Την Έφη την γνώρισα μέσω του site της www.workingmoms.gr και είναι μια εξαιρετική μαμά 2 υπέροχων παιδιών,blogger και συγγραφέας ενός παιδικού βιβλίου “Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα” που κυκλοφόρησε πρόσφατα και σας το συνιστώ ανεπιφύλαχτα.

Η Έφη μου παραχώρησε πρόσφατα μια συνέντευξη και μου μίλησε για το blog της, το βιβλίο της,αλλά και για τις σχέσεις.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για σένα και πως ξεκίνησε η ιδέα του Working Μoms;

“Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα, προτιμώ να μιλούν για μένα οι φίλοι μου και οι συνεργάτες μου… Είμαι η Έφη μαμά του Κωνσταντίνου και του Δημήτρη, μια εργαζόμενη μαμά, blogger, συγγραφέας, αρθρογράφος και δημοσιογράφος.

Το blogging μπήκε στη ζωή μου τον Ιανουαρίου του 2013. Μετά από πολυετή εργασία, δούλευα μέχρι τότε 12 χρόνια ασταμάτητα, βρέθηκα ξαφνικά άνεργη στο σπίτι με τον μεγάλο μου γιο τον Κωνσταντίνο που τότε ήταν 2μιση χρονών. Περνούσαμε φανταστικά μαζί αλλά ήθελα και γω κάποιες ώρες της ημέρας να κάνω κάτι για τον εαυτό μου. Τότε ξεκίνησα το blogging και το www.workingmoms.gr το οποίο ξεκίνησε σαν ψυχοθεραπεία και προσωπική ανάγκη να ξεφεύγω λίγο από την έντονη και απαιτητική καθημερινότητά μου ως νέα μαμά και εξελίχθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα και αγαπημένα portal μαμάδων του διαδικτύου.”

2.Πρόσφατα έγραψες το 1ο σου βιβλίο. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να το γράψεις;

“«Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα» είναι η πρώτη μου συγγραφική προσπάθεια.  Είναι ένα παραμύθι βιωματικό και εμπνευσμένο από τον μεγάλο μου γιο τον Κωνσταντίνο μου. Πρόκειται για ένα παιδικό παραμύθι το οποίο πραγματεύεται την πλεονεξία. Σκοπός του είναι να μάθουν τα παιδιά να εκτιμούν την πληθώρα αγαθών που έχουν, αλλά και την προσφορά, την αλληλεγγύη και την αποταμίευση. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς.
Αυτό που με ώθησε να γράψω αυτό το παραμύθι ήταν η ανάγκη μου να μοιραστώ την εμπειρία μου και μέσω αυτού να βοηθήσω και άλλες μαμάδες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τα παιδιά τους. Και νομίζω ότι δεν υπάρχει πια οικογένεια που τα παιδιά τους να μην ζητούν όλο και περισσότερα υλικά αγαθά και να είναι μονίμως ανικανοποίητα μη εκτιμώντας όλα αυτά που τους προσφέρονται απλόχερα από τους γονείς τους.”

3.Με τι θέματα καταπιάνεται το site σου;

“Το site www.workingmoms.gr με μια πλειάδα συνεργατών ενημερώνει το κοινό του για θέματα που αφορούν την οικογένεια, τα παιδιά, προτάσεις εξόδων, βιβλίων, ομορφιά, θηλασμό, μαγειρική, εκδηλώσεις, συνεντεύξεις, επικαιρότητα, σεμινάρια και γενικότερα ότι αφορά τις μαμάδες και την οικογένεια. Είναι μια ομαδική δουλειά!”

4.Σκέφτεσαι αν θα γράψεις και άλλο βιβλίο και αν ναι θα είναι παιδικό;

“Προς το παρόν δεν σκέφτομαι τίποτα, χαχαχα. Είναι τόσο απαιτητικό το πρόγραμμά μου που δεν έχω χρόνο για δεύτερο βιβλίο, τουλάχιστον όχι προς το παρόν. Το 24 ωρο είναι τόσο μα τόσο μικρό για να χωρέσει όλες μου τις δραστηριότητες. Άλλωστε κυκλοφόρησε μόλις πριν ένα μήνα και άμεση προτεραιότητα μου είναι η προώθηση του μέσω παρουσιάσεων, σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. Όνειρο είναι να το διαβάσουν όσα περισσότερα παιδάκια γίνεται, γιατί ήδη από τα πρώτα σχόλια και εντυπώσεις που λαμβάνω από τις μαμάδες που το διαβάζουν στα παιδιά τους είναι ότι προβληματίζονται πολύ και κάνουν πράξη πολλές έννοιες που περιλαμβάνει το βιβλίο.”

