Μιας και είμαι από Κύπρο είπα να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή. Νομίζω ότι θα την βρείτε πολύ νόστιμη όπως και εγώ! Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι τα παραδοσιακά φαγητά της Πατρίδας μου είναι νόστιμα και φυσικά αν επισκεφτείτε την Κύπρο μην ξεχάσετε να τα αναζητήσετε στις παραδοσιακές ταβέρνες!

Υλικά : 
1280 γραμμάρια  μικρά κρεμμύδια
960 γραμμάρια αρνάκι παχύ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή φυτικό λίπος
2 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτα ή 4 φρέσκιες ντομάτες
Πιπέρι καγιέν & αλάτι
Κύμινο ( αρτησιά)
Εκτέλεση :
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια , τα τοποθετούμε μαζί  με τα κρεμμύδια σε δοχείο φούρνου, τα πασπαλίζουμε καλά με κύμινο, καγιέν & αλάτι & προσθέτουμε το φυτικό λίπος. Κατόπιν παίρνουμε ένα ταψί &  αναποδογυρίζουμε  το δοχείο φούρνου με το περιεχόμενό του μέσα. Μη κινήσετε το δοχείο φούρνου καθόλου, όμως ,μετά που θα το αναποδογυρίσουμε & τοποθετήσουμε ένα βάρος από πάνω ,διαλύστε τη σάλτσα ντομάτας σε 2 φλιτζάνια νερό & την χύνουμε μέσα στο ταψί. Το βάζουμε να ψηθεί πάνω σε σιγανή φωτιά για περίπου 3 ώρες, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Όταν απορροφήσει όλο το νερό το αναποδογυρίζουμε & πάλι , ώστε ο ταβάς να σερβιριστεί μέσα στο δοχείο του φούρνου. Σερβίρεται με ρύζι.
Καλή Όρεξη
Πηγή : Βιβλίο Μαγειρικής <<Καλή Όρεξη>>, το βιβλίο γράφτηκε υπέρ των σκοπών του κυπριακού ερυθρού σταυρού για την  εισβολή του 1974
Ps Αν έχετε κάποια παραδοσιακή συνταγή από τον τόπο σας μπορείτε να μου αφήσετε στα σχόλια από κάτω το link με την συνταγή σας!

You May Also Like