Η Χριστίνα έχει 2 υπέροχα site όπως θα μας πει παρακάτω που είναι το πάθος της,τα αγαπάει και τα ενημερώνει καθημερινά και στα 2 με διάφορα ενδιαφέροντα θέματα.

Το κορίτσι αυτό με το χαμόγελο και με τις όμορφες φωτογραφίες που ανεβάζει στα social της κάθε μέρα μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για όλα.

Για τις σχέσεις, για τις συμβουλές που θα δώσει στα παιδιά της όταν χωρίσουν,για τα 2 της site και για άλλα πολλά.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για σένα

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια υπέροχη Θεσσαλονίκη που μου πρόσφερε τα πιο όμορφα παιδικά χρόνια που θα μπορούσα να έχω. Αγοροκόριτσο από τα γεννοφάσκια μου όργωνα τη γειτονιά με ένα ποδήλατο και έκανα παρέα σχεδόν πάντα με αγόρια. Φίλες…λίγες και εκλεκτές.

Γράφω μάλλον από τότε που έπιασα μολύβι στα χέρια μου και η δασκάλα μου στη Δευτέρα Δημοτικού είχε πει στη μάνα μου ότι είμαι «ταλέντο» στην Έκθεση. Κάπως έτσι μου φούσκωσαν όλοι τα μυαλά και βάλθηκα να γράφω όλη μου τη ζωή.

Παρότι αναπνέω μέσα από το γράψιμο, σπούδασα Χημεία και έχω τετράγωνη λογική και μαθηματικό τρόπο σκέψης. Κι ενώ οι άλλοι πιστεύουν ότι λειτουργώ πάντα με βάση το συναίσθημα, στην πραγματικότητα τους ξεγελάω τρόπον τινά, αφού αν το καλοσκεφτείς ο γραπτός λόγος τον οποίο κατά κόρον χρησιμοποιώ, «κρύβει» μέσα του συναρπαστικές φόρμες, μοτίβα και σχέδια με μαθηματικό ενδιαφέρον.”

2. Πες μας πως ξεκίνησε η ιδέα για το e-mama.gr

“Είχα γεννήσει τον δεύτερο γιο μου και η αδερφή μου η Λίζα τον πρώτο της, με λίγες μέρες διαφορά. Δύο μωρομάνες λοιπόν καταφέρνουν να ξεκλέψουν λίγο χρόνο και να πιουν έναν καφέ – στο χέρι, στο πόδι, όπως θες πες το – σε ένα παγκάκι έξω από το Γήπεδο του ΠΑΟΚ. Εκείνη την εποχή ετοιμάζαμε τις βαφτίσεις των μωρών και είχε μπλοκάρει ο εγκέφαλος από τις άπειρες ιδέες που βρίσκαμε στο pinterest.

«Θέλεις να φτιάξουμε ένα blog να ανεβάζουμε ότι φτιάχνουμε;»

Τελικά φτιάξαμε ένα blog. Το e-mama.gr. Δεν ανεβάσαμε ποτέ ότι φτιάξαμε στις βαφτίσεις, επειδή ποτέ δεν προλάβαμε να τα φωτογραφίσουμε, ανεβάσαμε όμως άπειρα άλλα πράγματα που απασχολούν τη μαμά. Κι εκεί που στην αρχή πηγαίναμε στα τυφλά και χοροπηδούσαμε από τη χαρά μας όταν είχαμε καμιά δεκαριά επισκέπτες στο blog και 5 καινούρια like στη σελίδα μας, σήμερα μετράμε χιλιάδες visitors και έχουμε μάθει τα πάντα σχετικά με το διαδίκτυο.”

3. Πες μας πως ξεκίνησε η ιδέα για το νέο site;

“Το votanistas.gr είναι ένα όνειρο πολλών χρόνων. Απλά κάποτε δεν είχε συγκεκριμένη μορφή και ήταν απλά ένας έρωτας για τα αρωματικά φυτά από την εποχή που τα μελετούσα φοιτήτρια στο Χημικό. Στην πορεία κι ενώ πλέον είχα αρχίσει να ασχολούμαι με το διαδίκτυο και να bloggάρω, πήρε μορφή και τώρα πλέον σάρκα και οστά.

Ας πούμε ότι στο votanistas.gr πάντρεψα τις δύο αγάπες μου, το γράψιμο και τα αρωματικά φυτά. Με κουμπάρο το διαδίκτυο θα πω, χαριτολογώντας, αλλά κυριολεκτώντας κιόλας.

Είχα διαπιστώσει ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη στην έγκυρη και τεκμηριωμένη επιστημονικά ενημέρωση στο διαδίκτυο και όχι μόνο, στο συγκεκριμένο αντικείμενο, κάθε φορά που έψαχνα εγώ μια πληροφορία. Ένα ομιχλώδες τοπίο, σε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Όνειρό μου λοιπόν να ξεδιαλύνω το τοπίο.”

