Όλες ξέρουμε πόσο αδιέξοδη είναι η σχέση με ένα παντρεμένο άντρα.

Σχέσεις με πόνο, ζήλια, ξενύχτι, νταλκά και καψούρα.

Η σχέση με παντρεμένο θα βγάλει όση κατινιά έχεις και δεν έχεις μέσα σου.

Θα διαβάζεις τα ζώδια, θα πας σε καφετζούδες, σε ψυχολόγους, σε φίλες που το έχουν ξαναπεράσει. Θα δεις όλες τις σχετικές ταινίες θα ταυτιστείς με τους στίχους κάθε καψουροτράγουδου θα διαβάζεις μόνο βιβλία με ανεκπλήρωτους και εμποδισμένους έρωτες.

Θα παρακολουθείς το fb και το Instagram σα πρεζάκι, μόλις βλέπεις πως είναι ενεργός θα αναπνέεις, μόλις βγαίνει off θα αρχίζεις τα σενάρια,(κι αν κάνει έρωτα με τη γυναίκα του, κι αν κάνει έρωτα με άλλη, κι αν είναι άρρωστος ;κι αν είπα κάτι που τον χάλασε;, κι αν δεν μου ξαναμιλήσει;το πιο πιθανό βέβαια είναι πως κάνει ότι κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, φαγητό – τουαλέτα -ύπνο. Και το μαρτύριο θα συνεχίζεται θα κοιμάσαι αγκαλιά με το κινητό μη χάσεις κανα μήνυμα ή καμμιά κλήση. Θα ξεσκονίσεις κάθε άρθρο, και κάθε οδηγό αυτοβοήθειας για να γλιτώσεις από τη λούμπα που έχεις πέσει. Θα κάνεις γιόγκα, αναπνοές, διαλογισμούς για να ξεχάσεις. Θα πας σε παππά να σε διαβάσει για να φύγουν τα μάγια που σου έχει κάνει και για να φύγει ο έξω από εδώ από το κεφάλι σου.

Τη μια μέρα θα του ανακοινώνεις πως χωρίζεται και την άλλη μέρα θα του στέλνεις ποιήματα και τραγούδια. Το πρωί θα τον βρίζεις και το βράδυ θα τον παρακαλάς να σου δώσει όρκους αιώνιας αγάπης.

Θα κάνεις δίαιτα για να του αρέσεις τη μια μέρα και την επόμενη θα τσακίζεις το μισόκιλο παγωτό (σοκολάτα φυσικά) ,γιατί κοιμάται με τη γυναίκα του.

Κι εδώ είναι το μυστικό όλης της ιστορίας. Ακούγοντας πως μια γυναίκα έχει σχέση με παντρεμένο, συνήθως φανταζόμαστε πως είναι μια τσουλάρα ολικής που μπαίνει ανάμεσα σε μια ευτυχισμένη οικογένεια με μοναδικό στόχο να τη διαλύσει .Πιστεύουμε πως είναι μέγαιρα, μοιραία, αδίστακτη χωρίς ηθικούς φραγμούς κακιά και του κατωτάτου.

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να ισχύουν όλα τα παραπάνω σε πολλές τέτοιες ιστορίες ή εντέλει οι πράξεις αυτές κάτι παραπάνω να δείχνουν για το χαρακτήρα της ερωμένης.

Το πιο ισχυρό κίνητρο όμως, σε κάθε τέτοια ιστορία, είναι πως κοιμάται με τη γυναίκα του κι όχι με σένα.

Το ότι αυτόν τον άντρα δεν μπορείς να τον έχεις. Τι κι αν μπορείς να έχει δέκα φορές καλύτερους από αυτόν. Εσύ θα θες αυτόν, τον λίγο, τον εγκλωβισμένο με τα χίλια δυο προβλήματα και τους χίλιους δυο περιορισμούς. Θα θες να τον σώσεις από το δράμα του να του δώσεις πίσω τη ζωή που έχασε. Θα αγαπήσεις κάθε ασχήμια της ζωής του κάθε πρόβλημά του και κάθε υποχρέωσή του. Ακόμα κι αν δεν είχες στο πρόγραμμα να γίνεις μανούλα, αν έχει παιδιά θα μάθεις τα πάντα για τη παιδική ψυχολογία, θα βρεις όλους τους παιδότοπους, θα βρεις φίλους με παιδιά για να είσαι έτοιμη για την μεγάλη εκείνη μέρα που θα κάνετε τις οικογενειακές διακοπές σας.

