Σήμερα θα μοιραστώ 2 διαφορετικές κυπριακές συνταγές για Χαλλουμωτή που προσωπικά εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ!

Η χαλλουμωτή είναι κέικ χαλουμιού όπου φτιάχνετε με διάφορες παραλλαγές και είναι το παραδοσιακό κυπριακό κέικ τυρόπιτα μιας και το χαλούμι είναι το τυρί της Κύπρου.

Πάμε να δούμε λοιπόν τι χρειαζόμαστε και πως φτιάχνετε :

Υλικά :

1 φλιτζάνι τριμμένο χαλλούμι

1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι

1/2 φλιτζάνι γάλα

1/2 φλιτζάνι φυτικό βούτυρο και μαργαρίνη

1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουτερ

4 αυγά

δυόσμο τριμμένο

Εκτέλεση :

Xτυπάτε το βούτυρο με τα κροκάδια, προσθέτετε το χαλούμι και δυόσμο,μετά εναλλάξ το αλεύρι ανακατεμένο με μπέικιν πάουτερ και το γάλα. Τελευταία ρίχνετε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα. Ψήνετε σε μικρές αλειμμένες φόρμες σε μέτριο φούρνο περίπου τρία τέταρτα της ώρας.

Καλή Όρεξη
Πηγή : Βιβλίο Μαγειρικής <<Καλή Όρεξη>>, το βιβλίο γράφτηκε υπέρ των σκοπών του κυπριακού ερυθρού σταυρού για την  εισβολή του 1974
Ps Αν έχετε κάποια παραδοσιακή συνταγή από τον τόπο σας μπορείτε να μου αφήσετε στα σχόλια από κάτω το link με την συνταγή σας!

You May Also Like