Μιας & μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα των εορτών σκέφτηκα να σας δώσω μια συνταγή για βασιλόπιτα, πολύ διαφορετική από την παραδοσιακή

Υλικά :

  • 6 αυγά
  • 1 3/4 -2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ½ ποτήρι βούτυρο φυτικό ( μισολιωμένο )
  • 4 ποτήρια αλεύρι
  • 2 ½ κουταλάκια μπέικιγκ πάουερ
  • Λίγη μαστίχα
  • 1 ½  ποτήρι γάλα που να έχει θερμοκρασία δωματίου ή το βράζετε ελάχιστα
  • 1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα & κομμένα σε κομματάκια με μαχαίρι ή χοντροαλεσμένα
  • Λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα κομμένα στη μέση

Εκτέλεση :

Κοπανίζουμε τη μαστίχα με 1-2 κουταλάκια από τη ζάχαρη, κοσκινίζουμε το αλεύρι &  ρίχνουμε σε αυτό το μπέικιγκ πάουερ & την κοπανισμένη μαστίχα. Χτυπάμε καλά τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη & εξακολουθούμε να χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν & να γίνουν σαν κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε κατά σειρά το μισολιωμένο βούτυρο & εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι. Σταματάμε το μίξερ & ρίχνουμε τα αμύγδαλα, στο φούρνο έχουμε βάλει ήδη τη φόρμα Νο 28-30 ασημόχαρτο & το έχουμε λαδώσει & ελευθερώσει. Ρίχνουμε μέσα στο μίγμα & γράφουμε στην επιφάνειά του τη χρονολογία με τα αμύγδαλα που έχουμε μοιράσει στη μέση. Τέλος, το ψήνουμε σε μέτριο & ήδη προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Είναι ψημένο όταν ροδίσει η επιφάνειά του , & όταν το δοκιμάζουμε με μαχαίρι βγαίνει στεγνό. Το αφήνουμε να κρυώσει & το βγάζουμε από τη φόρμα & το ασημόχαρτο.

 

Πηγή : Βιβλίο Μαγειρικής <<Καλή Όρεξη>>, το βιβλίο γράφτηκε υπέρ των σκοπών του κυπριακού ερυθρού σταυρού για την  εισβολή του 1974

 

You May Also Like