Η κυτταρίτιδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολούν εμάς τις γυναίκες αλλά και κάποιους λίγους άνδρες .

Σίγουρα το αισθητικό μέρος είναι αυτό που κυρίως μας ενοχλεί και δυστυχώς το θυμόμαστε μόλις πρόκειται να βγούμε στην παραλία.

Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω σε αυτό το άρθρο είναι αυτό το κομμάτι που αφορά τη συνολική υγεία μας και τι ακριβώς σημαίνει να έχει κανείς κυτταρίτιδα .Η ενοχλητική κυτταρίτιδα βάση στατιστικών μελετών εμφανίζεται συνήθως σε γυναίκες τις Μεσογείου και συνδέεται θετικά με τα  επίπεδα γονιμότητας. Αυτό είναι το καλό της υπόθεσης και  φυσικά δεν είναι ο κανόνας . Η κυτταρίτιδα πράγματι έχει πολυπαραγοντικές αιτίες κάποιες από αυτές αφορούν ορμόνες ,κάποιες κακές  διατροφικές συνήθειες , έλλειψη άσκησης ,χαμηλή πρόσληψη νερού, κάπνισμα, σωματική κατασκευή,κληρονομικότητα και πολλά άλλα. Το βασικό όμως είναι πως η κυτταρίτιδα μας δείχνει ένα σώμα γεμάτο τοξίνες και πιθανον αυξημένη φλεγμονή στο σώμα.  Πως μπορούμε λοιπόν να πολεμήσουμε κάτι που έχει τόσες πολλές αιτίες. Με πρόγραμμα πειθαρχία και κάποια βοηθητικά “κόλπα” θα έλεγα εγώ .Θα μοιραστώ μαζί σας κάποια μικρά μυστικά που εφαρμόζω στις πελάτισσες μου αλλά και στον εαυτό  μου .

  • Πολύ νερό !!!
  • καθημερινή αερόβια άσκηση( έστω και 20 λεπτά έντονο περπάτημα)( 20λεπτα βιντεάκια στο youtube zumba πχ).
  • Αφαιρέστε τη ζάχαρη, το αλάτι,το λευκό αλεύρι, τα αναψυκτικά τους πολλούς καφέδες τα συσκευασμένα προιόντα και τα λίπη από τη διατροφή σας .Συμβουλευτείτε ένα διατροφολόγο έστω και με μία συνεδρία για να σας πεί με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε  όλα τα παραπάνω.
  • ζώνες ή λαστέξ εφίδρωσης την ώρα που γυμνάζεστε βοηθούν πολύ.
  • Μασάζ ,μασάζ ,μασάζ ……. !!!!!!!Όποιο μασάζ κι αν διαλέξετε αργά η γρήγορα θα έχετε αποτέλεσμα εφόσον τηρείτε σε ένα μεγάλο ποσοστό ΄και όλα τα υπόλοιπα. Τα μασάζ που έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα είναι το λεμφικό και το μασάζ κυτταρίτιδας.Πληροφορίες θα βρείτε στο site alopiliving.com
  • φυσικές κρέμες λιποδιάλυσης στη θέση της καθημερινής κρέμας σώματος ή λιποδιαλυτικά λάδια με αιθέρια έλαια .
  • Βάλτε μια καλή συνήθεια στη μέρα σας, πιείτε πράσινο τσάι με λεμόνι, λουίζα και καννέλα κευλάνης .Ή φτιάξτε το μίγμα που εσείς επιθυμείτε αλλά μην ξεχνάτε το λεμόνι την καννέλα και τη λουίζα. Ενάμισυ λίτρο την ημέρα είναι πολύ καλό λιποδιαλυτικό, αποτοξινωτικό, ενυδατικό, ένα πραγματικό δώρο στον εαυτό σας.
  •  Αποτοξινωθείτε !!!Διώξτε το στρές !! χαλαρώστε!!! για να βοηθήσετε τον σώμα σας να επανέλθει!!

Καλή επιτυχία!!

Με αγάπη και φώς

Κατερίνα Σταθοπούλου

You May Also Like