Τη συνταγή μας την εμπιστεύτηκε η κ. Μαρία Αυξέντη απο την Κοφίνου.

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει µόνο του (Self-raising)
  • 4 κουταλάκια µπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 1/2 φλ. ελιές µαύρες ψιλοκοµµένες
  • 1 φλ. φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 2 ½ φλ. κόλιανδρο ψιλοκοµµένο
  • 1 κουταλιά αποξηραµένο δυόσµο
  • 2 φλ. φρέσκο χυµό πορτοκαλιού
  • 1 τενεκεδάκι (330ml) ανθρακούχα σόδα
  • 2 κουταλιές σουσάµι

Βήματα

  •  Βήμα 1
  •  Βήμα 2 Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρίµαχο σκεύος µε διαστάσεις 23Χ33. Σε ένα µεγάλο µπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ.
  •  Βήμα 3 Σε ένα μπολ, βάζετε το ελαιόλαδο, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το δυόσμο, το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα.
  •  Βήμα 4 Ανακατεύετε και βάζετε κουταλιά – κουταλιά το μίγμα αλευριού.
  •  Βήμα 5 Βάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 1 ώρα.
  •  Βήμα 6 Για να δείτε ότι είναι ψηµένο µπήγετε ένα ξύλινο σουβλάκι στο κέντρο της ελιόπιτας αν βγαίνει στεγνό, τότε είναι έτοιµη.

You May Also Like