Την Εύα την γνώρισα μέσω από το facebook με τις απίστευτες συνταγές της που στη κυριολεξία, όποτε τις βλέπω μου τρέχουν τα σάλια.

Αφού μιλήσαμε και τα είπαμε μου είπε το μεγάλο ΝΑΙ στο να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη και είμαι σίγουρη πως θα τη λατρέψετε όπως και εγώ.

Πάμε να δούμε τι μας είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και σύστησέ μας την Εύα και την μαγειρική της

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσα ανάμεσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία. Διάβαζα δίπλα στο μπεν μαρί, με τη μυρωδιά της σοκολάτας να με ξελιγώνει, πάνω σε έναν ίνοξ πάγκο και κοιμόμουν τα Χριστούγεννα στα σακιά από την άχνη ζάχαρη όταν δεν προλαβαίναμε να πάμε σπίτι. Μεγαλώνοντας έκανα καριέρα στις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία. Μέσα μου όμως όλα φώναζαν ΚΡΗΤΗ, έτσι το 2005 πήρα την απόφαση και μετακόμισα μόνιμα στο Ρέθυμνο. Ασχολούμαι πια με τις μεγάλες μου αγάπες, τα παιδιά μου, τη φύση και τη μαγειρική.

2.Πώς ξεκίνησε η ιδέα του να γράφεις σε δικό σου site κ εκπομπή ;

Στην αρχή ασχολήθηκα με τη διοργάνωση γαστρονομικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων γαστρονομικού περιεχομένου. Καλώντας Chefs σε διάφορα εστιατόρια ανά την Κρήτη αλλά και διοργανώνοντας γευσιγνωσίες και  οινογνωσίες.

Η μεγάλη μου αγάπη βέβαια ήταν η μαγειρική και η οικογένεια μου με ώθησε στο να καταγράφω τις συνταγές μου σε ένα blog!  

Μία μέρα δέχθηκα ένα αίτημα φιλίας από την Κατερίνα Μπικάκη που δούλευε στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης και κάπως έτσι ξεκίνησε η τηλεοπτική μου εκπομπή, που στόχο έχει να ξεκουράσει τη νέα γυναίκα δίνοντας νόστιμες, εύκολες και οικονομικές συνταγές.

3.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η συμβουλή σου στα νέα παιδιά που τώρα θέλουν να ξεκινήσουν τα όνειρά τους ;

Ονειρέψου δεν κοστίζει τίποτα!!! Θέσε στόχο και δούλεψε γι’ αυτόν, να μην σηκώνεις τα μάτια! Να λες αν δεν τα καταφέρω να γίνω αυτό που ονειρευόμουν παιδί δεν σταματώ! Και να σκάβεις τούνελ στα βουνά που σηκώνονται μπροστά σου! Και να οραματίζεσαι συνεχώς το πώς θέλεις να είσαι! Αυτή είναι η συμβουλή μου και στα νέα αλλά και στα μεγαλύτερα παιδιά.

4.Πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνεις και τι είναι αυτό που σε κάνει να θες να μαγειρέψεις ; 

Αυτό που κάνω είναι πανεύκολο γιατί το λατρεύω! Όσες ώρες και να δουλεύω δεν κουράζομαι. Απλά στο τέλος της μέρας έχω τη γλυκιά κούραση της πληρότητας .Και βέβαια όλα με κάνουν να θέλω να μαγειρέψω. Η οικογένεια, οι φίλοι μου και τώρα πια και ο κόσμος που με παρακολουθεί! Νιώθω μεγάλη ευθύνη στο τι προτείνω στην ελληνική οικογένεια. Και προσπαθώ να είναι το καλύτερο και από άποψη πρώτης ύλης αλλά και συνταγής.

5.Πόσο δύσκολο είναι το food blogging; Και από που εμπνέεσαι για να φτιάχνεις δικές σου συνταγές εκτός από τις συνηθισμένες;

Το foodblogging είναι hobby για μένα.έτσι το αντιλαμβάνομαι και μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι τις ελεύθερες μου ώρες. Όσον αφορά τις συνταγές εμπνέομαι από τα πάντα γύρω μου, από τη γιαγιά στο χωριό, από τη φίλη διατροφολόγο, από την αναγνώστρια του blog,απ όλα! Όλα για μένα είναι μία μικρή έμπνευση.

6.Αγαπημένο μότο που σε εκφράζει αυτή τη στιγμή

Όλα είναι ίδια αν δεν τ’αγαπάς!

7.Που μπορεί να σε βρει κανείς ;

Αυτή τη στιγμή που σου γράφω έχω το blog μου eva in tasteland,την εκπομπή μου Mama Mia και γράφω στο bostanistas.gr και στο olivemagazine.gr

8.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

Δεν ξέρω ποιο απ όλα τα όνειρα μου θα γίνει πραγματικότητα, προς το παρόν χαίρομαι αυτό που μου συμβαίνει ΤΩΡΑ.

9.Μια ευχή για το It’s My Life By Tina Michaelidou

Γίνε αυτό που ονειρευόσουν παιδί. Αγάπησε πολύ και χαμογέλα ασταμάτητα!