Πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι λάθη κάνουμε μέσα στη σχέση μας που μας οδήγησαν στον χωρισμό. Φυσικά και φταίνε και οι 2, αλλά πάντα κάποιος φτάνει τον άλλον στα άκρα για να πει το τέλος. 11 Λάθη κάνουμε ίσως και πιο πολλά,αλλά αυτά τα 11 είναι τα πιο χτυπητά, αυτά που τα παρατηρούμε συχνά και κάθε φορά αντί να τα διορθώνουμε πάλι πέφτουμε στην παγίδα.Ποια είναι λοιπόν αυτά τα λάθη και πώς πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε;

11 Λάθη που κάνουμε στη σχέση μας

 1. Πέφτουμε με τα μούτρα στη σχέση μας: Μεγάλο λάθος δεν πρέπει να τα δίνουμε όλα στον άλλον, γιατί κολλάμε και μετά νιώθουμε πράγματα και μας είναι δύσκολο να αποδεχτούμε το γεγονός ότι χωρίσαμε. Το να πέφτουμε με τα μούτρα στη σχέση μας, μας κάνει συναισθηματικά ανασφαλείς και πραγματικά δεν είναι σωστό διότι πρέπει να είμαστε δυναμικές,άλλωστε και οι άντρες θέλουν τις δυναμικές γυναίκες.
 2. Πιέζουμε καταστάσεις: Ένα ακόμα λάθος είναι ότι συχνά πιέζουμε τον άλλον και δεν τον αφήνουμε να αναπνεύσει ή να σκεφτεί αυτά που του λέμε. Φυσικό είναι μετά από την πολλή πίεση να φύγει από κοντά σας επειδή πνίγεται.
 3. Έλλειψη ελευθερίας: Μεγάλο λάθος εάν δεν τον αφήνετε και λίγο μόνο του, λογικό είναι να θέλει να κάτσει λίγο με την οικογένειά του, είτε να μείνει σπίτι του και να παίξει playstation ή να βγει για ένα ποτό με τους φίλους του. Δε σημαίνει ότι επειδή είστε μαζί ότι πρέπει να είστε και όλη μέρα μαζί, γιατί και εσύ θα θες να ξεσκάσεις και να δεις τις φίλες σου.
 4. Μηνύματα πολλά μηνύματα: Stop!!! Ανεπίτρεπτο λάθος δεν μπορεί να τον βομβαρδίζεις με τηλέφωνα και μηνύματα όλη μέρα και όλη νύχτα. Σεβάσου λίγο το γεγονός ότι μπορεί να έχει πολλά στο κεφάλι του και να θέλει την ηρεμία του. Άστον να του λείψεις, να σε ψάξει και εάν σε θέλει πραγματικά θα σου στείλει αυτός 1ος μήνυμα ή να σε πάρει τηλέφωνο.
 5. Έλλειψη εμπιστοσύνης: Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που φέρνει σαν αποτέλεσμα και πολλά λάθη. Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι μεγάλο μείον για μια σχέση αλλά πρέπει και εσύ να χαλαρώσεις λιγάκι και να θυμάσαι πως δεν υπογράφεις κάποιο συμβόλαιο ότι θα είστε για πάντα μαζί. Ποτέ δε ξέρεις πως θα τα φέρει η ζωή και φυσικά να είσαι χαλαρή με όλα. Αν τον πιάσεις να σου λέει ψέμματα ή να σε απατά απλά διώξε τον από κοντά σου. Τόσο απλό.
 6. Γάμος-Παιδιά: Λάθος…..!!! Δεν θέλουν όλοι οι άντρες να ακούν αυτές τις λέξεις για αυτό μη του τις λες ή μην τις αναφέρουν οι δικοί σου που πιθανόν θα θέλουν να σε δουν νυφούλα και να τους κάνεις εγγονάκια
 7. Γυναίκες κυνηγοί: Το υπέρτατο λάθος της σημερινής εποχής. Οι γυναίκες πλέον κάνουν το 1ο βήμα , οι γυναίκες στη σχέση παίρνουν πρωτοβουλίες και οι άντρες απλά λένε ναι και αν πουν όχι γίνεται απλά…πόλεμος….Το καλύτερο είναι να αφήνετε και τον άντρα να παίρνει πρωτοβουλίες και να παίρνετε και από κοινού αποφάσεις, ζευγάρι είστε.
 8. Μιλάς με τους φίλους του: Αν ρωτάς τους φίλους του πως περάσανε το προηγούμενο βράδυ είναι απλά λάθος, δε χρειάζεται να ρωτήσεις. Καλύτερα ρώτησε τη σχέση σου γιατί θα νιώσει πως τον τεστάρεις.
 9. Μιλάς συνέχεια με την οικογένειά του: Είναι λάθος ανάλογα την περίσταση, αν σου έχει δώσει το δικαίωμα μπορείς να το κάνεις, εάν όχι δε πρέπει να μιλάς όλη την ώρα με την οικογένειά του γιατί είναι λογικό να θέλει να φύγει.
 10. Μιλάω μόνο εγώ: Το να μιλάς μόνη εσύ σε μια σχέση και να γίνεται πάντα το δικό σου είναι από την αρχή φως φανάρι ότι η σχέση σας θα διαλυθεί.
 11. Σ’ αγαπώ: Όχι αυτή τη λέξη δε μπορείς να την πεις ούτε την 1η βδομάδα ούτε μετά από 1 χρόνο σχέσης αν δε σου έχει δείξει σημάδια και επειδή το σ’ αγαπώ έχει γίνει καραμέλα για όλους πες του απλά σε λατρεύω αυτό δε τον φέρει σε αμηχανία.

11 Μεγάλα λάθη λοιπόν που κάνουμε και καλό θα είναι να σκεφτόμαστε λίγο πριν τα κάνουμε γιατί μπορεί να μας στοιχίσει και μετά να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα πράγματα και να μην μπορούμε!!!

Πηγή