Κάθε φορά που αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα -κυρίως προσωπικό- ο τρόπος για να το ξεπερνάω δεν είναι ούτε το φαγητό,ούτε το ποτό, ούτε το τσιγάρο, παρά μόνο ο ύπνος.

Είναι σαν να κατεβάζεις διακόπτες, να κλείνεις ρολά, είναι όλα μαύρα και τίποτα δε σε πονάει. Φτιάχνεις έναν φανταστικό κόσμο και ζεις μέσα σε αυτόν, τον πλάθεις σύμφωνα με τα δικά σου γούστα και μόνο εκείνες τις στιγμές ζεις τη ζωή που πάντα ήθελες.

Να που όμως που πρέπει να ξυπνήσεις και να αντιμετωπίσεις την σκληρή πραγματικότητα, να αντιμετωπίσεις τα λάθη σου και τους ανθρώπους που πλήγωσες.

Πριν κάποια χρόνια για να μπορέσω να κοιμηθώ, έπινα κάθε βράδυ 1-2 ποτηράκια κρασί, μπύρα, ότι αλκοόλ έβρισκα μπροστά μου προκειμένου να μπορέσω να κοιμηθώ, τα χρόνια πέρασαν και κατάλαβα πως με το ποτό δε μπορώ να λύσω τα πρόβληματά μου.

Οι νύχτες μου έγιναν εφιαλτικές, δε μπορούσα πάντα να κοιμηθώ νωρίς και ας νύσταζα. Άλλες πάλι φορές κοιμόμουν από νωρίς ή κοιμόμουν όλη μέρα.

Ωραίο πράγμα ο ύπνος και το κρεβάτι σου.

Είναι σιωπηλά και σε κοιτάνε απλά, σε αγκαλιάζουν εκείνα τα βράδια που κλαις συνεχώς και το μαξιλάρι σου είναι ο καλύτερός σου φίλος. Δέχεται τα δάκρυά σου και δεν σε κρίνει για το αν κλαις για τον λάθος άνθρωπο.

Όπως έχω ξαναπεί οι άνθρωποι που έχουν κατάθλιψη θέλουν ηρεμία, ξεκούραση και ύπνο.

Να νιώσουν καλά για να χαμογελάσουν ξανά.

You May Also Like