Από την Ελένη Π. Ανδρέου, (DProf, RD, LD, κλινική διαιτολόγος)

Συστατικά

  • 20 (300 γρ.) μεγάλα μπισκότα, τύπου digestive-διαίτης,
  • ¼ φλ. (55 γρ.) ζάχαρη,
  • 8 κουταλιές (40 γρ.) υποκατάστατο της ζάχαρης,
  • ¼ φλ. (60ml) ανάλατη μαργαρίνη – λιωμένη,
  • 1 (60 γρ.) αβγό,
  • 1 κρόκο,
  • 4 (120 γρ.) ασπράδια,
  • 2 κουταλάκια (10ml) λάδι,
  • 2 κουταλιές (24 γρ.) βανίλια σε σκόνη,
  • 3 φλ. (750 γρ.) cottage cheese,
  • 1 φλ. (200 γρ.) γιαούρτι – αποβουτυρωμένο,
  • Για τη σάλτσα
  • 1 φλ. (240ml)  χυμό φράουλας (φρεσκοστυμμένο ή από κομπόστα φρούτου χωρίς σιρόπι),
  • 1½ κουταλιά (12 γρ.) κορν φλάουερ (corn flour),
  • ½ κουταλάκι (3 γρ.) εσάνς πικραμύγδαλου,
  • 1 κουταλιά (5 γρ.) υποκατάστατο της ζάχαρης,
  • 3/4 φλ. (180 γρ.) ανανά (κομπόστα σε χυμό φρούτου όχι σιρόπι).

Βήματα

  •  Βήμα 1 Λιώνετε σε μπλέντερ τα μπισκότα και προσθέτετε τη λιωμένη μαργαρίνη.
  •  Βήμα 2  Ανακατεύετε για να ενωθεί το μίγμα και το απλώνετε σε στρογγυλή φόρμα (ή γυάλινο ταψί φούρνου), διαμέτρου 9 ιντσών.
  •  Βήμα 3 Βάζετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το υποκατάστατο της ζάχαρης, τη βανίλια, το αβγό, τον κρόκο, τα ασπράδια, το λάδι, το τυρί και το γιαούρτι και χτυπήστε καλά (περίπου 5-10 λεπτά) μέχρι να πετύχετε μια ομοιογενή, κρεμώδη μάζα.
  •  Βήμα 4 Περιχύνετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και ψήνετε σε χαμηλό φούρνο, στους 160°C, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να δημιουργηθεί ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
  •  Βήμα 5 Βγάζετε το cheesecake από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα:
  •  Βήμα 1 Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τα 3/4 του χυμού φράουλας και βράζετε.
  •  Βήμα 2 Στη συνέχεια, διαλύετε το κορν φλάουερ στον υπόλοιπο χυμό και το προσθέτετε στο κατσαρολάκι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει χυλός.
  •  Βήμα 3 Κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για μερικά λεπτά.
  •  Βήμα 4 Προσθέστε την εσάνς πικραμύγδαλου, το υποκατάστατο της ζάχαρης και ανακατεύετε.
  •  Βήμα 5 Περιχύνετε τη σάλτσα πάνω από το cheesecake και διακοσμείτε με τον ανανά. 
  •  Βήμα 6 Το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες πριν το σερβίρετε.

You May Also Like