Σήμερα φιλοξενούμε αποκλειστική συνέντευξη της Κατερίνας Τσεμπερλίδου, γνωστής διαφημίστριας, συγγραφέα και happiness blogger. Ρωτήσαμε για τη ζωή της και μας είπε.

1. Πείτε μας λίγα λόγια για σας, τα βιβλία σας και για το σάιτ σας.

“Αγαπώ το γράψιμο από μικρό παιδί. Εργάστηκα για πολλά χρόνια στη διαφήμιση, ως κειμενογράφος και δημιουργικός διευθυντής, δημιουργώντας καμπάνιες για προϊόντα, εταιρίες, κοινωνικούς σκοπούς. Έχω δημιουργήσει πάνω από 500 καμπάνιες και κερδίσει 324 βραβεία δημιουργικότητας σε Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχω γράψει 12 βιβλία, διηγήματα, μυθιστορήματα και βιβλία αυτογνωσίας με θέμα την ευτυχία. Όταν σταμάτησα να εργάζομαι στη διαφήμιση, στο τέλος του 2011, και έγινα full time συγγραφέας, δημιούργησα και το πρώτο μου website, το www.tsemperlidou.gr, που είναι η προέκταση των βιβλίων μου για την ευτυχία.”

2. Όταν γράφετε ένα βιβλίο από πού παίρνετε έμπνευση;

“Όταν γράφω ένα βιβλίο, συνήθως εμπνέομαι από τις ανθρώπινες αξίες, για τις οποίες θέλω να γράψω ή από κοινωνικά θέματα, για τα οποία θέλω να κάνω κάποια παρέμβαση. Και πάνω απ’ όλα, από χαρακτήρες που με εκπλήσσουν.”

3. Το σάιτ σας με τι θέματα καταπιάνεται;

“Έχω δύο websites: το www.tsemperlidou.gr, ένα magazino με καθημερινές αναρτήσεις, που έχουν σαν θέμα τους όλα όσα μας κάνουν ευτυχισμένους στη ζωή. Είναι πολύ ικανοποιητικό να βλέπεις πως οι αναγνώστριες σε επιβραβεύουν με την εμπιστοσύνη τους. Οι αναγνώστριες είναι οι περισσότερες γυναίκες, το αγαπούν και το εμπιστεύονται γιατί τις στηρίζει στο να κάνουν τη ζωή τους πιο ευχάριστη.

Το website καλύπτει θέματα αυτογνωσίας, αυτοβελτίωσης, σχέσεων, θετικής προσέγγισης στη ζωή, αλλά και μόδα, ομορφιά, σινεμά, βιβλία, θέματα για παιδιά, pets, επιστήμη, συνταγές, υγεία, celebrities και ό,τι άλλο ενδιαφέρει τις γυναίκες. 

Το δεύτερο website μου είναι το vivlio.gr με τις παρουσιάσεις των βιβλίων που διαβάζω. Σε αυτό, αναρτώ την κριτική ενός βιβλίου κάθε Δευτέρα. Σύνολο, 52 βιβλία, 52 εβδομάδες, όλο το χρόνο.”

4. Είστε μαμά, σύζυγος, συγγραφέας, έχετε ένα σάιτ, μα πάνω από όλα είστε γυναίκα. Πώς τα καταφέρνετε;

“Ο πατέρας μου μας μεγάλωσε εμένα και την αδελφή μου με φιλοδοξίες, ενθάρρυνση, και την πεποίθηση ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα επειδή δεν γεννηθήκαμε αγόρια. Από κει και πέρα, προσπάθησα και γώ να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου, συχνά κάτω από συνθήκες πίεσης. Αλλά το αποτέλεσμα μετράει στη ζωή.” 

5. Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σας συμβουλή στα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα τα όνειρά τους;

“Η δική μου συμβουλή σε όλα τα νέα παιδιά, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους γενικότερα, είναι η προτροπή των αναγνωστριών μου να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και το δικαίωμα στην ευτυχία. Και σε προσωπικό επίπεδο, με αυτογνωσία, και σε επαγγελματικό επίπεδο.”

6. Οι σχέσεις τη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύετε ότι φταίει για αυτό;

“Πιστεύω ότι η δυσκολία των σχέσεων ξεκινάει από τις υψηλές και μη-ρεαλιστικές προσδοκίες των ανθρώπων για τις σχέσεις. Όλοι έχουν απαιτήσεις, αναζητώντας την ιδανική σχέση, ξεχνώντας τις δικές τους ευθύνες και χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις. Τα πολλά ερεθίσματα αυξάνουν τις προσδοκίες από τη ζωή, τους άλλους, τις σχέσεις.”

7. Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτή την εποχή;

“Κατά καιρούς αλλάζουν οι προτιμήσεις μου. Αυτή την εποχή, αγαπημένο μου τραγούδι είναι: “I wanna be with you everywhere”, ένα μελωδικό τραγούδι των Fleetwood Mac, κλασικό, αγαπημένο, που προκαλεί τόσο θετικά συναισθήματα.”

8. Πού μπορεί να σας βρει κανείς;

“Μα, στη virtual πραγματικότητα… Στα δύο websites μου και στα κοινωνικά μέσα, στο Facebook και στο Instagram. “

9. Μια ευχή για το Ex’s Ghost by Tina Michaelidou.

“Εύχομαι κέφια, δημιουργικότητα και διαχρονική παρουσία online.”

Κατερίνα Τσεμπερλίδου Συγγραφέας, Inspirational Speaker, Blogger, Δημιουργός του site www.tsemperlidou.gr