«Το ήξερα! Από την πρώτη στιγμή. Κάτι δε μου πήγαινε καλά εμένα. Και στο είχα πει, έτσι; Αφού το ξέρω παιδί μου! Άντρας και τέλειος γίνεται; Αγγελικό πρόσωπο, άψογη συμπεριφορά. Κάτι δεν πήγαινε καλά. Πως την πάτησα όμως; Σαν βλάχος! ( Τι μου φταίνε και οι βλάχοι; Μια χαρά άνθρωποι είναι. Έπεσα βλέπεις με τα μούτρα. Νόμιζα ότι έπιασα το τζόκερ! Έλεος! Πότε θα βάλω μυαλό; Ποιο τζόκερ κυρία μου; Θα σου έλεγα τώρα. Αν εμπιστευτώ ξανά άντρα να μου τρυπήσεις τη μύτη! Μα όλοι ίδιοι;»

Ναι ναι… καλά το θυμάστε! Κάπως έτσι είχατε αντιδράσει κι εσείς τότε. Παραδεχτείτε το. Μας πιάνει μια τρέλα όταν πληγωθούμε από τον Mr Τέλειο που απομυθοποιήθηκε και το Mr Μύθο που καταρρίφθηκε. Φταίμε αγαπητές μου. Αφού τα έχουμε πει. Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά. Εμείς, μεγαλωμένες με την ιδέα του πρίγκηπα με το άσπρο άλογο, φανταζόμαστε και ελπίζουμε ότι ο άνθρωπος που γνωρίσαμε είναι εκείνος, ο ένας, ο μοναδικός, ο καταπληκτικός και υπέροχος. Εντάξει τώρα. Και μετά… ξυπνήσαμε!

Δε λέω ότι όλοι είναι κακοί, άξεστοι, υποκριτές και ψεύτες αλλά μην ψάχνετε τον ιππότη. Ο άνθρωπός σας θα σας κάνει κλικ με την πρώτη ενδεχομένως. Απλά ψάξτε λίγο εις βάθος. Κάντε κι εσείς την αυτοκριτική σας και βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας. Εκτός από τις λίγες περιπτώσεις που ένα ζευγάρι «κουμπώνει» τέλεια, γενικά μια σχέση χρειάζεται υπομονή, σεβασμό, υποχωρήσεις και προσπάθεια εκατέρωθεν. Θέλει «χτίσιμο» σε γερά θεμέλια. Ποτέ δε φταίει μόνο ο ένας εκ των δυο για την έκβαση της σχέσης νομίζω.

Να σας πω τι διάβασα και μου άρεσε πολύ; Επειδή είναι πολύ αληθινό και περιγράφει όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, όχι μόνο τους έρωτες. «Είναι αδύνατον να βρεις κάποιον που δε θα σε πληγώσει ποτέ. Ψάξε εκείνον που θα αξίζει τον πόνο». Αυτό λοιπόν.

Γιώτα Ροζάνα

You May Also Like