Αν και έχουμε Μάιο και τα γενέθλιά μου ήταν τον προηγούμενο μήνα αποφάσισα τώρα να σου καταγράψω τα 30 πράγματα που έμαθα λίγο πριν πατήσω τα 30 -σε επόμενο άρθρο θα σου γράψω και όσα έμαθα στα πρώτα άντα-

Στα 30 μου έμαθα 30 πράγματα, καλά θα μου πεις έπρεπε να πας 30 για να τα καταλάβεις;

Όχι η αλήθεια είναι ότι τα ήξερα απλά στα 30 έχω περισσότερο μυαλό και είμαι πιο ώριμη από ότι ήμουν στα 18 που τα γνώριζα, αλλά δεν έδινα ποτέ σημασία.

 1. Έμαθα από 1ο χέρι πως όταν υπάρχει πρόβλημα υγείας στο σπίτι σου και ειδικά μέσα στην οικογένειά σου, ότι πρέπει να έχεις τεράστια υπομονή,κότσια και γερό στομάχι. Να βλέπεις τα πράγματα θετικά και να στεναχωριέσαι αθόρυβα και να λες πως η ζωή δεν έχει μόνο χαρούμενες στιγμές, αλλά έχει και στενάχωρες. Ήταν το 1ο μάθημα που πήρα στα 30 μου και έμεινα άφωνη με το πόσο ψύχραιμη είμαι τον τελευταίο καιρό και με πόση ηρεμία αντιμετωπίζω τέτοιου είδους καταστάσεις.
 2. Ξαναπάλεψα με τις ψυχικό μου κόσμο σε μια περίοδο που ήταν πολύ δύσκολη για μένα και τολμώ να πω πως το αντιμετωπίζω πολύ καλύτερα από ότι το αντιμετώπιζα στα 23 μου.
 3. Επιβεβαιώθηκα για μια ακόμη φορά πως τίποτε δεν είναι δεδομένο στη ζωή και ότι πρέπει να ζούμε την κάθε μας στιγμή και να μην στεναχωριόμαστε -ντάξει να στεναχωριόμαστε, αλλά με μέτρο-.
 4. Ήρθα ακόμα πιο κοντά με τους γονείς μου και κυρίως με τη μαμά μου, γιατί όπως ξέρετε καμία φορά οι κόρες έρχονται συχνά σε σύγκρουση με τις μαμάδες.
 5. Έδιωξα από δίπλα μου άτομο, γιατί δεν είχε τα κότσια να λέει αλήθειες και γενικά δεν έμαθε ποτέ το συγκεκριμένο άτομο πως οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα στα θέματα υγείας και όχι στα θέματα του χωρισμού. Οπότε μακρυά και να μας γράφει.
 6. Ήρθα πιο κοντά με μια φίλη μου, που πλέον είναι η κολλητή μου και η οποία με στηρίζει πολύ τελευταία με τα δικά μου προβλήματα και την ευχαριστώ γιατί χωρίς εκείνη δεν θα μπορούσα να ξεπεράσω κάποιες καταστάσεις.Φυσικά κάθε φορά που βγαίνουμε διακωμωδούμε τα προβλήματά μας για να μην καθόμαστε να κλαίμε. Το τι κράξιμο πέφτει δε μπορείς να φανταστείς ειδικά όταν πρόκειται για πρώην.
 7. Κατάλαβα ακόμα περισσότερο πως οι περισσότεροι άνθρωποι νοιάζονται μόνο για την δική τους πάρτι και όταν εσύ αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα απομακρύνονται.
 8. Σταμάτησα στα 30 μου να ασχολούμαι με τα κιλά μου, μου αρέσει το φαγητό και τα γλυκά τι να κάνουμε ;
 9. Στα 30 μου λατρεύω ακόμα περισσότερο τον Γιάννη Πλούταρχο και αν δεν άκουσες ακόμα το καινούριο του τραγούδι μπες να το ακούσεις τώρα.
 10. Ανακάλυψα πως ο κόσμος έχει κάτι μικρά κολλήματα και ναι θα αναφερθώ στον πρώην μου, στην νυν του και στα μπερδέματα. Ντάξει παιδιά αν έχετε κάποιο πρόβλημα μεταξύ σας λύστε το μεταξύ σας και μην ασχολείστε μαζί μου δηλαδή μετά από 5 χρόνια δε βαρεθήκατε να λέτε το όνομά μου ; Κουράστηκα να φτερνίζομαι.
