Μια δροσερή κρέμα / γλυκό που το έμαθα από τη μαμά μου…. Γίνετε πανεύκολα! Μπορεί ακόμα άνετα να το πάρετε μαζί σας!! #φαγητόμαμάς

Υλικά
6 ποτήρια νερό
1 ποτήρι νισιαστε
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Λίγο ροδόσταγμα
1 κουταλάκι του γλύκου ζάχαρη
Σιρόπι τριαντάφυλλο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 5 ποτήρια νερό μαζί με το ένα κουταλάκι του γλύκου ζάχαρη και το ροδόσταγμα για να ζεσταθούν.

Σε ένα μπολ διαλύουμε το νισιαστε στο ένα ποτήρι νερό που μας έχει απομείνει. Το ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με το ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Χαμηλώνουμε την εστία μας στο νούμερο 2 και αφήνουμε να ασπρίσει και να γυαλίσει. Το ανακατεύουμε αραιά. Θέλει περίπου 20 λεπτά.Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.  

Το βάζουμε σε μικρά μπολ. Πριν όμως μέσα στα μπολ βάζουμε λίγο ροδόσταγμα και το κουνάμε να πάει παντού. Άλλοι εδώ στην Κύπρο βάζουνε νερό αντί ροδόσταγμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και από πάνω η μαμά μου βάζει μια βρεγμένη πετσέτα έτσι απλά για να μην ξερανθεί από πάνω

.
Μπορούμε ακόμα όταν παγώσουν τα μαχαλέπια μας να τα βγάλουμε από τα μπολ και τα βάλουμε σε μια μεγάλη κούπα με κρύο νερό ´Η ακόμα και το καλοκαίρι να βάλουμε και παγάκια

.
Πώς το σερβίρουμε: σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε μέσα ένα μαχαλέπι, κρύο νερό, λίγο σιρόπι τριαντάφυλλου και όση ζάχαρη θέλουμε. Και καλή όρεξη!!

https://cookpad.com/gr/sintages/7594986-maxalepi-apo-tin-kupro?via=search&search_term=%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82

You May Also Like