Ένα κέικ με έντονη γεύση πορτοκαλιού, ενώ το ελαιόλαδο δίνει μια ξεχωριστή νότα στη συνταγή. Ιδανική επιλογή για τον πρωινό ή απογευματινό σας καφέ.

Συστατικά

  • 2½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια (βιολογικά και ακέρωτα πορτοκάλια)

Βήματα

  •  Βήμα 1 Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
  •  Βήμα 2 Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 25-30εκ. ή σε μεγάλη φόρμα για κέικ.
  •  Βήμα 3 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για μία ώρα περίπου (όταν μπήγουμε το μαχαίρι στο κέικ να βγαίνει καθαρό). Περιμένουμε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε πιατέλα.

You May Also Like