4. Τι διαβάζει κανείς κ στα 2 site;

“Στο e-mama.gr διαβάζει οτιδήποτε αφορά τη μητρότητα και την πατρότητα. Από την εγκυμοσύνη, τη γέννηση και το θηλασμό, μέχρι την οδική ασφάλεια των παιδιών και τα μαθήματα του σχολείου. Και φυσικά τις απόψεις μας για οτιδήποτε περνάει από το μυαλό μιας μαμάς, από τη στιγμή που μένει έγκυος, μέχρι που στέλνει τα παιδιά της στο Πανεπιστήμιο. Ίσως και αργότερα!

Στο votanistas.gr ασχολούμαστε βασικά με την επαρχία της Ελλάδας. Διαβάζει φυσικά κανείς οτιδήποτε αφορά τα αρωματικά φυτά, από τις ευεργετικές τους ιδιότητες – πάντα επιστημονικά τεκμηριωμένες – μέχρι την καλλιέργειά τους στη γλάστρα, στον κήπο και φυσικά στο χωράφι. Πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί επαγγελματικά με τα αρωματικά φυτά, τόσο στο στάδιο της παραγωγής όσο και της μεταποίησης και της εμπορίας, αλλά και συνταγές και ταξίδια σε αγροτουριστικούς και τουριστικούς προορισμούς. Σκοπεύουμε να οργώσουμε την Ελλάδα, κυριολεκτικά και μεταφορικά απ’ ότι καταλαβαίνεις”

5. Οι σχέσεις σήμερα είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει;

“Οι σχέσεις ήταν, είναι και θα είναι δύσκολες, απλά έχουν αλλάξει οι δυσκολίες.

Σήμερα το πρόβλημα μας είναι ότι τραμπαλιζόμαστε ανάμεσα στην ουσία και την επιφάνεια. Έχουν κατακλύσει τον εγκέφαλό μας εικόνες με τέλειες γυναίκες – ει δυνατόν με καλά σμιλευμένους γλουτούς – τέλειοι άντρες – με six packs φυσικά – τέλειες σχέσεις, τέλειες οικογένειες και εννοείται…τέλεια παιδιά. Και πώς να αρκεστούμε στη δική μας γήινη, γεμάτη προβλήματα σχέση όταν κάποιος μας υπόσχεται ότι λίγο παρακάτω υπάρχει το τέλειο; Πώς να προσπαθήσουμε; Πώς να ματώσουμε;

Η αγάπη όμως υπάρχει στο ατελές. Στο λίγο. «Δεν είναι πουκάμισο κολλαριστό η αγάπη. Είναι ρούχο τσαλακωμένο. Φορεμένο.» Και δεν το λέω εγώ, η Αλκυόνη Παπαδάκη το λέει. Εγώ απλά θα συμφωνήσω ότι μου προκαλεί κι εμένα ναυτία το «απόλυτα εντάξει».”

6.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά;

“Να συνεργαστούν, να φτιάξουν ομάδες και να επιχειρήσουν καινοτομώντας. Στην Ελλάδα μας έχει φάει η μοναξιά και το «μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα». Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Πιστεύω ότι τα πολλά μυαλά είναι πάντα καλύτερα από το ένα. Μου αρέσει η δύναμη της ομάδας που συνεργάζεται.”

7. Τι συμβουλή θα έδινες στα παιδιά σου όταν χωρίσουν;

“Να το ζήσουν. Να πονέσουν, να κλάψουν, να νιώσουν. Να μην επιτρέψουν σε καμία σχέση και σε κανέναν άνθρωπο να τους παγώσει το συναίσθημα. Κι αφού το ζήσουν, να γυρίσουν στον εαυτό τους και να ψαχουλέψουν το δικό τους
«λίγο». Να το κάνουν «πολύ». Να μπουν πιο όμορφοι άνθρωποι στην επόμενη σχέση τους. Σιχάθηκα αυτούς που ψάχνουν το «λίγο» των αλλωνών.”

8. Που σε βρίσκει κανείς;

“Με βρίσκει στο «The Greens». Είναι το πιο πρόσφατο πόνημά μας, ένα advertising and marketing agency που έχουμε φτιάξει σε μια υπέροχη μονοκατοικία με κήπο στην Αλεξάνδρεια, στο votanistas.gr, στο e-mama.gr και φυσικά στο Facebook: Christina Kavakopoulou και στο Instagram: Christina_kavakopoulou_v”

9. Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Να μπορείς να το ερωτεύεσαι με πάθος και να το αγαπάς με στοργή.”

*H φωτογραφία είναι από το προσωπικό άλμπουμ της Χριστίνας*