Όσοι με διαβάζετε εδώ και 6 χρόνια -πρώην, νυν και δε συμμαζεύεται- ξέρετε σίγουρα ότι έχω ένα κόλλημα με τον Πλούταρχο -κάτι σαν αιώνιο κόλλημα με έναν πρώην που μπορεί να έχετε ελάτε όλοι μαζί ένα Θου Κύριε  φυλακήν το στόματί μου- τελευταία έχω ερωτευτεί το τραγούδι του Κιάμου ¨Αλλού Εσύ¨ που θεωρώ πως είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχω ακούσει τελευταία μετά του Γιαννάκη φυσικά.

Όμως το κείμενό μου δεν έχει να κάνει με το ¨Αλλού εσύ¨ αλλού εγώ και γενικά αλλού ντα αλλού ,αλλά με τον Ύμνο στους πρώην -προσοχή μόνο για φρεσκοχωρισμένους- ξέρετε τι εστί ‘Υμνος ή ωδή; Χμμ πως οι φανατικοί ολυμπιακοί λένε συνθήματα για την ομάδα τους, ε, κάπως έτσι και εσείς οι φρεσκοχωρισμένοι λέτε ¨ύμνους¨ για τους πρώην -εγώ ακόμα το κάνω και αναλόγως τον πρώην κάνω τη γλυκιά ή την σκυλίσια ωδή-.

Για αρχή τον κλαίτε τον μακαρίτη -Θεός σχωρέστον- τον αποκαλείτε με ρομαντικές φράσεις τύπου ¨ο γλυκός μου, μου λείπει¨,  ¨αχ το μωράκι μου¨ και άλλα τέτοια. Σε επόμενο στάδιο αφού θα έχετε πάει παρακάτω το ¨μωράκι σας¨ θα γίνει ο απόλυτος γύπας -όπως αυτοαποκαλούνται και ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ- θα μετατραπεί σε γαλλικές εκφράσεις που δεν μπορώ να σας καταγράψω, γιατί πάνω από όλα είμαι μια κιουρία.

Γενικά ο ύμνος στους πρώην είναι κάτι σαν τελετουργικό για εμάς : τους πεθαίνουμε-τους κλαίμε & τους καίμε, τους αγαπάμε και μετά τσουπ ¨θυμάσαι εκείνο τον μακαρίτη που το παίζει γύπας και είναι σαν το ανάποδο γαμώτο;¨κάπως έτσι.

Βέβαια αυτά τα κάνουν και οι άντρες βέβαια ο ύμνος στις πρώην δεν είναι να πονάνε για αυτήν, αλλά να βρίσκουν την επόμενη αμέσως. Πόσο θα ήθελα να ήμουν άντρας κάποιες φορές ώστε να μην κλαίω τον κάθε μακαρίτη.

Τέλος αν θέλετε να στολίσετε τον πρώην σας ή την πρώην σας μπορείτε να το κάνετε άφοβα μιας και εκείνοι σίγουρα θα λένε τα καλύτερα ή τα χειρότερα για εσάς αναλόγως με τον τρόπο που χωρίσατε ή με την αιτία του χωρισμού ,οπότε ξεσπάστε με τον μοναδικό σας τρόπο και γράψτε τους όλους.

Για όσους φρεσκοχωρίσατε ακούστε αυτό:

Αλλού ζωή, αλλού γιορτή

Δε σ’ έχω δει, μεγάλες νύχτες

Αλλού εσύ κι εδώ σιωπή

Και προσευχή να μην υπήρχες…

Πηγή