Όσα κι αν σου προσφέρουν οι ελεύθεροι και ωραίοι που θα σε φλερτάρουν εσύ θα επιμένεις στα ψίχουλα. Γιατί αυτό είναι το βίωμά σου. Γιατί το τραύμα σου κουμπώνει με το δικό του τραύμα και αυτό μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη εξάρτηση στον έρωτα.

Αρχίζει λοιπόν ένα ανταγωνισμός που δύσκολα αντιλαμβάνεσαι, και ακόμα πιο δύσκολα μπορείς να σταματήσεις.

Όλη αυτή η συμπεριφορά έχει τόσο βαθιά τις ρίζες της το συναίσθημα αυτό είναι ζήτημα συναισθηματικής επιβίωσης και φυσικά είναι χτισμένο χρόνια μέσα σου πάνω σε παιδικές ανασφάλειες σε χρόνια απόρριψη στη χαμηλή αυτοεκτίμηση ή στην απόρριψη από το γονεικό περιβάλλον .

Οι γυναίκες που μπλέκουν σε αυτές τις ιστορίες έχουν ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό.

Είναι ανασφαλής και έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Κατά τα άλλα μπορεί να διαπρέπουν σε άλλους τομείς και συνήθως το κάνουν.
Καταξιωμένες επαγγελματικά, όμορφες οικονομικά ανεξάρτητες, τολμηρές.

Συζητώντας λοιπόν με κάποιες από αυτές σκέφτηκα πως θα είχε ενδιαφέρον να μάθω τι τελικά λέει ένας παντρεμένος άντρας για να προσεγγίσει μια τέτοια γυναίκα προσπαθώντας να καταλάβω πως μια έξυπνη γυναίκα συμπεριφέρεται σαν λοβοτομημένη και πέφτει στο πάτο και πιο κάτω και από αυτόν.

10 και μια ιστορίες λοιπόν . Κάποιες από αυτές ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Η γυναίκα μου διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και η τελευταία της επιθυμία είναι να έχει ένα παιδί από εμένα. Οπότε θα ακολουθήσει μια συμβατή αγωγή με τη θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης για να τα καταφέρει. Έχουμε πολύ καλούς γιατρούς. Η προσωπική μου ηθική δε μου επιτρέπει να την αφήσω, θα την στηρίξω. Όπως καταλαβαίνεις τώρα μου είναι αδύνατον να χωρίσω.
Όμως δικαιούμαι να ζήσω τη ζωή μου κι εσύ είσαι ο έρωτάς μου και είσαι τόσο καλός άνθρωπος που μόνο εσύ μπορείς να με καταλάβεις.( No comments κατευθείαν γράμμα στο Στίβεν Σπίλμπεργκ και Όσκαρ α αντρικού ρόλου φυσικά).

Δεν ήθελα ποτέ να παντρευτώ. Ήμουν ανέκαθεν κατά του γάμου. Η Πόπη όμως είναι πολύ καλό παιδί, παρόλο που με πιέζει είναι κυρία της άξιζε ένας γάμος.
Εγώ είμαι γεννημένος ελεύθερος (την ώρα που το λέει είναι φουλ παντρεμένος) δε μπορώ τις δεσμεύσεις. Η αγάπη είναι ελευθερία. Θα χώριζα αλλά έχει πάθει κατάθλιψη ( είναι μαζί του και έχει πάθει κατάθλιψη, αν είναι αλήθεια, είσαι η επόμενη). Αν της πω πως θέλω να χωρίσουμε θα αυτοκτονήσει (αίσθηση μεγαλείου και παντοδυναμίας, ορίζει τη ζωή και το θάνατό της). Περνάω πολύ δύσκολα στη πραγματικότητα δεν υπάρχει γάμος τυπικό είναι.