5.Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να είσαι μαμά, σύζυγος, εργαζόμενη, γυναίκα, αρθρογράφος και συγγραφέας;

“Όταν αγαπάς πολύ αυτά που κάνεις όλα φαντάζουν εύκολα. Η μόνιμη ερώτηση που μου κάνουν είτε μέσω συνεντεύξεων, είτε οι μαμάδες που με ακολουθούν, ακόμα και γνωστοί και φίλοι είναι πως καταφέρνω να τα συνδυάζω όλα αυτά; Παρά την κούραση, όταν γίνεσαι μαμά αποκτάς υπερδυνάμεις και δεξιότητες που δεν είχες ανακαλύψει ποτέ ότι έχεις! Επιπλέον για ένα παιδί είναι πρότυπο μια μαμά που εργάζεται, ανεξάρτητα αν λείπει κάποιες ώρες απ’ το σπίτι.Αν με ρωτούσες πριν γίνω μαμά , θα σου απαντούσα ότι πηγαίνω στη δουλειά και κουράζομαι τόσο που μετά δεν θέλω να ασχοληθώ με τίποτα άλλο. Ενώ πλέον η καθημερινότητα μου μοιράζεται στη δουλειά μου, στο site μου, στα παιδιά μου και σ’ όλες τις υπόλοιπες δουλειές που απαιτείται να κάνει μια μαμά εντός και εκτός σπιτιού. Και είμαι περήφανη γιατί θεωρώ ότι θα συνδυάζω όλα αρμονικά.”

6.Πόσο δύσκολες είναι οι σχέσεις στη σημερινή εποχή;

“Θεωρώ ότι οι σχέσεις είναι πολύ δύσκολες τη σημερινή εποχή. Παρατηρώ τους νέους που δεν συμβιβάζονται, που δεν βάζουν νερό στο κρασί τους και που χωρίζουν με την πρώτη δυσκολία που έρχεται στο δρόμο τους. Η σχέση με το σύντροφο σας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη σχέση που έχουμε με το παιδί μας. Η σχέση μεταξύ των γονιών αποτελεί άγκυρα για όλη την οικογένεια. Οι ευτυχισμένοι γονείς έχουν και ευτυχισμένα παιδιά. Είναι ευθύνη των γονιών να διατηρούν καλή ποιότητα στη σχέση τους. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα αισθάνονται την αναγκαία ασφάλεια και αυτοπεποίθηση για να γνωρίσουν τον κόσμο γύρω τους.”

7.Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια τόσο ως αρθρογράφος όσο και ως συγγραφέας;

“Δεν μου αρέσει να κάνω σχέδια, γιατί άλλωστε αν καμιά φορά κάνω ανατρέπονται. Ακολουθώ το ένστικτό μου. Το μόνο που θέλω και ελπίζω είναι να είμαι γερή και δημιουργική για πολλά πολλά χρόνια ακόμα. Θέλω το site μου να γίνει ακόμα πιο γνωστό και αγαπητό απ’ ότι είναι, άλλωστε δεν έχει άδικα καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα και αγαπημένα portal μαμάδων στο διαδίκτυο. Θα ήθελα να συνεχίσω να γράφω βιωματικά άρθρα, άλλωστε αυτά είναι με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, που αγγίζουν τις μαμάδες και ταυτίζονται, γιατί μέσα από αυτά βλέπουν τον εαυτό τους.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Στο site μου www.workingmoms.gr, στο facebook (https://www.facebook.com/workingmoms.gr/) και στο Instagram (https://www.instagram.com/workingmoms.gr/).”

9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Εύχομαι να κατακτήσεις όλα τα όνειρα σου και να συνεχίσεις για πολλά χρόνια ακόμα να δημιουργείς ενδιαφέροντα άρθρα για την σύγχρονη γυναίκα.”