Μία συνταγή από τον σεφ Χρίστο Χριστοδούλου.

Συστατικά :

  • Ζύμη:
  • 2 φλ. χωριάτικο αλεύρι,
  • ½ κουταλάκι αλάτι,
  • 2/3 φλ. νερό.
  • Γέμιση:
  • 2 φλ. τριμμένο χαλούμι,
  • 1 κουταλάκι ξερός δυόσμος,
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο.
  • Πέστο δυόσμου:
  • 1 φλ. φύλλα φρέσκου δυόσμου,
  • 6 κουταλιές (90 ml) ελαιόλαδο,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένη καρυδόψιχα,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένα κουκουνάρια (πινόλια).
  • Ντοματίνια σοταρισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα.

Βήματα :

  • Βήμα 1 : Ετοιμάζετε το πέστο δυόσμου: Χτυπάτε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ όλα τα υλικά μέχρι να πολτοποιηθούν και να γίνει ένας λείος πουρές.Ανακατεύετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι. Ρίχνετε μέσα τμηματικά το νερό και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μάλλον σφιχτή ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα, την αλευρώνετε, την τυλίγετε σε μια πετσέτα κουζίνας ή πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για ½ τουλάχιστον ώρα.
  • Βήμα 2 : Αναμιγνύετε το χαλούμι με το αβγό και το δυόσμο. Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα (με τη μηχανή για φύλλο για ευκολία). Παίρνετε ένα φύλλο, βάζετε σε αραιά διαστήματα από 1 κουταλιά γέμιση και το σκεπάζετε με ένα δεύτερο φύλλο. Χρησιμοποιώντας κουπ πατ ή ένα ποτήρι, διαμέτρου 6-8 εκατοστών, κόβετε τις ραβιόλες και πιέζετε τις άκρες τους για να κολλήσουν και να κλείσουν στεγανά. Τις ρίχνετε σε μπόλικο αλατισμένο  νερό που βράζει, τις βράζετε για 2-3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξανακοχλάσει  το νερό και τις στραγγίζετε.
  • Βήμα 3 : Βάζετε τις ραβιόλες σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το πέστο δυόσμου και τις ανακατεύετε ελαφρά για να μη σπάσουν, μέχρι να πιάσουν πέστο παντού. Τις σερβίρετε με τα σοταρισμένα ντοματίνια.

You May Also Like