Το πρώτο παιδί το θέλαμε την ερωτεύτηκα, στο δεύτερο είχε χαλάσει ο κύκλος της και δεν κατάλαβε πως έγινε. Εντωμεταξύ δεν είχε χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης και με κορόιδεψε μου το είπε στο 4ο μήνα δεν μπορούσα να καταλάβω πως είναι έγκυος. ( αθώος και άβγαλτος και από χωριό σερβιέτα και ταμπόν δεν είχε δει 4 μήνες αλλα ήταν διακριτικός) Αδύνατον να της πω να το ρίξει δε μπορώ να πάρω τέτοια ευθύνη για μια ζωή είναι αμαρτία ( και θρήσκος) .Εντωμεταξύ δεν τη βλέπω καθόλου σα γυναίκα έχει παχύνει πολύ γενικά έχουμε γίνει αδέρφια. Με πνίγει αυτή η κατάσταση. Όλο εσένα σκέφτομαι εσύ είσαι η ανάσα μου. (η πατερίτσα του, η νοσοκόμα, αυτή που τελικά θα σώσει και το γάμο του).

Δεν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα, αλλά τόσα χρόνια που είμαστε μαζί έχουμε γίνει φιλαράκια. Πιάνω το πόδι της και είναι σαν να πιάνω το δικό μου.
Από τότε που σε είδα αναστήθηκα, είχα νεκρώσει ερωτικά.( κανένας άντρας δε νεκρώνει ερωτικά ακόμα κι αν φτάσει 90 χρονών το κάτω σύστημα είναι αυτόνομο έτσι τους έφτιαξε η μητέρα φύση).

Για σένα θα κάνω τα πάντα, θα είμαι ο άνθρωπος σου ( εσένα και της άλλης και ποιος ξέρει και ποιας ακόμα) θα είμαι δίπλα σου σε όλα. Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος, όμορφη έξυπνη καλόψυχη, δυναμική, ανεξάρτητη. ( και η γυναίκα του ήταν ενδεχομένως μέχρι που την παντρεύτηκε και τη βαρέθηκε). Εσύ δε είσαι γυναίκα για κλουβί, είσαι αγριόγατα, φτιαγμένη για να ζεις ελεύθερη, δε θα μπορούσα ποτέ να σου στερήσω την ελευθερία σου. (πολύ δυνατή ατάκα, τόσο δυνατή και ανεβαστική που σε κάνει να μη θες να δεσμευτείς να νιώθεις μοναδική που είσαι «αγριόγατα» νιάρρρρ….).

Είμαι πολύ δύσκολος άνθρωπος, ευαίσθητος, δε με κατάλαβε ποτέ καμμιά γυναίκα.
Όλες οι γυναίκες που γνώρισα με πλήγωσαν και η γυναίκα μου το ίδιο με πληγώνει καθημερινά μόνο εσύ με καταλαβαίνεις.( εδώ έχουμε τον αγκαλίτσα μελισσάκι, αν έχεις και το σύνδρομο της νοσοκόμας τη πάτησες διπλά).

Με εκμεταλεύεται οικονομικά, με ξενερώνει σαν γυναίκα, είναι ανεγκέφαλη και ρηχή δεν αλλάζει με τίποτα έχω κουραστεί να προσπαθώ δεν αντέχω άλλο πια. (αν μιλάει έτσι για αυτή που επέλεξε και παντρεύτηκε σκεφτείτε τι γνώμη θα έχει και τι θα λέει για τη γκόμενα). Είμαι όμως ο άντρας της, τι να κάνω να τη πετάξω στο δρόμο σε αυτή την ηλικία και με αυτή τη κρίση που θα βρει δουλειά (μεγαλόψυχος πώς να μην τον αγαπήσεις).

Αγαπάω τα παιδιά μου πεθαίνω, δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου ουτε μια μέρα χωρίς αυτά. Δε τη θέλω καθόλου τη γυναίκα μου αλλα μέχρι να μπουν τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο είμαι εγκλωβισμένος, δε μπορώ να τα πληγώσω. (καλός και στοργικός πατέρας, αξιαγάπητος, ετοιμάσου να ζήσετε όλοι μαζί σαν μια ευτυχισμένη οικογένεια). Αυτό όμως δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον ερωτά μας. Σε θέλω και σε χρειάζομαι πως θα αντέξω να ζω με μια γυναίκα που με απωθεί αν δεν έχω εσένα στο πλάι μου. ( Ναι κι όμως εχει ειπωθεί τέτοια ατάκα και είναι και όλη η ουσία , πως θα αντέξει?).

