Την Μένια την γνώρισα μέσα από το site της και από την περιοχή στην οποία κατοικούμε. Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το site της το άγχος μου και η αγωνία μου για να γίνει καλά η κόρη της ήταν μεγάλο.

Η Μένια είναι από κείνους τους ανθρώπους που δε το βάζουν ποτέ κάτω, που χαμογελάνε στις δύσκολες στιγμές και τις αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία.

Πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για την αρρώστια της κόρης της, την οικονομική κρίση, αλλά και για τις σχέσεις.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε το blog σου;

“Είμαι η Μένια, ετών 42, μαμά δύο παιδιών της Νεφέλης και του Πάρη. Η κόρη μας νόσησε με λευχαιμία όταν ήταν 3,5 χρονών. Ξεκίνησα να «γράφω» γιατί ήθελα βοήθεια. Έπρεπε να αντιμετωπίσω πολλά και οι πηγές ενημέρωσης στην χώρα μας δεν υπήρχαν. Ήθελα να βοηθήσω και κάθε οικογένεια που θα περνούσε την πόρτα του Παιδογκολογικού Νοσοκομείου, μετά από μένα. Ένα παιδί την ημέρα νοσεί με καρκίνο στην χώρα μας. Η σκέψη μου ήταν ότι έστω και μια μαμά να βοηθήσω, μιλώντας για την νέα μας καθημερινότητα, θα είχα κάνει κάτι πολύ σημαντικό!”

2.Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να είσαι μαμά,σύζυγος,εργαζόμενη,blogger,να έχεις εταιρεία και να τρέχεις για όλα αυτά;

“Κάποιες φορές είναι εύκολο κάποιες άλλες όχι. Τις περισσότερες φορές, όλες εμείς, με τις τόσες «ταμπέλες», είμαστε η επιτομή του «πολυεργαλείου».
Κάνεις αυτά που σε γεμίζουν και σε ευχαριστούν…Αυτά που κάθε βράδυ όταν τα αναλογίζεσαι, νιώθεις μια αγαλλίαση.Αυτά που σε κάνουν να κοιμάσαι ήσυχη τα βράδια…δεν έχει σημασία πόσες ώρες κοιμάσαι βέβαια!”

3.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα θέλουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους;

“Να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Η ευτυχία ή ή δυστυχία δεν έχουν να κάνουν με τα πόσα χρήματα έχεις. Την ευτυχία ή την δυστυχία, την έχεις μέσα σου.”

4.Μια μαμά που το παιδάκι της έχει περάσει ή έχει καρκίνο τι θα την συμβούλευες να κάνει για να το αντιμετωπίσει;

“Να είναι ψύχραιμη και να έχει εμπιστοσύνη στο παιδί της. Να ρωτάει ότι δεν καταλαβαίνει, να ενημερώνεται, να αναζητά, να ακούει το ένστικτο της, να έχει τα μάτια και τα αυτιά της ορθάνοιχτα. Να μιλήσει και με άλλες μαμάδες που το έχουν περάσει. Και όταν με το καλό τελειώσουν με αυτή την τραγική περιπέτεια, να μην ξεχάσει όσα πέρασε και να βρει τρόπους να βοηθήσει και τα άλλα παιδιά.”

5.Αγαπημένο τραγούδι και φράση

“Αγαπημένη μου φράση: «Η ζωή είναι ωραία»
Αγαπημένο τραγούδι: «I did it my way”…”

6.Οι σχέσεις είναι δύσκολες στις μέρες μας. Τι πιστεύεις ότι φταίει και τι συμβουλή θα δώσεις στα δικά σου παιδιά όταν μεγαλώσουν ώστε να προσέχουν για να μην πληγωθούν;

“Δεν είναι οι σχέσεις δύσκολες. Εμείς τα κάνουμε δύσκολα. Έχουμε ξεχάσει ότι είμαστε «συνάνθρωποι». Έχουμε ξεχάσει τον διπλανό μας. Το ΕΓΩ μας επικρατεί κι επιβάλλεται χωρίς κρίση, χωρίς σκέψη, χωρίς ενσυναίσθηση. Έχουμε ξεχάσει ή δεν μάθαμε ποτέ να αγαπάμε…Απλά να αγαπάμε. Να ανοίξουμε την καρδιά μας σε αυτά που νιώθουμε.
Θα τους πω ότι το να πληγωθούν είναι μια ακόμη κατάσταση ζωής που έχει πολλά συναισθήματα. Τα παιδιά μου θέλω να μάθουν να δέχονται και να διαχειρίζονται όλα τα συναισθήματα τους. Δεν υπάρχουν καλά και κακά συναισθήματα.
Ξέρεις, ένα από τα προβλήματα της νέας γενιάς είναι ότι δεν έχουν ζήσει την ματαίωση. Εμείς οι γονείς κάνουμε τα πάντα να μην απογοητευτούν τα παιδιά μας.”

7. Εκτός από το karkinaki με τι άλλο ασχολείσαι;
“Επαγγελματικά ασχολούμαι πλέον μόνο με το Καρκινάκι.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Στο info@karkinaki. Gr και στα social media…Να με πάρει και τηλέφωνο να πιούμε έναν καφέ, να τα πούμε…”

9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Να μας μάθει να αγαπάμε την ζωή. Να μας «εκπαιδεύσει» να αγαπάμε.”