Την Κατερίνα την γνώρισα από το Likewoman.gr και είδα ότι είναι εξαιρετική στη δουλειά της. Είναι ένας χαρούμενος άνθρωπος που τα βλέπει όλα τα πράγματα με θετικό μάτι.

Η αγάπη της για την αρχιτεκτονική, αντανακλάται μέσα από την ποιότητα των έργων του αρχιτεκτονικού Γραφείου Positive+ Architects

Πρόσφατα μου παραχώρησε συνέντευξη και μου μίλησε για τις σχέσεις, την αρχιτεκτονική και για τις αλλαγές που μπορεί να κάνει μια χωρισμένη στο σπίτι της :

1.Πες μας λίγα λόγια για σένα κ για την αγάπη σου για την αρχιτεκτονική ;

“Από πολύ μικρή ηλικία ήξερα ότι θέλω να ασχοληθώ με την Αρχιτεκτονική. Κόντρα στη δύσκολη συγκυρία της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, οι Positive+ Architects” ιδρύθηκαν  το 2010. Είναι πραγματικά τιμή μας που, πέρα από την ανάθεση projects με στόχο την ανάδειξη των Ελλήνων καλλιτεχνών στο εξωτερικό, όπως η ανακαίνιση 4 ορόφων του 5* ξενοδοχείου St. George Lycabettus, έχουμε σχεδιάσει και επιμεληθεί και έργα με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Πρόκειται για το ξενοδοχείο  Flisvos Royal στο Τολό, όπου διαμορφώσαμε χώρους διαμονής για ΑΜΕΑ (οι οποίοι δυστυχώς σπανίζουν στην Ελλάδα του 2018), καθώς επίσης και «6 νέες κατοικίες από containers», στον Αγ. Ι. Ρέντη που αποτελούν μια οικονομική, βιώσιμη και eco-friendly εναλλακτική κατοικίας. Η αρχιτεκτονική γίνεται αγωγός αφύπνισης και συμμετοχής σε σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητάς μας.”

2.Μια χωρισμένη τι αλλαγές θα μπορούσε να κάνει στο σπίτι της ώστε να νιώσει πιο χαρούμενη;

“Η απάντηση για μια πιο χαρούμενη και ανανεωμένη διάθεση είναι, φυσικά, το χρώμα! Ζωηρά και φωτεινά χρώματα μπορεί να ενταχθούν σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού με ποικίλους τρόπους. Η πιο εύκολη, οικονομική και ανώδυνη λύση είναι να βάλει πινελιές χρώματος ανανεώνοντας υφάσματα (κουρτίνες, χαλιά, ριχτάρια)  και διακοσμητικά αξεσουάρ (μαξιλάρια, πίνακες, βάζα κλπ). Εναλλακτικά, μπορεί να τολμήσει με μια νέα απόχρωση, (ή/και προσθήκη ταπετσαρίας), σε κάποιον τοίχο που θέλει να δώσει έμφαση.”

3.Οι σχέσεις στις μέρες μας περνάνε κρίση τι πιστεύεις ότι φταίει;

“Πιστεύω πως οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα έχουν επηρεαστεί από την γενικότερη τροχιά του τρόπου ζωής. Ζούμε στην εποχή του «εύκολου» και του «αναλώσιμου». Συνεπώς, και στις μεταξύ μας σχέσεις δε θέλουμε να χάσουμε τη βολή μας, να «ζοριστούμε» και να κάνουμε υποχωρήσεις. Υπάρχει ανάγκη για λιγότερο εγωκεντρισμό και περισσότερη αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό.”

4.Αγαπημένη φράση και τραγούδι

“Έχω αρκετές αγαπημένες φράσεις που με βοηθάνε στη σκέψη μου, όπως το «Dream big», ή το «Είτε πιστεύεις ότι μπορείς, είτε ότι δεν μπορείς…και στις 2 περιπτώσεις έχεις δίκιο». Διαχρονικά αγαπημένο μότο ωστόσο που με συνοδεύει, είναι το: “When there’s a will there’s a way”. Αγαπημένο τραγούδι θα πω το κλασικό “Stairway to heaven” των Led Zeppelin.”

5.Ποια εποχή είναι ιδανική για να κάνει κάποιος αλλαγές στο σπίτι του;

“Όλες οι εποχές και κάθε στιγμή είναι κατάλληλες για να ανανεώσουμε το χώρο μας. Εξαρτάται από την διάθεσή μας και το τι στυλ θα μας εμπνεύσει, όπως για παράδειγμα οι παστέλ τόνοι του χειμώνα ή ένα δροσερό καλοκαιρινό tropical ύφος.”

6.Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να είσαι αρχιτέκτονας εν μέσω οικονομικής κρίσης;

“Το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το οτιδήποτε, είναι συνάρτηση και της προσωπικής μας θεώρησης και νομίζω αποτυπώνεται επακριβώς στην προαναφερθείσα  αγαπημένη μου φράση. Σαφώς και υπάρχουν δυσκολίες και ενίοτε εμπόδια, δεδομένης της πραγματικότητας που βιώνουμε, με καλή διάθεση και θετική σκέψη, όμως, μπορείς να προσελκύσεις πολλά καλά και να ανταπεξέλθεις! Γι αυτό είμαστε και “Positive+Architects” εξάλλου!”

7.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Μπορεί να επισκεφθεί το site του αρχιτεκτονικού μας γραφείου: www.positivearchitects.gr , ή τη σελίδα μας στο Facebook (positive + architects) και το Instagram (positive_architects). Επίσης στο εξής, θα μπορεί να μας βρίσκει και στο Ex’s Ghost By Tina Michaelidou. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία Τίνα Μιχαηλίδου, είναι χαρά μας! ☺”

8.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Εύχομαι να έχει αλματώδη πρόοδο και να συνεχίσει να εξαργυρώνει το εκπληκτικό μότο του «Να χαμογελάτε, γιατί το αξίζετε»!”

You May Also Like