Οι μαύροι κύκλοι, είναι αντι-αισθητικοί και μας ¨χαλάνε¨την όλη εμφάνιση.  

Ας δούμε πρώτα όμως που οφείλονται:

Άγχος, έλλειψη ύπνου, κατανάλωση αλκοόλ, υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αφυδάτωση, κληρονομικότητα, αλλεργία, αναιμία… είναι από τα πιο σημαντικά αίτια που εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι.

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τους αντιμετωπίσεις οριστικά ή έστω για λίγο.  Σήμερα όμως θα δούμε πώς να το κάνουμε αυτό, με τη ΔΥΝΑΜΗ του ΜΑΚΙΓΙΑΖ!

1ος τρόπος : (και ο πιο εύκολος)

Χρησιμοποιείς 2 κονσίλερ.  ΄Ένα πιο σκούρο και ένα πιο ανοιχτό.  Το σκούρο κατά προτίμηση , να έχει λίγο πορτοκαλί τόνους.  Το ανοιχτότερο, θα είναι έναν τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα σου.

Τι κάνεις λοιπόν;

Τοποθετείς το σκούρο κονσίλερ ,ΜΟΝΟ στα σημεία που βρίσκεται ο μαύρος κύκλος και εν συνεχεία, το απλώνεις ΤΑΜΠΟΝΑΡΙΣΤΑ με τα δάχτυλα ή με πινέλο, ή σφουγγαράκι.

Αμέσως μετά, ΠΑΝΩ από αυτό, τοποθετείς το ανοιχτόχρωμο κονσίλερ, σε τριγωνικό σχέδιο, έτσι ώστε να δώσει λάμψη.  Κατά αυτόν τον τρόπο, οι μαύροι κύκλοι σου έχουν καλυφθεί, αλλά παράλληλα, έχεις φωτίσει την πλευρά κάτω από τα μάτια σου.

2ος τρόπος : (και ο πιο δύσκολος)

Αγοράζεις κορέκτορα!  Τι είναι αυτό; Υπάρχουν στο εμπόριο ΡΟΔΕΣ καμουφλάζ.  ΄Ετσι ονομάζονται και συνήθως έχουν μέσα 1 ή 2 κονσίλερ, 1 πράσινο, 1 πορτοκαλί , ένα μώβ.  Το κάθε ένα έχει τη δική του χρήση και όλα είναι σε πεπιεσμένη κρεμώμη μορφή. Οπότε λοιπόν, αυτό που κάνεις, είναι να χρησιμοποιήσεις τον πορτοκαλί κορέκτορα στον μαύρο κύκλο, να τον απλώσεις καλά και έπειτα, να βάλεις το κονσίλερ σου από πάνω.  ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ με το πορτοκαλί!

3ος τρόπος : (και ο πιο απλός)

΄Εχεις κόκκινο ΜΑΤ κραγιόν;  Τότε πολύ εύκολα με τον ίδιο τρόπο να καλύψεις τον μαύρο κύκλο, απλά πρόσεξε την ποσότητα του κόκκινου που θα βάλεις.  Εννοείται πώς το απλώνεις καλά και πάνω από αυτό, βάζεις το κονσίλερ σου.

Τέλος , να σου πω πώς ανάλογα το χρώμα του κύκλου ( μαύρος που μωβίζει, ή μαύρος που πορτοκαλίζει), μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσης κονσίλερ σε ροζ απόχρωση ή ροδακινί.

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ, όταν έχεις μαύρο κύκλο μη χρησιμοποιήσεις απευθείας πάνω του, το ανοιχτόχρωμο κονσίλερ σου, διότι αυτό που θα πετύχεις είναι να κάνεις τον μαύρο κύκλο σου να γκριζάρει και να φαίνεται περισσότερο.

Γράφει η make up artist Elena

*Φωτογραφίες παρμένες από το διαδίκτυο*You May Also Like