Συστατικά

  • ½ κιλό κιμά ανάμικτο (χοιρινό και βοδινό)
  • 1 μεγάλη φέτα μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα
  • 1 γερή πρέζα κανέλα
  • 1 κοφτό κουταλάκι τριμμένο ξηρό δυόσμο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 αυγά
  • 2 μέτριες πατάτες
  • λάδι για τηγάνισμα (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κομμάτι Κρητικό Παξιμάδι αλεσμένο για να δέσετε το μίγμα

Βήματα

  •  Βήμα 1 Μουσκεύετε το ψωμί με κρύο νερό, το στραγγίζετε στύβοντάς το ελαφρά (να μη γίνει ζυμάρι!) και το βάζετε σε μια λεκάνη μαζί με τον κιμά. Περνάτε από τον τρίφτη τις πατάτες (μην τις αλέσετε στο πολυμίξερ) και τις στύβετε για να φύγουν τα υγρά τους. Τις βάζετε μαζί με το ψωμί και τον κιμά και προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι. Ανακατεύετε μέσα την κανέλα, το δυόσμο, το μαϊντανό, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά το μίγμα. Αν σας φανεί λίγο νερουλό, προσθέτετε το αλεσμένο κρητικό παξιμάδι για να απορροφήσει τα υγρά.
  •  Βήμα 2 Σκεπάζετε το μίγμα και το κρατάτε στο ψυγείο για ½ τουλάχιστον ώρα (όση πιο πολλή ώρα μείνει στο ψυγείο τόσο το καλύτερο, αλλά αν θα μείνουν περισσότερο από ½ ώρα, τότε δεν βάζετε μέσα το κρεμμύδι και το προσθέτετε λίγο πριν τηγανίσετε τους κεφτέδες).
  •  Βήμα 3 Πλάθετε το μίγμα είτε σε στρογγυλά κεφτεδάκια, σαν μπαλίτσες του πινγκ-πονγκ είτε σε οβάλ κεφτέδες.
  •  Βήμα 4 Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και βάζετε μέσα προσεκτικά ένα-ένα τα κεφτεδάκια, χωρίς να το παραγεμίσετε. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά τα γυρίζετε και τα αφήνετε να ροδίσουν κι από την άλλη πλευρά.Τα βγάζετε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά.

You May Also Like