Σε θέλω, αλλα είμαι πολύ μπερδεμένος, είμαι σε μια φάση που ψάχνω γενικότερα τον εαυτό μου. Τη γυναίκα μου την αγαπάω ( για κάποιο λόγο αυτό δε θα το ακούσεις ποτέ θα το προσπεράσεις σαν μια μικρή λεπτομέρεια). Είναι τέλεια σε όλα της απλά δεν είμαι πια ερωτευμένος μαζί της ( θα ακούσεις όμως το τέλεια και θα προσπαθήσεις να γίνεις υπερτέλεια). Είναι δύσκολη η κατάσταση δε μπορώ να σου υποσχεθώ κάτι. Σε γουστάρω πολύ και ως άνθρωπο και ως γυναίκα.
Ξέρω ότι εσύ έχεις άλλες ανάγκες αλλα εγώ αυτά μπορώ να δώσω.

Σε αγαπάω ( εδώ θα τσιμπήσεις το ψιχουλάκι λες και σου έδωσε μονόπετρο ή είναι έτοιμος να χάσει τη ζωή του για σένα)
Δε θέλω να σου χαλάσω τη ζωή.( και τελικά είναι ο άνθρωπός σου σε νοιάζεται).

Είσαι γυναικάρα, είσαι θεά, είσαι ιδιαίτερη για πάρτη σου όλα. Με τη γυναίκα μου ο γάμος είναι λευκός εδώ και χρόνια, η γυναίκα μου είσαι εσύ .
Ο άνθρωπος μου, η καψούρα μου, ζήτα μου ότι θες και θα το έχεις.
Μπορεί να μην είμαι μαζί σου κάθε βράδυ αλλά όλα τα άλλα στα πόδια σου.
(περίπτωση καλογυναικά, λαικού άντρα κιμπάρη. Αν είσαι εξηντάρα καλοστεκούμενη παιχνιδιάρα και νταλακαδιάρα δεν έχεις να χάσεις και πολλά).

Και το συν 1 και φαρμακερό.

Είμαι ερωτευμένος. Εμείς οι δυο είμαστε ίδιοι, είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Πόσο ωραίο ζευγάρι κάνουμε. Αυτό που ζούμε είναι μοναδικό, είναι δικό μας μόνο. Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν τη τύχη να νιώσουν έτσι.
Δεν έχω ξαναγνωρίσει γυναίκα σαν κι εσένα. Έλα να ζήσουμε το τώρα όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία.

Η υπέρτατη παγίδα του μοιραίου πάθους. Του ρομαντικού και μοναδικού έρωτα. Ξεκινάς να ζήσεις το τώρα και τα τώρα γίνονται μήνες και μετά χρόνια και η ζωή σου φεύγει σε μια σχέση μισή και συνήθως ψεύτικη μιας και δεν θα δοκιμαστεί ποτε σε φυσιολογικές συνθήκες ρουτίνας για να δεις αν θα αντέξει.

Όταν μια γυναίκα μπαίνει σε μια τέτοιου είδους σχέση, νομίζει πως ορίζει τις επιλογές της και πως μπορεί ανα πάσα στιγμή να φύγει.

Η αποδέσμευση μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό ή να μη γίνει και ποτέ.

Πάρα πολλές γυναίκες και τώρα και στο παρελθόν έχουν ζήσει τη ζωή τους ως το τρίτο πρόσωπο μιας ιστορίας πεισμένες πως ζουν το μεγαλύτερο έρωτα ης ζωής τους.

Η ερωτική πράξη σε κάθε παράνομη σχέση είναι παθιασμένη και εξιδανικευμένη.

Ακόμα κι αν οι συνθήκες που πραγματοποιείται είναι αναξιοπρεπείς και ζωώδης.
Αυτό πολλές φορές εντείνει το πάθος. Κοιτώντας όμως από απόσταση και αφαιρώντας τα πλουμιστά στολίδια από τα ερωτόλογα βλέπεις μόνο το βούρκο της ανθρώπινης ψυχής. Την αδυναμία για ανάληψη ευθυνών, το βόλεμα, το φόβο την ανωριμότητα το πόνο και τη χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και των δυο εραστών.

Θα ήθελα να κλείσω λέγοντας πως οι άντρες είναι αξιολάτρευτοι και πολλοί από αυτούς πολύ αξιόλογοι και ξεχωριστοί.

Όμως όλα τα παραπάνω είναι αληθινές ιστορίες και λόγια ειπωμένα από αντρικά στόματα.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Με αγάπη και φως
Κατερίνα Σταθοπούλου

HOLISTIC REJUVENATION THERAPIST

You May Also Like