Και να μαι πάλι με την 2η συνταγή της χαλλουμωτής!

Όπως σας εξήγησα και στη 1η συνταγή είναι ένα κυπριακό κέικ τυρόπιτα που φτιάχνετε με παραλλαγές!

Αν θέλετε να δείτε και την Χαλλουμωτή (Συνταγή 1η) δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ.

Πάμε να δούμε τι υλικά χρειαζόμαστε και πως το φτιάχνουμε :

Υλικά :

1/2 φλιτζάνι βούτυρο φυτικό

1/2 φλιτζάνι βούτυρο ψωμιού

1 φλιτζάνι γάλα

4 αυγά

2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι

μέχλεπι,μαστίχη,δυόσμο

2 φλιτζάνια χαλλούμι τριμμένο

1/2 φλιτζάνι χαλλούμι κομμένο σε μικρά κομματάκια

4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουτερ

Εκτέλεση :

Χτυπάτε σε μίξερ τα 2 βούτυρα με τα κροκάδια και προσθέτετε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι ανακατεμένο με μπέικιν πάουτερ. Μετά βάζετε το μέχλεπι, μαστίχη,δυόσμο και χαλλούμι και τελευταία τα ασπράδια,χτυπημένα μαρέγκα. Τα βάζετε σε βουτηρωμένη φόρμα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο περίπου 1 ώρα. Σερβίρεται ζεστή.

Καλή Όρεξη
Πηγή : Βιβλίο Μαγειρικής <<Καλή Όρεξη>>, το βιβλίο γράφτηκε υπέρ των σκοπών του κυπριακού ερυθρού σταυρού για την  εισβολή του 1974
Ps Αν έχετε κάποια παραδοσιακή συνταγή από τον τόπο σας μπορείτε να μου αφήσετε στα σχόλια από κάτω το link με την συνταγή σας!

 

 

You May Also Like