Από μικρή είχα μάθει από τους γονείς μου πως δεν πρέπει να δουλεύουμε μαζί με φίλους ή με την σχέση μας γιατί τις περισσότερες φορές υπάρχουν παρεξηγήσεις και χαλάμε άδικα τις καρδιές μας.

Το θέμα είναι πως αν είσαι σε εργασιακό χώρο και βρεις κάποιον που τον θες και σε θέλει δεν είναι εύκολο να το αποφύγεις. Συνήθως έρχεσαι αντιμέτωπη με το δίλημμα: ‘Η θα αλλάξεις δουλειά ή θα μπλέξεις μαζί του!

(Το κορίτσι της φωτογραφίας κρατάει υπέροχη τσάντα γραφείου από το Free People η οποία κοστίζει 59,16 ευρώ και θα την βρεις -σε 4 χρώματα- σε αυτό το link) 

Το εύκολο είναι η σχέση, το δύσκολο όμως είναι ο χωρισμός! Γιατί όταν χωρίζεις και είστε στον ίδιο εργασιακό χώρο τα πράγματα γίνονται… άβολα για χίλιους δυο λόγους. Ειδικά αν έχετε χωρίσει με τον χειρότερο τρόπο θα αναγκαστούν και οι συνάδελφοί σας να επιλέξουν στρατόπεδο.

Κι όσο κι αν νομίζεις ότι εσύ θα είσαι υπεράνω… θα ρίχνετε ο ένας στον άλλον τις ευθύνες, θα προκαλείτε σούσουρο στον εργασιακό χώρο και θα κάνετε τα πάντα για να μην συναντιέστε.

Και άντε στην αρχή για χάρη της δουλειάς θα βάζετε στην άκρη τα προβλήματά σας, όμως για σκέψου: Αν φλερτάρει κάποιος από τους δύο πάλι μέσα από την δουλειά ή αν τύχει να περάσει “η άλλη” μια βόλτα από το γραφείο τότε τι γίνεται (γιατί ξέρεις τι συμβαίνει όταν βγαίνει προς τα έξω και το πράσινο τερατάκι της ζήλιας);

Όλα αυτά σκεφτόμουν όταν αποφάσισα να κάνω μια έρευνα και να ρωτήσω 9 άτομα πώς θα ένιωθαν αν είχαν “πρώην” στον ίδιο εργασιακό χώρο:

Μαρία, 30 ετών, νοσηλεύτρια

Θα ζητούσα μετάθεση! Δεν είναι εύκολο να βλέπεις τον πρώην σου κάθε μέρα και όλη μέρα, διότι έτσι δεν θα μπορέσεις να τον ξεπεράσεις και ποτέ.

Γιάννης, 35 ετών, υπάλληλος γραφείου

Δεν μπλέκουμε ποτέ τα επαγγελματικά με τα προσωπικά. Φυσικά και δεν θα ήθελα να έχω πρώην στον ίδιο επαγγελματικό χώρο, αλλά αν είχα θα προσπαθούσα να φερθώ επαγγελματικά και τις διαφορές μας θα τις λύναμε εκτός γραφείου. Γίνεται;

Νίκη, 29 ετών, γυμνάστρια

Πρώην και δουλειά μαζί δεν πάνε πακέτο. Μακριά και αγαπημένοι!

Κώστας, 30 ετών, ασφαλιστής

Αν χωρίζαμε καλά δεν θα είχα θέμα, αν χωρίζαμε άσχημα και αρχίζαμε τις “κατινιές” στο γραφείο θα είχα μεγάλο πρόβλημα. Θεωρώ πως πρέπει να σεβόμαστε λίγο τον εργασιακό μας χώρο.

Κική, 29 ετών, δασκάλα

Δεν το έχω ζήσει και φυσικά δεν θα ήθελα να το ζήσω ποτέ. Και μόνο στην ιδέα μου φαίνεται ψυχοφθόρο.

Μάριος, 35 ετών, υπάλληλος γραφείου

Δεν θα με πείραζε καθόλου, διότι το παρελθόν μένει εκεί που είναι. Τώρα αν η πρώην μου έκανε τη ζωή μου δύσκολη στη δουλειά τότε θα ζητούσα μετάθεση.

Βασιλική, 39 ετών, καθηγήτρια

Εξαρτάται από το πώς θα χώριζα αλλά και από το πώς θα ένιωθα. Παίζουν πολλά ρόλο κατά τη διάρκεια ενός χωρισμού αυτά τα πράγματα για μένα. Πολύ.

Θάνος, 40 ετών, μηχανικός

Δεν θα είχα κανένα θέμα. Άλλο η δουλειά και άλλο ο χωρισμός. Μη τα μπερδεύουμε αυτά τα 2!

Κατερίνα, 29 ετών, υπάλληλος σε μαγαζί

Θα ένιωθα άβολα! Οπότε όχι δεν θα ήθελα να έχω πρώην στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον…

Αγαπημένη μου φίλη όπως κατάλαβες η πλειοψηφία υποστηρίζει πως δουλειά και σχέση πρέπει να τα ξεχωρίζουμε και να μην τα ανακατεύουμε.

Με βάση την προσωπική μου εμπειρία το να δουλεύω με πρώην μου φαίνονταν δύσκολο και τραγικό, διότι έπρεπε να είμαστε συνέχεια μαζί στο γραφείο και να φερόμαστε κόσμια και πολιτισμένα.

Αν τώρα σου αρέσει κάποιος και σε θέλει και εκείνος είναι δίκοπο μαχαίρι: Ή βάζεις σε δεύτερη μοίρα την δουλειά σου και όταν χωρίσεις φεύγεις και πας αλλού ή αν αντέχεις μένεις στην ίδια δουλειά ή αφήνεις τον έρωτα να φύγει και συνεχίζεις ακάθεκτη την επαγγελματική σου πορεία.

Ζύγισε σε ένα χαρτί τα υπέρ και τα κατά και αποφάσισε τι θα κάνεις !

Αν έχετε κάποια εμπειρία με πρώην στο ίδιο γραφείο περιμένω να ακούσω και την δική σας ιστορία στο email μας: info@coverstory.gr

Με αγάπη 
Τίνα

Marks & Spencer Belgian chocolate gateau – 565 gr – Γλυκό με στρώσεις από Βέλγικη μους σοκολάτα και σιρόπι σοκολάτας.

Τιμή: 8,99 ευρώ 

Ps : Να χαμογελάς,γιατί το αξίζεις και επειδή σου πάει! Και επειδή το θέμα αυτό σηκώνει σοκολάτα σου συνιστώ να φας ένα ωραίο γλυκό σοκολάτα που θα φτιάξεις στο σπίτι και να σκεφτείς τι θες να κάνεις με τον πρώην σου που είναι στον ίδιο εργασιακό χώρο με εσένα!

You May Also Like