Κάθε μέρα το Facebook μόλις αλλάζει η μέρα μας δείχνει τις αναμνήσεις μας και ό,τι έχουμε ανεβάσει στο συγκεκριμένο social media.Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν ανεβάζω τίποτα με τις σχέσεις μου και μετά από τους χωρισμούς μου φτιάχνω νέο προφίλ και έτσι γλιτώνω από την καθημερινή ενημέρωση του που ήμουν και τι έκανα με τους ex από δω.

Πάμε λοιπόν να σου απαριθμήσω ποιες 7 αναμνήσεις δεν θα ήθελα ποτέ μα ποτέ να μου θυμίσει το Facebook :

  1. Τις φωτογραφίες μου με τον λεγάμενο από τις εξόδους μας είτε μόνοι μας,είτε με την κοινή παρέα μας
  2. Τα αμέτρητα check in που κάναμε στις εξόδους μας και στις διακοπές μας
  3. Τις αφιερώσεις που κάναμε ο ένας στον άλλον με στιχάκια,φωτογραφίες ή τραγούδια
  4. Τα γλυκανάλατα σχόλια γεμάτο μέλια κάτω από τραγούδια και φωτογραφίες
  5. Την αλλαγή της κατάστασης από “Ελεύθερος” σε “Σχέση”, είτε σε “Αρραβωνιασμένος”
  6. Τις πιο ζουζουνίστικες και γλυκανάλατες duck face φωτογραφίες μας
  7. Τα φαγητά που τρώγαμε ή τα ποτά που πίναμε και τα βγάζαμε φωτογραφία -ναι μη χάσουμε και δε τα ανεβάσουμε και αυτά-

Ευτυχώς δηλαδή που το Facebook δεν μας βγάζει και σαν ανάμνηση τα χιλιάδες μηνύματα που ανταλλάζαμε κάποτε  με τους πρώην μας ή το κράξιμο που ρίχναμε ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια του χωρισμού μας ή και πιο μετά.

Μπορώ να σου πω ότι χαίρομαι που δεν έχω αναμνήσεις με τους πρώην μου στα social media γιατί θα έπρεπε κάθε μέρα να σβήνω και από μια ειδοποίηση και φυσικά όλοι οι πρώην μου είναι μπλοκαρισμένοι,διότι δεν αξίζει για κανέναν να είμαι κολλημένη στο παρελθόν λες και είμαι η Πηνελόπη που περιμένει ακόμα τον Οδυσσέα.

Μην ξεχνάτε άλλωστε πως οι πραγματικές αναμνήσεις που φτιάχνουμε με έναν άνθρωπο όσο είμαστε σε σχέση είναι μόνο στο μυαλό και στην καρδιά και δεν σβήνουν εύκολα,αλλά θέλουν χρόνο να σβηστούν και πολύ δύναμη.

Εσείς ποια άλλη ανάμνηση δε θα θέλατε να σας δείχνει το Facebook και την έχετε διαγράψει ήδη;

Ps Και επειδή όπως είπα παραπάνω οι αναμνήσεις βρίσκονται στο μυαλό και στην καρδιά άκου το τραγούδι που είχε πει η Άννα Βίσση :

Kι έχω τόσα να θυμάμαι από σένα: χρόνια που τα ζήσαμε μαζί ένα-ένα, ώρες σιωπηλές και βράδια ερωτευμένα, κι όλο με ρωτάς πού πήγανε χαμένα.