Η αλήθεια είναι πως έσπαγα το κεφάλι μου για να βρω το κατάλληλο θέμα για να γράψω και εντελώς ξαφνικά θυμήθηκα πως είναι ο μήνας της επαναληπτικής εξεταστικής περιόδου και πως από Δευτέρα ξεκινάει το Ακαδημαϊκό έτος και τότε μου ήρθε αμέσως η έμπνευση.

Εμένα προσωπικά για να λέμε και την αλήθεια ποτέ μα ποτέ δεν μου άρεσε κάποιος καθηγητής ή επιτηρητής μου δεν μου άρεσε. Όλοι τους καλοί,χρυσοί και άγιοι, κάποιοι ωραίοι,άλλοι μέτριοι δεν μου έβγαζαν αυτό που λέμε πεταλούδες στο στομάχι.

Μου φαινόταν τρελό να ερωτευτώ κάποιον καθηγητή μου, ίσως επειδή και ο μπαμπάς μου ήταν Καθηγητής Πανεπιστημίου και όλους τους θεωρούσα συνάδελφους του μπαμπά.

Άλλοι πάλι ήταν παντρεμένοι με ή χωρίς παιδιά και μου φαινόταν αδιανόητο να μπλέξω σε μια τόσο αρρωστημένη κατάσταση ακόμα και αν ο καθηγητής είχε ωραίο στυλάκι.

Ξέρω πως όταν είσαι δίπλα σε ωραίο καθηγητή μπαίνεις σε πειρασμούς και με δυσκολία στέκεσαι δίπλα του και προσπαθείς είτε να το ξεπεράσεις, είτε να δεις αν μπορείς να αλλάξεις μάθημα για να τον αποφύγεις.

Τι πρέπει όμως να κάνεις για να μην ερωτευτείς καθηγητή σου :

  • Αν μπλέξεις με παντρεμένο με ή χωρίς παιδιά να ξέρεις πως δύσκολα θα πάρει διαζύγιο και αν πάρει θα κάνει τα ίδια και σε σένα οπότε μην μπεις καν σε αυτό το τρυπάκι δε στο συνιστώ.
  • Σκέψου πως το Πανεπιστήμιο είναι μια μικρή κοινωνία και πως όλα μαθαίνονται. Από τα ποια μαθήματα έκαψες μέχρι το αν χώρισες. Είμαι βέβαιη λοιπόν πως δεν θα ήθελες να σου βγει το όνομα ότι έκανες σχέση με καθηγητή ή επιτηρητή για να έχεις κάποιο κονέ ώστε να περάσεις με ευκολία μαθήματα.
  • Το να είσαι με καθηγητή δεν είναι απαραίτητα κακό, το κακό είναι όμως να κολλήσεις μαζί του και αν χωρίσετε μετά να δυσκολεύεσαι να τον βλέπεις στη σχολή και αυτό θα έχει αντίκτυπο σε εσένα γιατί μετά θα χάσεις μαθήματα και εξεταστική περίοδο.
  • Έχω περίπτωση γνωστής μου που έμπλεξε με καθηγητή και δεν την άφηνε σε ησυχία και όταν του είπε να χωρίσουν την απειλούσε,αλλά τον είχε στο χέρι και μπορούσε να τον κάψει σε όλη τη σχολή -υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι όλα ρόδινα στη ζωή-
  • Πώς θα σου φαινόταν αν έμπλεκες με κάποιον ο οποίος μπορεί να έχει σχέση ή να είναι σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία μόνο και μόνο για να κάνεις την τρέλα σου και αργότερα αυτά που κάνεις εσύ -δηλαδή το να μπαίνεις ως τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση- αύριο μεθαύριο να στο κάνουν και σε εσένα; Δεν νομίζω ότι θα σου άρεσε αγαπημένη μου

Κατανοώ ότι κάποιες φορές οι καθηγητές και οι επιτηρητές μας εξιτάρουν λίγο παραπάνω ειδικά αν είναι ωραίοι και μπαίνουμε στον πειρασμό, όμως υπάρχουν και κάποια όρια που πρέπει να τα σεβόμαστε και να μην τα καταπατάμε εκτός και αν μας δώσει και ο άλλος το δικαίωμα.

Πριν μπλέξεις με καθηγητή σου αγαπημένη μου κάνε εξονυχιστικό έλεγχο για να δεις αν αυτά που σου λέει είναι αλήθεια και προσπάθησε να μάθεις για την προσωπική του ζωή ώστε να μην μπλέξεις σε μεγαλύτερα προβλήματα.

Εύχομαι να έχεις μια τέλεια ακαδημαϊκή χρονιά,να την χαρείς όσο γίνεται -γιατί τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα- και μακριά από μπελάδες ή τουλάχιστον να κάνεις σοφές επιλογές.

 

 

You May Also Like