Η εξεταστική περίοδος είναι ένα μεγάλο ή και πλήγμα θα μπορούσα να το αποκαλέσω μιας και όλοι οι φοιτητές διαβάζουν τελευταία στιγμή για τις εξετάσεις ή αφήνουν να μαζευτούν όλα τα μαθήματα και μετά τους φαίνεται βουνό όλο αυτό.

Όλοι έχουμε ή είχαμε υπάρξει φοιτητές και έχουμε περάσει από αυτά τα στάδια και τώρα που μεγαλώσαμε αναρωτιόμαστε τι βλακείες κάναμε τότε στο Πανεπιστήμιο.

Το Πανεπιστήμιο είναι η μετάβαση από το σχολείο σε μια ανώτερη εκπαίδευση και επίσης είναι ένα test για το πως είναι να βγαίνεις από το καβούκι σου και εξερευνάς τη ζωή μιας και όσο πήγαινες σχολείο δεν είχες την πολυτέλεια να βγεις έξω χωρίς να σε ελέγχει ο γονιός σου/

Ειδικά εκείνοι οι φοιτητές που μένουν επαρχία παίρνουν στη ζωή στα χέρια τους μιας και πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο,λογαριασμούς, μαγειρεύουν και γενικά κάνουν όλες τις δουλειές που πρέπει να γίνουν σε ένα σπίτι και παράλληλα ίσως να δουλεύουν,άρα ουσιαστικά μαθαίνουν τι εστί πως βγαίνουν τα χρήματα.

Εγώ όμως σήμερα δεν θα σας γράψω για αυτά,αλλά για το ενδεχόμενο του να βρεις εν μέσω εξεταστικής περιόδου κάποιον και να τον ερωτευτείς ή να χωρίσεις λίγο πριν ή κατά την διάρκεια των εξετάσεων.

Και το ένα και το άλλο έχουν επιπτώσεις τόσο στο διάβασμά μου,όσο και στους βαθμούς σου -αν θες να έχεις καλό βαθμό στο πτυχίο σου- μιας και αν ερωτευτείς θα φτεροπετάς όπως όλοι μας ή αν χωρίσεις θα σκέφτεσαι συνέχεια τον λεγάμενο και θα μιλάς συνέχεια στις φίλες σου για τον χωρισμό σου και θα αναλύσετε τα πάντα οπότε που μυαλό για διάβασμα.

Τα ίδια έκανα και εγώ κάποτε και μάλιστα έλεγα “‘Eλα μωρέ έχουμε και τον Σεπτέμβριο”.

Το καλύτερο λοιπόν θα είναι να επικεντρωθείς στα μαθήματά σου και μόλις τελειώσεις με τις εξετάσεις να σκεφτείς καλά αν θες να χωρίσεις ή αν θες έναν νέο έρωτα στη ζωή σου!

Καλή Επιτυχία!!

You May Also Like