2 κιλά ζυγούρι*

1 ½ κ.σ. θαλασσινό αλάτι

1 πακέτο μακαρόνια νο 6

Ανθότυρο ξερό για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε 5 λίτρα νερό κρύο σε μία κατσαρόλα, αλατίζουμε και βάζουμε μέσα το κρέας, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει και έχουμε απομακρύνει τις πιθανές τρίχες. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά και παράλληλα ξαφρίζουμε. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για δύο ώρες μέχρι να ψηθεί εντελώς το κρέας και να ξεκολλάει από το κόκκαλο. Αφού ψηθεί το κρέας, το αφαιρούμε και σουρώνουμε το ζωμό σε ψιλή σίτα. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ζωμό έτσι ώστε να μη μαυρίσει. Μετράμε το ζωμό μας 1500 έως 1800 γρ. και το βάζουμε να πάρει βρασμό. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ψήνουμε όσο γράφει πάνω η συσκευασία. Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα και του ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και λεμόνι. Σερβίρουμε και τα μακαρόνια και τρίβουμε μπόλικο ξηρό ανθότηρο από πάνω.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

*Το ζυγούρι είναι πρόβατο μεγαλύτερο του ενός έτους, δεν έχει τεκνοποιήσει ακόμα και ζυγίζει πάνω από 15 κιλά.

athensvoice.gr

You May Also Like