Αγαπώ τους κολοκυθοκεφτέδες αλλά για πάρα πολλά χρόνια τους έτρωγα μόνο έξω. Τα τελευταία χρόνια όμως, που φίλοι καλοί, μου φέρνουν κολοκύθια από το περιβόλι τους στην Κάρυστο, φτιάχνω αυτούς τους κολοκυθοκεφτέδες και τους σερβίρω με στραγγιστό γιαούρτι. Περιττό να πω ότι όλοι ξετρελαίνονται και γίνονται τόσο, μα τόσο, εύκολα.

Χρόνος Προετ. 10’Μερίδες 4

Σε ένα μπολ βάζω τα κολοκύθια και το κρεμμύδι και στύβω πολύ καλά με τα χέρια μου για να φύγουν τα υγρά.

Προσθέτω την πατάτα και το ψιλοκομμένο δυόσμο κι ανακατεύω με τα χέρια.

Στη συνέχεια, προσθέτω την τριμμένη φέτα, το αυγό και το αλεύρι.

Ανακατεύω καλά τη ζύμη και την αφήνω 15’ περίπου στο ψυγείο.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω λίγο αραβοσιτέλαιο κι ανάβω τη φωτιά στο μισό.

Με ένα κουτάλι της σούπας ή με τα χέρια παίρνω μικρές ποσότητες από το μίγμα και τηγανίζω στο αραβοσιτέλαιο κι από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν καλά οι κολοκυθοκεφτέδες (περίπου 10’)

Ingredients

  • 4 μέτρια κολοκύθια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
  • 1 μεγάλη πατάτα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
  • 1 αυγό
  • ¾ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

*Φωτογραφία από το προσωπικό άλμπουμ της Εβίνας*

You May Also Like