Μετά από επιμονή και υπομονή τελικά τα κατάφερα.
Χάρης Ρώμας: μία συνέντευξη από έναν άνθρωπο που οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε μέσα από τις σειρές του, γελάσαμε και μάθαμε απ’ έξω όλες του τις ατάκες.

1.Σας γνωρίσαμε μέσα από τις σειρές σας “Μεν & Δε”, “Ο κακός Βεζύρης”, “Κωνσταντίνου και Ελένης”, ¨”Το καφέ της Χαράς “. Πώς νιώθετε που τα νέα παιδιά χρησιμοποιούν εκφράσεις από τις σειρές αυτές και πώς νιώθετε που ακόμα και τώρα ο κόσμος τις παρακολουθεί;
Είμαι χαρούμενος που η δουλειά μου άντεξε στο χρόνο και την ανακαλύπτουν συνεχώς νεότερες γενιές. Εντυπωσιάζομαι που και για τους παλαιότερους λειτουργούν σαν σήμα κατατεθέν, όπως ακριβώς οι μεγάλες επιτυχίες του αθάνατου ελληνικού κινηματογράφου. Όμως, είμαι άνθρωπος που προσβλέπει στο μέλλον και θέλω να πιστεύω ότι τα καλύτερα θα τα δημιουργήσω από ‘δω και τώρα.
2.Οικονομική κρίση και σήριαλ: Θεωρείτε πως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις παραγωγές στην τηλεόραση και στο θέατρο;
Ασφαλώς. Όλοι ανεξαιρέτως οι καλλιτέχνες (ή μάλλον εκείνοι που έχουν συνείδηση) ζητούν ως αμοιβή μικρότερα ποσά από εκείνα που έπαιρναν στο παρελθόν. Επίσης στα θέατρα κάνουμε προσφορές για να μπορεί ο θεατής να δει τις δουλειές μας με προσιτό εισιτήριο. Το χειρότερο πάντως ήταν η πνευματική κρίση που έπληξε την ελληνική κοινωνία και τον πολιτισμό πριν ακόμα ξεσπάσει η οικονομική. Πιστεύω ότι μέσα από την τεράστια πίεση που δημιουργήθηκε θα οξυνθούν τα πνεύματα και οι συνειδήσεις και θα δημιουργηθούν αξιόλογα καλλιτεχνικά επιτεύγματα.
3.Ανεβάζετε τώρα μια παράσταση «Πρότυπος οίκος ανοχής», πείτε μας λίγα λόγια για το έργο & πως νιώθετε που ο κόσμος σας αγαπάει & σας τιμάει με την παρουσία του στο θέατρο.
Είμαι ευτυχής και εγώ και όλοι οι συνεργάτες μου που το έργο γνωρίζει τόσο μεγάλη απήχηση. Θεωρώ ότι εκτός από το ψυχαγωγικό του μέρος, που προσφέρει αβίαστο γέλιο στους θεατές το εκτιμούν και το σέβονται σαν μια σοβαρή καλλιτεχνική προσπάθεια. Είναι τόση η επιτυχία του που άρχισα ήδη να αγωνιώ για το αν θα είναι ανάλογο το επόμενο βήμα μου!
4. Θα θέλατε να ξανά επιστρέψετε στην τηλεόραση; Η αλήθεια είναι ότι όλοι θα θέλαμε να δούμε και νέα επεισόδια από τη σειρά “Κων/νου & Ελένης” πως είναι τώρα μετά από τόσα χρόνια.
Δεν προτίθεμαι να κάνω τη συνέχεια ούτε του ”Κωνσταντίνου και Ελένης” ούτε άλλων πετυχημένων σειρών μου που μου έχει ζητηθεί να τις συνεχίσω. Για να είμαι ειλικρινής, έτσι όπως διαμορφώθηκαν για μένα τα πράγματα μάλλον θα συνεχίσω να απέχω για ένα διάστημα από την τηλεόραση γιατί τα σχέδιά μου περιλαμβάνουν νέες πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις.
5.Ποια είναι η ατάκα που χρησιμοποιείτε αυτόν τον καιρό και τι θα συμβουλεύατε τους νέους που προσπαθούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους σε μια εποχή που η ανεργία έχει υψηλά ποσοστά ;
Επειδή επέλεξα τον καλλιτεχνικό κλάδο (υποκριτική, σκηνοθεσία, συγγραφή) που πάντα μαστίζετο από μεγάλη ανεργία έχω να συμβουλεύσω τους νέους όπου βλέπουν αδιέξοδο να αναδιπλώνονται, να ”μετασχηματίζονται” και να ψάχνουν να βρουν αδιάκοπα άλλη είσοδο για να περάσουν στην απέναντι μεριά τους τείχους. Χρειάζεται εφευρετικότητα και πλήρη αξιοποίηση δυνατοτήτων που δεν είχαμε σκεφτεί να χρησιμοποιήσουμε. Το μότο μου αυτήν την εποχή (κι αυτό γιατί υπάρχει συγκεκριμένος λόγος) είναι η γνωστή ρήση: ”ο επιμένων νικά”.
 6.Ποια είναι η πιο αγαπημένη σας συνεργασία και με ποιον θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;
Με τους περισσότερους συναδέλφους που δούλεψα στο παρελθόν έχω διατηρήσει άριστες σχέσεις και είναι στις προθέσεις μου να ξανασυνεργαστώ μαζί τους. Παράλληλα θέλω να ανακαλύπτω και να προμοτάρω νέα ταλέντα ενθυμούμενος την εποχή που κι εγώ περίμενα μια κάποια ευκαιρία.
7.Τέλος πείτε μας τι σχέδια έχετε για το μέλλον και μια ευχή που δίνετε στον κόσμο για τα Χριστούγεννα.
Τα σχέδια που έχω για το μέλλον δεν τα ανακοινώνω ακόμα για προληπτικούς λόγους. Η ευχή που δίνω στον κόσμο για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά που θα έρθει είναι να λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο δοτικά. Έχω πειστεί πλέον ότι δίνοντας στους άλλους (χρήματα, ευκαιρίες ή αγάπη) παίρνεις τα πάντα πίσω εις διπλούν. Μπορεί όχι άμεσα αλλά στο τέλος τα παίρνεις.
Για πληροφορίες για την παράσταση «Πρότυπος Οίκος Ανοχής»: facebook
Πηγή : likewoman.gr

You May Also Like