Παραδοσιακά η σαλάτα ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιάτα που κυριαρχούσε στο κυπριακό τραπέζι. Και η βαρωσιώτικη σαλάτα πρωταγωνιστεί στην καλοκαιρινή καθημερινή διατροφή μας.
Τη συνταγή μας την εμπιστεύτηκε o chef Ερμής Παναγιώτου

Συστατικά

  • 1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 200 γραμ. ντοματίνια κομμένα σε έκτα
  • 2 αγγουράκια κομμένα σε κύβους
  • 2 πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 1 ματσάκι γλιστρίδα
  • λίγο φρέσκο δυόσμο
  • 5-6 παξιμαδάκια ντάκος
  • 10 μαύρες ελιές, ψημένες στη σχάρα
  • 60 γραμ. αντσούγιες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη
  • 1 λεμόνι
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά λαδόξιδο
  • 3 φυλλαράκια κάπαρη
  • 200 γραμ. φέτα

Βήματα

  •  Βήμα 1 Μαρινάρετε τους κύβους της μελιτζάνας σε ελαιόλαδο και τους πασπαλίζετε με ρίγανη και τους ραντίζετε λεμόνι.
  •  Βήμα 2 Ψιλοκόβετε τα κόκκινα κρεμμύδια και το φρέσκο δυόσμο.
  •  Βήμα 3 Ξεφυλλίζετε τη γλιστρίδα, κρατώντας τα φύλλα της.
  •  Βήμα 4 Κρατάτε ξεχωριστά το δυόσμο. Κόβετε τα ντοματίνια σε έκτα, το αγγουράκι και τις πιπεριές σε κύβους.
  •  Βήμα 5 Σε ένα μπολ λιώνετε τη φέτα με ένα πιρούνι.
  •  Βήμα 6 Την πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και αφού αναμίξετε καλά και γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, πλάθετε μικρές μπαλίτσες.
  •  Βήμα 7 Αναμιγνύετε σε μια σαλατιέρα τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, τη γλιστρίδα, τα ντοματίνια, το αγγουράκι, τις πιπεριές, τα παξιμάδια και τις ελιές και τα σερβίρετε.
  •  Βήμα 8 Από πάνω βάζετε τις αντσούγιες, τη ρίγανη, την κάπαρη και τα μπαλάκια από φέτα και δυόσμο.

You May Also Like