Την Ιωάννα την γνώρισα όταν έγραφα και συνεργαζόμουν με το site Μεταξύ Μας, είναι και εκείνη από την Κύπρο και δέχτηκε με μεγάλη χαρά να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη και να μιλήσουμε για όλα.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και ποια είναι η δική σου ιστορία  ;

Γεννήθηκα στη Λευκωσία, Ιούλιο μήνα του 1977. Σπούδασα Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Πολύ αργότερα έκανα το μεταπτυχιακό μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έπρεπε να διευρύνω τους ορίζοντες μου, τις γνώσεις μου, έτσι το έβλεπα.

Ζω και εργάζομαι στη Λάρνακα. Μια σχετικά μικρή παραλιακή πόλη με όμορφους ανθρώπους και μια ακόμα πιο όμορφη θάλασσα που θες δεν θες σε μαγεύει και γίνεται βάρκα για να ταξιδεύει το μυαλό και η καρδιά σου για όπου αγαπά.

Κάνω τις βόλτες μου στην πόλη και γενικότερα στη ζωή  παρατηρώντας τα πάντα γύρω μου. Και έτσι ανακαλύπτω τί υπάρχει εκεί έξω. Και μαζεύοντας πληροφορίες εικόνες , ήχους και μυρωδιές μπλέκω τις ιστορίες μου. Μέσα τους κρύβω πάντα ένα κομματάκι από εμένα ή ένα μήνυμα που θέλω να περάσω.

2.Απο πότε άρχισε η αγάπη σου για την αρθρογραφία και με ποια site συνεργάζεσαι ;

Από μικρή είχα μια ιδιαίτερη σχέση με τα βιβλία. Μου άρεσε να χάνομαι μέσα στις ιστορίες τους και να ταξιδεύω. Θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου, με ένα στυλό Bic στο χέρι, να σημειώνει όπου βρει σκέψεις και στιχάκια που μου έρχονταν στο μυαλό αλλά και φράσεις από βιβλία που μου έκαναν εντύπωση και δεν ήθελα να τις ξεχάσω. Η αρθρογραφία προέκυψε μέσα από την αγάπη μου για τη φωτογραφία. Όταν ξεκίνησα να ντύνω τις εικόνες μου με λέξεις. Οι λέξεις έγιναν στίχοι, έγιναν άρθρα έγιναν μικρές ιστορίες και διηγήματα.

Έχω συνεργαστεί με το loveletters.gr. Εδώ και ένα χρόνο γράφω για το metaximas.org ενώ μου αρέσει πολύ να στριμώχνω τις ιστορίες μου σε λίγες γραμμές όπως απαιτεί το site 121words.com  

3. Πιστεύεις ότι στην Κύπρο λείπει η έννοια των blogs

Δυστυχώς εδώ στην Κύπρο δεν υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον για τα blogs όπως υπάρχει σε άλλες χώρες. Ο κόσμος φαίνεται να δείχνει μια πιο ιδιαίτερη προτίμηση σε Facebook και Instagram.

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα κυνηγάνε τα όνειρα τους ;

Η κρίση δεν επηρεάζει μόνο τα νέα παιδιά αλλά και όλους όσους κάνουν όνειρα ή αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Η συμβουλή μου είναι πως ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε. Μπορεί οι καταστάσεις να είναι δύσκολες, οι άνεμοι που φυσούν να μην είναι ευνοϊκοί μα δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Αντίθετα, πρέπει να πεισμώνουμε πιο πολύ και να παλεύουμε για ότι αγαπάει η ψυχή μας.

5. Οι σχέσεις στην εποχή μας είναι δύσκολες τι πιστεύεις ότι φταίει ;

Δεν πιστεύω πως ήταν ποτέ εύκολες οι σχέσεις. Ειδικά στις μέρες μας όμως έχω την εντύπωση πως αυτό που φταίει ήμαστε εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι που δεν τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας. Αν τα βρούμε πρώτα με μας, τότε ναι, υπάρχει ελπίδα να κτίσουμε σχέσεις που να αντέχουν στο χρόνο και να μπορούν να ξεπερνούν τα εμπόδια που εμφανίζονται στο δρόμο μας.

6. Τί διαβάζεις αυτή την εποχή;

Γενικά διαβάζω πολλά και διάφορα. Όταν νιώθω όμως την ανάγκη να ξεμπλοκάρω λίγο το μυαλό μου,  τότε κάνω μια στροφή στο παιδικό παραμύθι και την νεανική λογοτεχνία. Αυτή η εποχή λοιπόν με βρίσκει παρέα  με τον Μάγκα της Πηνελόπης Δέλτα, την Μωβ ομπρέλα της Άλκης Ζέη και το Παλιόπαιδο της Αγγελικής Δαρλάση ενώ ο Ραφτάκος των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου βρίσκεται επί μονίμου βάσεως στο κομοδίνο μου.

7. Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον ;

Πολλές καινούργιες μικρές ιστορίες, κάτι σε ποίηση κάτι σε  παραμύθι και δεν ξέρω και εγώ τί άλλο, μιας και δεν εφησυχάζομαι ποτέ.

8. Πού μπορεί να σε βρει κανείς ;

 Στο Facebook  στη σελίδα https://www.facebook.com/myshortandtallstories/

 Στο  στο Blog μου https://myshortandtallstories.blogspot.com/

9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina michaelidou

Πρώτα θα σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Μετά θα σου πω πως είσαι υπέροχη και πως σου εύχομαι τα καλύτερα.