Την Χριστιάνα την γνώρισα μέσω από τα site που αρθρογραφεί και από κοινούς γνωστούς. Είναι ένα νέο κορίτσι γεμάτο όνειρα και φρέσκιες ιδέες.

Μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για τα site που γράφει,για τις σχέσεις και τα όνειρά της.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την αρθρογραφία

«Δε με θυμάμαι από μικρή να λέω «θέλω να γίνω δημοσιογράφος» ή κάτι τέτοιο. Ωστόσο, με θυμάμαι να λέω τις ειδήσεις καθισμένη στο γραφείο μου ή να υποδύομαι την παρουσιάστρια κάποιας εκπομπής. Στα μέσα του λυκείου έκανα ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, το οποίο και έδειξε πως είμαι επικοινωνιακός χαρακτήρας και μου αρμόζει το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Διάβασα και πέρασα στο αντίστοιχο τμήμα του Α.Π.Θ.

Γενικότερα είμαι θεωρητικό μυαλό και αναλύω αρκετά, αυτό το ήξερα. Μου αρέσει να μιλάω, αλλά και να ακούω ωραίες απόψεις, οπότε για μένα ο χώρος της δημοσιογραφίας και των media φαντάζει «παράδεισος» , όχι γιατί είναι όλα ρόδινα –ίσα ίσα το αντίθετο-, αλλά γιατί πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, παίρνεις πολλά ερεθίσματα καθημερινά, γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους, μαθαίνεις random πληροφορίες, που δε θα μάθαινες ποτέ και διαχειρίζεσαι περίεργες καταστάσεις. Επομένως, δε γνωρίζω αν είναι αγάπη για αρθρογραφία, γνωρίζω ότι αυτή η δουλειά είναι μία καθημερινή πρόκληση με το τι μπορείς να κάνεις, κι ότι δε με φαντάζομαι να κάνω κάτι άλλο για την ώρα.»

2.Γνωρίζω ότι γράφεις σε 2 site, στο δικό σου και είσαι σε ραδιόφωνο. Πώς τα προλαβαίνεις;

«Υπήρξε ένα διάστημα που δούλευα σε μία μπουτίκ, έγραφα σε τρία site, πήγαινα στην εφημερίδα για πρακτική, είχα τη δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή και προλάβαινα.

Λένε πως όταν έχεις να κάνεις πολλά τα βολεύεις και όταν έχεις να κάνεις μόνο ένα πράγμα το αναβάλλεις, εγώ σίγουρα ανήκω σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων. Λειτουργώ καλύτερα σε συνθήκες πίεσης! Είναι γεγονός ότι με τον καιρό εξελίσσεσαι, ξέρεις τι θες να γράψεις και πως θες να το πεις. Θα λέγαμε πως είναι θέμα εξάσκησης.»

3.Με τι θεματολογία καταπιάνεσαι στα 2 site και στο δικό σου;

«Τα τελευταία τρία χρόνια ασχολούμαι κυρίως με τα πολιτιστικά. Η Θεσσαλονίκη δε σε αφήνει άλλωστε να βαρεθείς ποτέ. Μου αρέσει πολύ το (θερινό) σινεμά, οι εκθέσεις φωτογραφίας και τα περιοδικά διακόσμησης. Πρώτα ασχολήθηκα με τα δρώμενα της πόλης, αλλά μετά νίκησε η αγάπη μου για τη διακόσμηση, τα ταξίδια και τα social media με αποτέλεσμα να εμπνέομαι από σχετικά θέματα. Αυτή τη στιγμή διατηρώ στο daze.gr δική μου στήλη για INTERIORS, στην οποία κάθε βδομάδα, ταξιδεύουμε παρέα και ξεκινάμε τη στήλη d.talks.

Στο instagram, πλέον , μπορείς να βρεις πολλές ιστορίες για να διηγηθείς. Στο δικό μου portfolio-MY JOUR θα τύχει να γράψω και με πιο προσωπικό ύφος, αρκεί να διανύω περίοδο που θέλω να μοιραστώ σκέψεις.¨»

4.Οι σχέσεις στις μέρες μας είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει;

«Ο εγωισμός σίγουρα. Οι άνθρωποι κάπου χάθηκαν και δε βλέπουν τα πράγματα απλά και με ουσία. Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό, πάντως πηγάζει από μέσα μας. Αν ο καθένας βρει τι ζητάει και ξεκαθαρίζει εξ’ αρχής τι μπορεί να προσφέρει στην παρούσα φάση, όλα θα είναι πιο εύκολα. No drama , no worries. Παρατηρώ πως στις μέρες μας χωριζόμαστε σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που φοβούνται να δεσμευτούν –όταν πρέπει- και σε αυτούς που φοβούνται να μείνουν μόνοι –όταν πρέπει-. Δεν είναι πολύ περίεργο;»

5.Αγαπημένο τραγούδι και φράση

«Θα αναφέρω το Korgis-Everybody’s Got To Learn Sometime με αγαπημένο στίχο “I need your loving like the sunshine” & το “Easy” από Cayetano με αγαπημένη φράση το “Easy like Sunday morning” , άλλωστε η Κυριακή είναι ημέρα για βόλτα, ήλιο και αγαπημένα πρόσωπα.

Φράση: Κάτι το οποίο διάβασα πρόσφατα και νομίζω πως εξασφαλίζει πνευματική ηρεμία και ισορροπία είναι το εξής: “Be a good person but don’t waste time to prove it”.»

6.Στο ραδιόφωνο τι μουσικές παίζεις ;

«Η εκπομπή μου στο radionw.gr θυμίζει μία πολιτιστική ατζέντα και στο background soul, jazz, 80’s, ηλεκτρονικούς ήχους.»

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον ;

«Ειλικρινά δε μπορώ να γνωρίζω, σίγουρα θέλω να συνεχίσω το ραδιόφωνο και να εξελίξω τα κείμενα μου, να ζήσω στο εξωτερικό και να περνάω τα καλοκαίρια σε κάποιο νησί. Μεγάλη πρόκληση για μένα είναι το κοινωνικό ρεπορτάζ, το οποίο σε φέρνει πιο κοντά στους ανθρώπους και οι συνεντεύξεις. Θα με εξέφραζε αρκετά να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό συνδυάζοντας τη δημοσιογραφία με τη ψυχολογία και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Θα δούμε..»

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς ;

«Θεσσαλονίκη, σταθερά. Κάθε βράδυ στο σπίτι μου με φίλους στο μπαλκόνι και good taste of music. Και φυσικά ..στο instagram (athanchr) στο οποίο περνάω κάποιες αρκετές ώρες ημερησίως.»

9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

«Το site σου, Τίνα είναι πολύ όμορφο και ειλικρινές. Απ’ όσο είδα για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν relationship blog που επικεντρωνόταν στους πρώην. Χαίρομαι που έγινε Ex’s Ghost και μεγαλώνει.. οι πρώην να είναι καλά όπου κι αν είναι και το Ex’s Ghost να συνεχίσει να εξελίσσεται κοιτώντας μόνο σ’ ό,τι έπεται.»

You May Also Like