Την Ελένη την είχα γνωρίσει πριν 7 χρόνια όταν είχα ξεκινήσει και εγώ τα πρώτα μου βήματα στο χώρο του blogging.

Είχαμε συνεργαστεί για κάποιο διάστημα και θυμάμαι πως ήταν θετική σε νέες ιδέες και γλυκύτατη όπως είναι και τώρα.

Πρόσφατα της ζήτησα να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη λόγω των 2 βιβλίων,αλλά και επειδή πιστεύω πως ήρθε η ώρα μετά από χρόνια να μου μιλήσει και εκείνη για όλα!

Πάμε να δούμε τι μου εκμυστηρεύτηκε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα, πως ξεκίνησες το δικό σου blog και πως είναι να γράφεις σε περιοδικά γνωστών ομίλων;

“Ανάποδα απ’ ότι τα αναφέρεις ξεκίνησα! Ξεκίνησα να δουλεύω σε μεγάλους δημοσιογραφικούς ομίλους από τη… μακρινή δεκαετία του 1990. Τότε τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά: Δίναμε άρθρα σε δισκέτα, αν ξέρεις τι εννοώ!!! Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η διαφορά. Δεν είχαμε ίντερνετ οπότε κάναμε έρευνα σε εγκυκλοπαίδειες και βιβλία ενώ με τους ειδικούς για τα άρθρα μας κάναμε face to face συνεντεύξεις. Όλα αυτά σε διδάσκουν πολλά και έτσι σήμερα είμαι και πάλι σε έναν μεγάλο όμιλο, στις Αττικές εκδόσεις.

Είμαι, λοιπόν, όπως ξέρεις δημοσιογράφος, είμαι μεταφράστρια και τολμώ πια, με 5 παραμύθια στα βιβλιοπωλεία, να λέω ότι είμαι και λίγο συγγραφέας. Εκτός από αυτά, έχω ένα δικό μου blog που, ντρέπομαι που θα το πω, αλλά το έχω δυστυχώς παραμελήσει λόγω φόρτου εργασίας.”

2. Στο δικό σου blog τι θεματολογία έχεις ;

“Όπως αποκαλύπτει και το όνομά του, στο blog μου θα βρεις οτιδήποτε μπορεί να απασχολεί μια γυναίκα λίγο πριν, λίγο μετά τα 40. Από ομορφιά και εύκολες συνταγές μέχρι οικογένεια και σκέψεις που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάνουμε όλες μας.

https://myfortysomethingworld.wordpress.com/”

3.Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σου βιβλίο με τίτλο «Η Ρίνα αποφασίζει να μιλήσει». Πες μας λίγα λόγια για το βιβλίο και πώς αποφάσισες να το γράψεις;

“Το νέο μου παραμύθι «Η Ρίνα αποφασίζει να μιλήσει» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σοκόλη και είναι ένα παραμύθι στο οποίο έχω επενδύσει πολύ συναισθηματικά. Στόχος όλων όσων έχουν εμπλακεί στη δημιουργία του είναι να αποτελέσει ένα βοήθημα για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να μιλήσουν στα παιδιά για τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. “

4. Από το βιβλίο αυτό σίγουρα πολλά παιδιά θα λάβουν πολλά μηνύματα. Το δικό σου μήνυμα ποιο είναι σε αυτά τα παιδιά ;

“Είναι αυτό που έχω αποφασίσει να γράφω στις αφιερώσεις στα παιδιά, αν και είναι ελαφρώς μακροσκελές για αφιέρωση! Ότι «δεν έχουμε ποτέ μυστικά από τη μαμά και το μπαμπά». Όταν στα παιδιά περάσει αυτό το μήνυμα, έχουν ένα όπλο στη φαρέτρα τους, όχι μόνο για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και bullying.”

5.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια είναι η δική σου συμβουλή στα παιδιά που τώρα ετοιμάζονται να κάνουν πράξη τα όνειρά τους ;

“Να προσπαθήσουν, να τολμήσουν, να ρισκάρουν, να μη φοβούνται ότι θα «φάνε τα μούτρα τους». Ας τα φάνε! Θα ξέρουν τι δεν πήγε καλά και θα δοκιμάσουν μια άλλη προσέγγιση την επόμενη φορά.”

6.Οι σχέσεις είναι δύσκολες στη σημερινή εποχή. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό ;

“Νομίζω πως θα χρησιμοποιήσω πάλι την κακόηχη αυτή φράση, φοβόμαστε να φάμε τα μούτρα μας. Τα περιμένουμε όλα λίγο στο χέρι, λίγο προσδιορισμένα, δεν πάμε εύκολα για το άγνωστο. Επίσης η κοινωνία μας φοβάται πολύ την απόρριψη και την αποτυχία χωρίς να τα αξιολογεί ως μηχανισμούς για να κάνουμε μια διαφορετική και καλύτερη προσπάθεια την επόμενη φορά. Αν σε αυτό κάνουμε τη μεταφορά στις σχέσεις, καταλαβαίνεις ότι φοβόμαστε μήπως ακούσουμε το «όχι», μήπως η σχέση δεν κρατήσει για πάντα, μήπως… μήπως…”

7.Αγαπημένη φράση και τραγούδι

“«Όλα θα γίνουν» και «Τα καντήλια», Κραουνάκης-Νικολακοπούλου”

8.Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον ;



Η μικρή Νεφέλη θέλει πάντα να κερδίζει – όταν παίζει με τον αδελφό της ή με τους φίλους της στο σχολείο! Τις φορές που χάνει το παιχνίδι τελειώνει με φωνές και κλάματα, και η μαμά και ο μπαμπάς της προσπαθούν να τη βοηθήσουν να καταλάβει πως ο σκοπός του παιχνιδιού δεν είναι να κερδίσουμε αλλά να περάσουμε καλά και να διασκεδάσουμε. Θα καταλάβει άραγε η Νεφέλη πως δεν μπορούμε πάντα να κερδίζουμε και πως αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να διασκεδάζουμε με τους φίλους μας;


“Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το 5ο μου παραμύθι από τις εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο «Η Νεφέλη θέλει πάντα να κερδίζει». Άρα, έχω να ασχοληθώ με δύο καινούργια παραμύθια το επόμενο διάστημα. Ανάμεσα σε αυτό, ελπίζω να βρω το χρόνο να κάνω μερικές αποδράσεις με την οικογένεια και με φίλους μου και να σχεδιάσω στο μυαλό μου τις καλοκαιρινές διακοπές. Όπως βλέπεις, τα σχέδιά μου για το μέλλον είναι πολύ απλά και… λιτά!”

9.Πού μπορεί να σε βρει κανείς ;

“Θα με «συναντήσει» μέσα στο περιοδικό Shape, όπου είμαι αρχισυντάκτρια και στα sites shape.gr και capital.gr όπου ασχολούμαι με θέματα υγείας και μητρότητας. Μπορείς επίσης να με βρεις στο Instagram @daskalakieleni και να πάρεις ιδέες για καλύτερη ζωή.”

10.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να μας ξαφνιάζει ευχάριστα!”