Τον Τόλη τον είχα γνωρίσει μέσω κοινών φίλων στο facebook και είχα διαβάσει άρθρα του, μάλλον είχα προσπαθήσει να τα διαβάσω μιας και από μπάσκετ και στοιχήματα δεν καταλαβαίνω και πολλά.
Η πένα του είναι άψογη, είναι τελειομανής και έχει μπόλικη τρέλα.Αν έχεις χωρίσει ή αν είσαι στεναχωρημένη/ος ο Τόλης έχει πάντα τον τρόπο να σε κάνει να γελάς.
Μας παραχώρησε μια συνέντευξη και μας μίλησε για όλα και τον ευχαριστούμε.

 

 1.Πες μας λίγα λόγια για σένα & από που ξεκίνησε η αγάπη σου για το μπάσκετ αλλά & για την αθλητικογραφία;
“Από μικρό παιδί έβλεπα μπάσκετ.Γενικά ότι είχε σχέση με τον αθλητισμό. Αλλά το μπάσκετ ήταν και το μοναδικό που με είχε κερδίσει εξ’ αρχής. Ίσως έφταιγε το ότι συνεχώς είχε ενέργεια και οι ταχύτητες ήταν πάντα υψηλές. Είναι και το εθνικό μας σπορ και παρακολουθούσα (και ακόμα το κάνω),οποιονδήποτε αγώνα πέσει στην αντίληψή μου.
Όσο για το πως ήρθε η αθλητική δημοσιογραφία ; Το μοναδικό που μπορώ να σου πω είναι ότι απλά ένα παιδικό μου όνειρο, η τρέλα μου, έγινε τελικά επάγγελμά μου. Το κατά πόσο δικαιώθηκα θα το δω στην πορεία. Μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος από εμένα και συνεχίζω”
 2.Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πολλούς κλάδους & κυρίως την δημοσιογραφία. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν αυτό τον χώρο;
“Γιατί εγώ μεγάλος είμαι; Αστειεύομαι. Θα τους έλεγα να κυνηγούν τα όνειρα τους. Να μάθουν να ακούν, να μην λένε πως γνωρίζουν τα πάντα και να αδράξουν κάθε ευκαιρία που θα βρεθεί στον δρόμο τους. Το σημαντικό είναι να μην επαναπαύονται και να ξέρουν πως αν θέλουν όντως να μπουν σε αυτόν τον χώρο να εφοδιαστούν με ένα ατσαλένιο στομάχι.”
3.Αν δεν ήσουν αθλητικογράφος τι επάγγελμα άλλο είχες στο μυαλό σου;
“Σπούδασα Εφαρμογές Πληροφορικής στην Διοίκηση και στην οικονομία στο Μεσολόγγι. Δεν το ακολούθησα ποτέ παρά το πτυχίο που πήρα μετά κόπων και βασάνων. Τι να σου πω; Μπορεί προγραμματιστής, μπορεί και μάγειρας. Δεν την φοβάμαι την δουλειά.  Τα πάντα θα έκανα για να ζήσω με αξιοπρέπεια. Πιάνουν τα χέρια μου.”
4.Αγαπημένη φράση & τραγούδι αυτή την περίοδο;
“«Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον» και το «δεν υπάρχει δεν μπορώ».
Τώρα για κομμάτι λογικά το The apprentice από Gorillaz.”

5. Γνωρίζω ότι μεγάλη σου αγάπη είναι ο Ολυμπιακός. Πώς νιώθεις που δουλεύεις στην εφημερίδα του Ολυμπιακού;
“Κοίταξε να δεις. Αυτό έτυχε. Εννοείται πως μου αρέσει που ασχολούμαι με την ομάδα που λάτρευα από μικρό παιδί. Δεν γίνεται να κρυφτώ για αυτό.
Από την άλλη όμως είναι η δουλειά μας. Το επάγγελμα μας. Παντού θα δούλευα. Φτάνει να είμαι σωστός στις υποχρεώσεις μου. Και να είναι ένα μέσο που θα με αφήνει να εκφράζομαι με τα κείμενα μου και όπως θέλω εγώ.   Είμαι τελειομανής και λίγο άρρωστος με την δουλειά μου.”
6.Ποια είναι τα μυστικά επιτυχίας ενός αθλητικογράφου;
“Δεν υπάρχουν μυστικά. Ίσως οφείλεις να έχεις όρεξη για δουλειά, γαϊδουρινή υπομονή και να αντέχεις την πίεση.  Αν δεν μπορείς το τελευταίο η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς. Έχει άγχος και νεύρα αυτή η δουλειά. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται στον έξω κόσμο. Απαιτεί αμέτρητες εργατοώρες..”
7.Οι αθλητικογράφοι δουλεύουν πολλές ώρες & τρέχουν συνεχώς. Το δικό σου ωράριο πως είναι & πότε βρίσκεις χρόνο για εσένα;
“Τα ίδια χάλια είναι.  Χάχα Κοίτα να δεις. Όπως σου είπα είναι όντως απαιτητική δουλειά.  Που ο κόπος σου 1000% δεν σε ανταμείβει οικονομικά. Αλλά όπως είναι η κατάσταση δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο.
Χρόνος βρίσκεται. Έχεις αντοχές και υπομονή από τους τριγύρω σου; Αν ναι όλα γίνονται. . Δεν υπάρχει δεν μπορώ εξάλλου. . Υπάρχει δεν θέλω. “
8.Πού μπορεί να σε βρει και να σε διαβάσει κανείς ;
“Μπορεί να με διαβάσει στην εφημερίδα ΓΑΥΡΟΣ και στην ιστοσελίδα www.gavros.gr όπου ασχολούμαι με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Ολυμπιακού. Τώρα εάν ασχολείται κάποιος με στοίχημα διαβάζει τις προβλέψεις μου στο stoximaview.gr.”
9.Μια ευχή για το It’s My Life By Tina Michaelidou 
“Να το διαβάζετε γιατί έχει αξιόλογα θέματα, αν και παίρνει και συνεντεύξεις σε τρελοκομεία σαν του λόγου μου. Πάντα επιτυχίες ..”
Τον Τόλη μπορείτε να τον ακολουθήσετε και στα social media που έχει :