Για εσένα που άκουσες πως ξεκίνησε πυρκαγιά και δεν έδωσες σημασία γιατί δεν έβαλε ο νου σου τι καταστροφή θα γίνει, και όταν έμαθες, είδες, άκουσες … Πάγωσες… Ένιωσες ενοχές, που δεν κατάλαβες από την αρχή την έκταση του προβλήματος και συνέχισες να γελάς , να μιλάς , να ανεβάζεις αστείες φωτογραφίες στις παραλίες ενώ ο κόσμος καιγόταν…

Για εσένα που έμαθες πως κάποιος δικός σου ήταν εκεί και δεν κοιμήθηκες από την αγωνία μέχρι να μάθεις ότι είναι καλά, αυτός όχι τα υλικά αλλά ΑΥΤΟΣ! Για εσένα που η είδηση ήταν πληγή στη καρδιά γιατί ΑΥΤΟΣ για εσένα έχει φύγει πια από τη ζωή και δεν θα έχεις την ευκαιρία να του πεις πως τον αγαπάς ή μια συγνώμη.

Για εσένα που έκλαψες στην ιδέα του πόνου που ένιωσε κάποιος όταν καίγεται ζωντανός. Για εσένα που γύρισες στο σπίτι και έσφιξες τα παιδιά σου και τον άντρα σου και στη σκέψη πως εκείνη η μάνα έσφιξε το παιδί της δυνατά και δεν είχε ανάσα να δώσει πνοή στο σπλάχνο της και ξεψύχησαν μαζί. Για εσένα που ο άντρας σου ή ο γιος σου είναι πυροσβέστης και είναι ήρωας που έχει μείνει ξύπνιος τρία μερόνυχτα να σβήνει τις φωτιές και παρακαλάς να τον έχει καλά ο θεός.

Για σένα που κλονίστηκε η πίστη σου γιατί αν υπήρχε λες θεός δεν θα έπαιρνε τόσο κόσμο κοντά του. Για εσένα που ευχαρίστησες το θεό που δεν ήσουν στο εξοχικό σου αυτό το βράδυ και μέσα σου νιώθεις τυχερός αλλά τόσο ενοχικά τυχερός….

Για εσένα που έτρεξες να δώσεις αίμα, να δώσεις ρούχα, να δώσεις φαγητό , που θες να φιλοξενήσεις μια οικογένεια εκεί που καλά καλά δεν χωράει η δική σου..

Για Εσένα ΈΛΛΗΝΑ μου που πονάς για τους ΈΛΛΗΝΕΣ σου, σου ζητάω να μην ξεχάσεις.

Μην τους αφήσεις ατιμώρητους , μην τους αφήσεις να σε κάνουν να ξεχάσεις με μια άλλη τραγική είδηση σε δυο μήνες, μην τους αφήσεις να χτίσουν , μην τους ξαναψηφίσεις , μην τους αφήσεις ΕΛΛΗΝΑ μου να σε καταστρέψουν έτσι ξανά.

Για εσένα που θες να βοηθήσεις….

Εμμανουέλα Φωτεινού

You May Also Like