγραφέας Μαίρη Ελευθεριάδου που μου δίνει την πρώτη συνέντευξη για το 2022!

Η Μαίρη είναι ένα γλυκύτατο κορίτσι, με υπέροχη πένα & έτυχε να είναι & στη δική μου βιβλιοπαρουσίαση του “Και Μη Χειρότερα! στο πάνελ με τους ομιλητές.

Σήμερα θα μας παρουσιάσει τα 2 της βιβλία.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την συγγραφή βιβλίων;

“Με λένε Μαίρη είμαι 26 ετών και είμαι καθηγήτρια γαλλικών εκτός από συγγραφέας. Από πολύ μικρή ηλικία με θυμάμαι να μαγεύομαι από τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και αργότερα των μυθιστορημάτων. Θαύμαζα τους συγγραφείς και την έμπνευση τους. Έτσι, όταν ήμουν 13 επιχείρησα πρώτη φορά να γράψω μια ιστορία που είχα κατά νου αλλά την άφησα στην άκρη λόγω σχολικών υποχρεώσεων. Η κατάλληλη στιγμή βρέθηκε 10 χρόνια μετά που ξεκίνησα να γράφω επίσημα, δημοσίευσα την ιστορία στο Wattpad και αργότερα κυκλοφόρησε αποκλειστικά σε έντυπη μορφή από τις εκδόσεις Οσελότος.”


2.Με τι θέμα πραγματεύεται το βιβλίο σου;

“«Το πιο μελωδικό ρεφρέν» είναι μια ιστορία για τους πρώτους έρωτες. Η Ηλέκτρα και ο Πέτρος ερωτεύονται στα φοιτητικά τους χρόνια με φόντο την Αθήνα και τα αγαπημένα τους τραγούδια. Κάθε κεφάλαιο αντιστοιχεί και σε ένα τραγούδι δίνοντας την κατάλληλη μουσικότητα. Επίσης, παράλληλα βλέπουμε τις φιλίες και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Τέλη Νοεμβρίου κυκλοφόρησε και το δεύτερο με τίτλο «Ένα βαλς κάτω από τ’αστέρια» και συνδέεται με το προηγούμενο αν και μπορεί να διαβαστεί και ανεξάρτητα.”


3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Πράγματι είναι κάπως δύσκολες ίσως οι ερωτικές σχέσεις περισσότερο. Δεν μπορώ να προσδιορίσω τι ακριβώς φταίει για αυτό το φαινόμενο. Πολλές φορές παίζει ρόλο το λάθος ταίμινγκ και οι προτεραιότητες που μπορεί να βάλουν τον έρωτα σε πιο κάτω θέση. Όμως ευτυχώς υπάρχουν εξαιρέσεις και οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ερωτεύονται όσα χρόνια και αν περάσουν όσο περίπλοκα και αν γίνουν τα πράγματα.”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;

“Να μην πτοούνται, να μην το βάζουν κάτω με την πρώτη δυσκολία και να προσπαθούν για τα όνειρα τους. Τα όμορφα ανθίζουν από τα δύσκολα πολύ συχνά και να μην χάνουν την ψυχική ανθεκτικότητα τους.”

5.Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από το βιβλίο που θες να το μοιραστείς μαζί μας

“«Ίσως τελικά οι έρωτες να μην είναι τέχνασμα των συγγραφέων. Όταν υπάρχει αγάπη την νιώθεις.»”

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή

“Μετά από μια playlist με τραγούδια των αγαπημένων Måneskin έχω στο repeat το “Minefields”ένα υπέροχο ντουέτο της Faouzia με τον John Legend. Από φράσεις θα πω μια από τον Μικρό πρίγκιπα του Εξυπερί: «Μόνο με την καρδιά μπορεί να δει κανείς καθαρά».”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Έχω επικεντρωθεί για την ώρα στην κυκλοφορία του «Ένα βαλς κάτω από τ’αστέρια» καθώς έκλεισε μόλις έναν μήνα κυκλοφορίας αλλά ταυτόχρονα έχω κατά νου πολλές ιστορίες που θα ήθελα να βρεθούν σε βιβλιοθήκες.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς ;

“Στην σελίδα μου στο φβ με τίτλο «Το πιο μελωδικό ρεφρέν/Μαίρη Ελευθεριάδου»”

9.Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina A.Michaelidou   

“Εύχομαι να συνεχίσει να αγαπιέται τόσο αυτό το υπέροχο blog και να μας εμπνέεις Τίνα!”

*Αν θέλετε να διαβάσετε & άλλα κείμενα μπείτε εδώ*