Για το θέμα του χωρισμού, εγώ θα σταθώ στο θέμα του φαγητού.

Όλα τα άλλα έχουν αναλυθεί είτε από ειδικούς, είτε από «ειδικούς», είτε από ξενύχτια στο τηλέφωνο με τις κολλητές.

Κλάματα, ουρλιαχτά, κατάθλιψη, να σέρνεσαι από τοίχο σε τοίχο μέσα στην πόλη σε slow motion, να μοιάζεις με την Μαρινέλλα στο «άνοιξε πέτρα» και με την Μάρθα Καραγιάννη όταν τραγουδά το «Άπονε».

Το θέμα «φαί» όμως δν έχει αναλυθεί όπως του αξίζει!

Ας μην κρυβόμαστε, όλες μας έχουμε πέσει με τα μούτρα στο φαΐ μετά από χωρισμό (γενικά γουρουνιάζουμε όταν μας πιάνει στεναχώρια!)

Κάποιες αγκαλιάζουν τα παγωτά, κλαίγοντας σε κάθε κουταλιά. Μπορεί να πεις ότι το οικογενειακό παγωτό είναι η «σούπα της στεναχώριας»

 Άλλες καταβροχθίζουν γαριδάκια, όπως καταβρόχθισε ο χρόνος αυτή τη σχέση. Κάποιες θέλουν ζάχαρη και σοκολάτα, πολύ σοκολάτα!

 Όλα αυτά βέβαια έχουν επίπτωση στο σώμα μας. Σπυράκια, κιλά, διαβήτη!

Ντάξει δεν θα το ρίξουμε και στα μαρούλια και στα φρούτα! Δεν πάει χωρισμός και υγιεινή διατροφή!

Εδώ σας έχω μια λύση! Βγάλτε το απωθημένο σας μαγειρεύοντας! Το καλύτερο αγχολυτικό.

Θα με πεις, έχεις τον καημό σου και θα κάθεσαι να ανοίγεις φύλλο; Εχεις ένα πόιντ, αλλά το άνοιγμα φύλλου θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Βοηθά να φαντάζεσαι οτι «χτυπάς» τον ακατανόμαστοΥλικά για το ταψί της κουζίνας

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250μλ ανθρακούχο νερό (σουρωτή)
  • 1 νεροπότηρο σπορέλαιο
  • 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
  • 1 μικρό κουταλάκι αλάτι

για τα φύλλα

  • 250 γρ βούτυρο πρόβειο ή αγελαδινό (εναλλακτικά μαργαρίνη με λίγο σπορέλαιο)

για τη γέμιση

  • 3 φλ γάλα
  • 4-5 κουταλιές σιμιγδάλι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 300-400 γρ φέτα

Εκτέλεση:

1. Σε μια λεκανίτσα – μπωλ ανακατεύουμε το λάδι, νερό, αλάτι, σουρωτή και ρίχνουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μαλακό ζυμάρι (ίσως δεν το πάρει όλο το αλεύρι, εξαρτάται απ τον τύπο του)
2. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί 2-3 ώρες. (εγώ ζυμώνω αυτό ξεκουράζετε….)
3. Κάνουμε το ζυμάρι ρολό και το κόβουμε 8 κομμάτια, 4 για το κάτω φύλλο και 4 για το πάνω. Τα 4 κομμάτια τ’ ανοίγουμε στρόγγυλα πιτάκια χρησιμοποιώντας νεσεστέ. Αλείφουμε το καθένα με το λιωμένο βούτυρο και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Ομοίως και για τα άλλα 4. Θα έχουμε 2 στοίβες απο πιτάκια . τα βάζουμε ψυγείο για 30 λεπτά- 1 ώρα να σφίξει λίγο το βούτυρο
5. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την γέμιση. Ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν αρχίζει να φουσκώνει το σιμιγδάλι ρίχνουμε το βούτυρο , τα αυγά, 200 γρ φέτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αφήνουμε να κρυώσει, να αρχίσει να πήζει. Αν είναι νερουλή απλά ξαναζεσταίνουμε προσθέτοντας μια κουταλιά σιμιγδάλι ακόμα. Οταν κρυώσει τρίβουμε μέσα κ την υπόλοιπη φέτα. 
6.  Ανοίγουμε την 1 στοίβα σε φύλλο , χρησιμοποιώντας νεσεστε , αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε το φύλλο. Προσοχή μη το ανοίξετε πολύ λεπτό και δεν φουσκώσει!!
7. Ομοίως ανοίγουμε και το 2ο φύλλο για να το βάλουμε απο πάνω. Το κουνάμε σαν να κάνει τρικυμία, για να κάνουμε «σούρες» -«κυματάκια» και να είναι πιο τσαχπίνικο. 
8. Αν χρειαστεί κόβουμε τα περίσσια ζυμάρια απ το ταψί και κλείνουμε τον κόθαρο. Χαράζουμε σε κομμάτια και αλείφουμε την πίτα με μπόλικο βουτυράκι ή λάδι
9. Ψήνουμε 50 λεπτά στους 180 μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να έχει ψηθεί πάνω -κάτω.

Αναστασία Θεοχαροπούλου

Αγάπα με αν dolmas

You May Also Like