 11. Έμαθα από 1ο χέρι ότι για να είσαι πετυχημένη πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα και να μη τα περιμένεις όλα στο χέρι έτοιμα.
 12. Οι καλύτερες συνεργασίες γίνονται πάντα με άτομα που αναγνωρίζουν τον κόπο σου και την δουλειά σου και φέτος στα 30 μου είμαι ευγνώμων που έχω κλείσει τις καλύτερες συνεργασίες.
 13. Στα 30 μου είμαι ακόμα Mentor στο Women On Top και πραγματικά είναι μεγάλη μου τιμή
 14. Με ανακηρύξανε Πρέσβειρα ambassador του Millennial Makers και αυτό ήταν εξίσου τιμητικό μιας και ένας τέτοιος τίτλος δύσκολα κερδίζεται
 15. Φέτος για μια ακόμη φορά θα μιλήσω πάλι για ένα βιβλίο -όπως είχα ξανακάνει πριν τρία χρόνια- που έχει να κάνει με σχέσεις και πραγματικά όταν μου κάνανε την πρόταση πέταγα από την χαρά μου.
 16. Για μια ακόμη φορά είμαι χορηγός επικοινωνίας -όπως είχα ξανακάνει πριν τρία χρόνια-σε θεατρική παράσταση
 17. Ανακάλυψα πως τα ωραιότερα πράγματα είναι τα ξαφνικά και όχι τα προγραμματισμένα
 18. Έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και δε μου λείπει τίποτα
 19. Σταμάτησα να ασχολούμαι με κομπλεξικούς ανθρώπους που δεν έχουν τίποτε ενδιαφέρον να κάνουν στη δική τους ζωή
 20. Σταμάτησα να κλαίω με το παραμικρό – ναι μου πήρε 27 χρόνια για να το καταφέρω αυτό-
 21. Έγινα ακόμα πιο σκληρή και πιο σκύλα και ανακάλυψα και άλλες πλευρές του εαυτού μου που δε τις ήξερα
 22. Είπα να ξεκινήσω γυμναστήριο και κάπου εδώ μπορείτε να γελάσετε ελεύθερα, αλλά είπα να το τολμήσω και αυτό στα 30 μου
 23. Στα 30 μου είμαι πολύ φοβιτσιάρα με τις αρρώστιες και μισώ που έχω χιλιάδες αλλεργίες -λίγο πολύ όλοι μας έχουμε αλλεργίες στους πρώην μας και στο παρελθόν μας-
 24. Ανακάλυψα πως ότι θέλω μπορώ να το αποκτήσω σε χρόνο ρεκόρ και αυτό ποτέ μου δε το πίστευα
 25. Μετά από πολλά χρόνια/καιρό πηγαίνω στην πατρίδα μου στη Κύπρο συχνά και περνάω τέλεια
 26. Στα 30 μου κουράστηκα να διασκεδάζω στα club και στα μπουζούκια μπορείς να με πεις και γριά
 27. Στα 30 μου αποφάσισα να σπουδάσω ξανά για Βοηθός Νοσηλευτή στην Ειδικότητα των Ειδικών Παθήσεων 
 28. Στη Κύπρο έγινε Συνέδριο για Ηρωίδες Μαχήτριες Γυναίκες και ήμουν Ομιλήτρια
 29. Προσπαθώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και να σκέφτομαι πάντα θετικά
 30. Και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν σταμάτησα ποτέ να χαμογελάω

Όπως ανέφερα στο νούμερο 9. έχω ένα μεγάλο κόλλημα με τον Γιάννη Πλούταρχο και σου παραθέτω το νέο του τραγούδι :

Στα λόγια ειμαι καλά
στην πράξη στάζω αίμα
Δεν έχω πια ζωή
Σταμάτησα σε σένα

Μέχρι το επόμενο post μη ξεχνάτε να χαμογελάτε,γιατί σας αξίζει και γιατί σας πάει!!!

You May Also Like