Την Αναστασία την γνώρισα μέσα από το blog της “Αγάπα με αν dolmas”,το οποίο έχει να κάνει με μαγειρική.

Με την Αναστασία μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για τον Jo(h)n Snow -ναι καλέ εκείνον τον ωραίο που είδες στο Game Of Thrones- και είμαστε και οι 2 κατά των πρώην -μόνο για όσους μας έχουν πληγώσει-.

Είναι αστεία και γλυκύτατη και ό,τι φτιάχνει από φαγητά είναι φανταστικά μας και μου τρέχουν τα σάλια κάθε φορά που ανεβάζει μια συνταγή!

Μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για όλα.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την μαγειρική ;

“Από μικρή θυμάμαι ανακάτευα την κουζίνα με την μαμά κ την γιαγιά. Πάντα μου άρεσε να τις βλέπω να μαγειρεύουν και να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους με το φαγητό τους.”

2. Στο δικό σου blog τι συνταγές μπορεί να βρει κανείς ;

“Μη περιμένεις να βρεις τίποτα γκουρμέ !! Αν και έχω κάνει 3-4 που το μετάνιωσα, θα βρεις απλές, καθημερινές, μαμαδίστικες, με εύκολα υλικά και προσιτά που δεν θα χάσεις όλο τον χρόνο στην κουζίνα και ίσως αγαπήσεις λόγο παραπάνω τη μαγειρική!”

3. Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ; 

“Εγώ θα πω την ωμή αλήθεια και να με συμπαθάτε, αλλά θα την πω στα αγγλικά που είναι πιο ωραία (κάπου το είχα διαβάσει )When you wish upon a star, you’re actually a few million years late. The star is dead. Just like your dreams.Καλά είναι κ τα όνειρα αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Θέλει ρίσκα και αποφάσεις στιγμής. Και να μη φοβηθείτε να φύγετε έξω, ίσα ίσα εκεί ίσως τα όνειρα βγουν αληθινά.”

4. Οι σχέσεις στην σημερινή εποχή είναι δύσκολες τι πιστεύεις ότι φταίει ; 

“Εμείς. Και θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολες στο μέλλον. Όλη σου η ενήλικη ζωή είναι να τελειώσεις σπουδές, στρατό, να βρεις δουλειά, να μαζέψεις λεφτά, γρήγοροι ρυθμοί . Που να βρεις χρόνο για σχέση. Και σαν γυναικά να πω, ότι αν έχεις μια καλή δουλειά με πολύ καλό μισθό δύσκολα θα δεχτεί ένας άντρας να είναι μαζί σου από εγωισμό.”

5. Ξέρω ότι μένεις στο εξωτερικό. Πως είναι να είσαι μακρυά από την πατρίδα σου; 

“Το μόνο που μου λείπει είναι η οικογένεια κ οι φίλοι.Έχω καταφέρει να κάνω πρόγραμμα ώστε να έρχομαι σχεδόν ανά δυο μήνες και έχω καταντήσει το ανέκδοτο της παρέας!! Η κολλητή μου στη Θεσσαλονίκη και δεν καταφέρνει να έρθει συχνά στην Κοζάνη ούτε για ΣΚ! Είμαι σε μια χώρα που δεν αγάπα το φαγητό όπως εμείς. Εγώ έμαθα να ταΐζω την ψυχή ενώ εδώ τρώνε μόνο για επιβίωση. Άλλες συνήθειες, άλλα φαγητά. Μου λείπουν τα οικογενειακά τραπέζια την Κυριακή, τα ψωμιά και τα τυριά! Και για να μη λέω μόνο για το φαΐ, μου λείπει που δεν έχω έναν άνθρωπο να μιλήσω «κοζανίτικα»!!!”

6. Αγαπημένο τραγούδι και φράση

“Πες με ανώμαλη αλλά ακούω παραδοσιακά πολύ. Αγαπημένο είναι το «χαλασιά μου»  που το έχω και ήχο κλήσης απ το 2011 !! Φράση έχω μια κοζανιτίκη «λύκος να σε φάει»”

7. Αγαπημένη συνταγή;

“Πρασόπιτα της μαμάς !!Και ό,τι έχει να κάνει με πίτες- τυροπιτάκια”

8. Ο έρωτας ή ο χωρισμός περνάει από το στομάχι; 

“Και τα δυο !! Όλα είναι συνδεδεμένα με το φαγητό, χαρές ,λύπες, έρωτες, χωρισμοί. Στον έρωτα ταιριάζει κάτι ελαφρύ, νόστιμο, παιχνιδιάρικο πχ παστίτσιο, γιουβέτσι, κεφτεδάκια με πατάτες τηγανίτες, τιραμισού. Θες να τρως ανάλαφρα. Στον χωρισμό πέφτεις στα πιο βαριά και στο fast food πχ σοκολατόπιτες, παστίτσιο (πάει παντού) παγωτά, γαριδάκια, πίτσα θες να πνίξεις τον πόνο με το φαγητό, να καλύψεις το κενό μέσα σου.”

9. Μια χωρισμένη επειδή πονάει τι της συστήνει να φάει γλυκό ή αλμυρό; 

“Χμ! Εγώ είμαι του αλμυρού αν κ οι περισσότερες ορμάνε στην σοκολάτα. Εγώ θα έλεγα κ τα δυο ! Να τσακίσει μια σπέσιαλ πίτσα και μετά ένα γλυκάκι γιατί το αξίζει και μπράβο της και πάμε για άλλα για καλύτερα ;)”

10. Που μπορεί να σε βρει κανείς ;

“Στο blog /fb Αγάπα Με Αν Dolmas

Στο youtube Dolmadakigr 

Email: agapameandolmas@gmail.com.

Στην εξωτική Κοζάνη, αν σας βγάλει ο δρόμος και στην Εξωτική Τσεχία αν σας βγάλει η ξενιτιά :)”

11. Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Πάντα επιτυχίες! Να μας εμπνέεις αλλά και να εμπνέεσαι από εμάς, γιατί δεν είμαστε μόνες εκεί έξω!Είμαστε πολλές που μας στοιχειώνει το φάντασμα του πρώην και πρέπει να το ξορκίσουμε !!”