Είναι απόλυτα λογικό όταν χωρίζουμε να αλλάζουμε συμπεριφορά,να κλεινόμαστε στον εαυτό μας και να μην θέλουμε να εμπιστευτούμε ξανά κάποιον άνθρωπο.

Όσο δύσκολο και αν φαντάζει φοράμε παρωπίδες και δε βλέπουμε μπροστά μας άτομα που ίσως αξίζουν να είναι δίπλα μας,διότι έχουμε πληγωθεί ανεπανόρθωτα και φοβόμαστε να προχωρήσουμε στη ζωή μας.

Ρώτησα φίλους και φίλες ώστε να μου πουν τη δική τους γνώμη για το λόγο που εκείνοι/ες γίνονται ψυχροί/ές όταν χωρίζουν και φυσικά λίγο πολύ όλοι συμφώνησαν πως ο μεγαλύτερος λόγος της αλλαγής είναι οι συγκυρίες και ο τρόπος του χωρισμού.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα από αυτά που μου είπαν :

Μαρία :

Γίνομαι ψυχρή γιατί πρέπει να γίνω,δεν μπορώ να αφήνω τον καθένα να μπαινοβγαίνει στη ζωή μου και στη καρδιά μου και να μου την ρημάζει.

Νίκος :

Ψυχρός γίνομαι με τις πρώην μου μόνο,γιατί αν εμφανιστεί μια σωστή κοπέλα θα είναι άδικο να αποκλείσω το ενδεχόμενο να είμαι μαζί της γιατί στην πραγματικότητα η κοπέλα δεν μου φταίει σε τίποτα.

Νίκη :

Ψυχρή με κάνουν οι καταστάσεις και οι άνθρωποι που με φέρνουν σε αυτό το σημείο. Έχω αποφασίσει πως στη ζωή μου πρέπει οι τοξικοί να μένουν μακρυά από μένα.

Γιάννης :

Να σου πω την αλήθεια δεν ασχολούμαι τόσο με το παρελθόν μου η ζωή είναι πολύ μικρή για να χαλιέμαι για τέτοια. Άλλωστε και να με πληγώσει μια πρώην θα το βρει στη πορεία μπροστά της.

Κατερίνα :

Αλλάζω προσωπείο όταν με πληγώνουν.Φοράω ψεύτικο χαμόγελο και το παίζω δυνατή ενώ μέσα μου σκάω και αυτό δεν είναι καθόλου ωραίο για την δική μου ψυχική υγεία.

Σαν Dr. Ex θα σου πω ένα μυστικό : Και εγώ που έχω πληγωθεί αλλάζω πρόσωπο και γίνομαι σκύλα όμως ένα πράγμα δεν αφήνω να αλλάξει σε άτομα που πραγματικά με αγαπούν : Το αληθινό μου χαμόγελο και αυτό είναι το σημαντικό γιατί κάνει τους εχθρούς μου να ανησυχούν!

You May Also Like