Η Έλενα πρόσφατα μου έκανε την τιμή στο να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη ώστε να μου μιλήσει για το βιβλίο της “Πινελιές Ονείρου”.

Η ίδια στη συνέντευξη μου μίλησε & για τις σχέσεις,για τα βιβλία,καθώς & για τα μελλοντικά της σχέδια.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την συγγραφή βιβλίων;

“Τίνα μου, αρχικά να σ’ ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στο ex’s ghost και να σου ευχηθώ κάθε επιτυχία.Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην όμορφη Λεμεσό.  Σπούδασα Ψυχολογία και εργάζομαι στον χώρο της υγείας με νεογέννητα στο πρόγραμμα της νεογνικής βαρηκοΐας.Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Η συγγραφή βιβλίων για εμένα ξεκίνησε απρόσμενα με μια ασήμαντη αφορμή, χωρίς ποτέ να σκεφτώ συνειδητά ότι θα γράψω ένα βιβλίο. Φυσικά, η συγγραφή είναι μια ανάγκη έκφρασης του εσωτερικού μας κόσμου, αλλά και ένας έρωτας μαζί. Αν δεν ερωτευτείς την ιδέα και τους ήρωές σου, αν δεν γίνεις ένα μαζί τους, δεν μπορείς να ξεκινήσεις αλλά ούτε και να συνεχίσεις να γράφεις. Έτσι, το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο “Τα τσαλακωμένα φτερά της πεταλούδας” από τις εκδόσεις Ηλία Επιφανίου, το 2016 ακολούθησε το “Σε μια στροφή του Καρουζελ” και το 2019 οι “Πινελιές ονείρου”, όλα από τις ίδιες εκδόσεις.  Θεωρώ τα βιβλία μου κομμάτι της ψυχής μου και πνευματικά μου παιδιά.”

2.Με τι θέμα πραγματεύεται το βιβλίο σου;

“Το τελευταίο μου βιβλίο “Πινελιές Ονείρου” μιλά για την προσφορά στον συνάνθρωπο και τις διάφορες σιωπές, σιωπές που πολλές φορές μοιάζουν με κραυγές. Όλα μου τα βιβλία είναι κοινωνικά και μέσα από αυτά προσπαθώ να δώσω κάποια μηνύματα και αν είναι δυνατόν να προσθέσω και εγώ ένα λιθαράκι στην προσπάθειά μας να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.”

3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες.Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Οι ανθρώπινες σχέσεις υπήρξαν πάντοτε  δύσκολο και πολύπλοκο θέμα. Νομίζω πως φταίει η έλλειψη πραγματικής επικοινωνίας αλλά και ο εγωισμός και η έλλειψη υπομονής και κατανόησης. Όλα ξεκινούν από την ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας, για αυτό ως γονείς έχουμε την ευθύνη να είμαστε εμείς πάνω από όλα φωτεινό παράδειγμα για εκείνα. “

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους.Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;

“Η συμβουλή μου στα νέα παιδιά στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι ποτέ να μην πάψουν να αγωνίζονται, να πιστεύουν στον εαυτό τους και να ονειρεύονται.”

5.Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από το βιβλίο που θες να το μοιραστείς μαζί μας

“Ένα από τα πολλά αγαπημένα μου αποσπάσματα από το βιβλίο μου “Πινελιές ονείρου” είναι το εξής: (σελ.60) Όνειρο ήταν, συλλογίστηκε και διερωτήθηκε τι παιχνίδια να παίζει το μυαλό. Εκείνη πολλές φορές είχε συνοδεύσει τον σύζυγό της σε επίσημες εκδηλώσεις και χορούς, αλλά ποτέ δεν της δόθηκε η ευκαιρία να χορέψει μαζί του ένα βαλς. Αυτό θα έκανε, λοιπόν. Τα βράδια θα ξεγλιστρούσε από τον βάναυσο τούτο κόσμο της λογικής και της αλήθειας και θα ταξίδευε σε κόσμους αλλιώτικους, όπου ο πόνος δεν είχε καμιά θέση. Δραπέτης θα γινόταν, δραπέτης της ζωής. Τα ταξίδια της θα ήταν όμορφα, ρομαντικά, γεμάτα έρωτα, αγάπη, χαρά, φως, ευτυχία… Θα πήγαινε όπου το δικό της μυαλό και μόνο επιθυμούσε, και αυτό θα ήταν το δικό της μυστικό. Εκείνης και του εαυτού της. Θα ταξίδευε, λοιπόν, στον κόσμο των ονείρων, στα ζεστά χρώματα, στις αποχρώσεις του κόκκινου και στις πινελιές της αγάπης. Και ας ήξερε πως την τρέλα και τη λογική τις χωρίζει μονάχα μια λεπτή, αδιόρατη γραμμή, που δεν θα ήθελε, όμως, ποτέ να την περάσει. Εκεί θα ταξίδευε, λοιπόν, στο όνειρο, όπου η αγάπη θα ‘ταν σαν να μην τέλειωσε ποτέ…”

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή

“Οι “Μέλισσες”  της Φωτεινής Βελεσιώτου,  από τη σειρά “Άγριες μέλισσες” της οποίας δηλώνω θαυμάστρια. Αγαπημένη φράση αυτόν τον καιρό. Όλα γίνονται για κάποιον λόγο”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Έχω γράψει κάποια παραμυθάκια, ίσως κάποτε θελήσω να τα εκδώσω, δεν ξέρω. Όσον αφορά στη συγγραφή νέου μυθιστορήματος, γράφω μόνο όταν αισθάνομαι ότι έχω κάτι να πω.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου μπορεί στο facebook στον προσωπικό μου λογαριασμό Elena Macriyianni Vryonidou (Έλενα Μακρυγιάννη Βρυωνίδου)”

9.Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Ευχή μου στο ex’s ghost είναι να συνεχίσει να ενημερώνει και να ομορφαίνει τον κόσμο για πολλά πολλά χρόνια.”