Όλα τα υγιή δέρματα πρέπει να είναι: ενυδατωμένα, φωτεινά και δροσερά., να έχουν μια λάμψη τόσο δυνατή, να είναι σαν να αντανακλούν το φως… κάτι σαν «γυάλινο δέρμα».

Αλλά τι είναι το «γυάλινο δέρμα»; Η ιδέα έρχεται σε μας μέσω της Κορέας, όπου οι γυναίκες ξέρουν περισσότερα από ένα ή δύο πράγματα για να διατηρήσουν τα δέρματα τους τόσο λαμπερά ώστε να φαίνονται λες και είναι «γυάλινα».

«Το γυάλινο δέρμα», ή το «yuri pibu» στην Κορεατική, αναφέρεται ως το ημιδιαφανές δέρμα που είναι καθαρό, ακτινοβόλο, χωρίς πόρους και λείο – σχεδόν σαν γυαλί». Και το κλειδί για να συμβεί αυτό; Συνέπεια στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Ακριβώς όπως η τακτική άσκηση του σώματος είναι ένας τρόπος να παραμείνετε υγιείς, εφαρμόζοντας μια σταθερή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος είναι σημαντική για να επιτευχθεί όχι μόνο η «γυάλινη επιδερμίδα» αλλά και η διατήρηση της επιδερμίδας στην καλύτερη, λαμπερή της κατάσταση. Με τη σωστή καθημερινή ρουτίνα και τα κατάλληλα προϊόντα εμπλουτισμένα με τα σωστά συστατικά, είναι κάτι που μπορεί κανείς να πετύχει.

«Λαμπερό δέρμα» σημαίνει υγιές δέρμα και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να είναι απαλλαγμένο από ψεγάδια (όπως φακίδες κλπ). Θέλουμε να διαλύσουμε την ιδέα ότι το δέρμα το οποίο έχει αυτή την «γυάλινη» όψη μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν έχουμε το τέλειο δέρμα γιατί αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ότι η καθημερινή καθαριστική ρουτίνα η οποία πρέπει να περιλαμβάνει τόσο ενυδατικά όσο και απαλά απολεπιστικά συστατικά για να επιτύχετε αυτή την λαμπερή εμφάνιση. Η τακτική απολέπιση βοηθά στην εξασθένιση «σκοτεινών κηλίδων» και αποτρέπει την διάσπαση του δέρματος και αντίστοιχα η ενυδάτωση εξασφαλίζει ότι το δέρμα σας δεν παράγει περίσσεια λιπαρότητα.

1. Καθαρίστε
Όχι μία φορά, αλλά δύο φορές. Η δροσερή, φωτεινή επιδερμίδα ξεκινάει με το διπλό καθαρισμό. Πρέπει να ξεκινήσετε με ένα καθαριστικό ώστε να αφαιρέσετε όλες τις ακαθαρσίες που θα μολύνουν το δέρμα με ένα κρεμώδες καθαριστικό για να αφαιρέσετε τη σκόνη το μακιγιάζ και το σμήγμα, στη συνέχεια ακολουθήστε με κάτι με βάση το νερό όπως μια λοσιόν ή ένα αφρώδες καθαριστικο με βάση το νερό για να καθαρίσετε οτιδήποτε άλλο βρίσκεται στην επιδερμίδα.

2. Απολέπιση
Η λεία υφή του δέρματος είναι απαραίτητη για μια υαλώδη -λαμπερή επιδερμίδα, έτσι η τακτική απολέπιση είναι το κλειδί.
Προκειμένου να γίνει το δέρμα πιο λαμπερό, θα πρέπει να απαλλαγεί από όλα τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια του και το κάνουν να φαίνεται θαμπό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα φυσικό απολέπιστικο με ήπια δράση και λεπτούς κόκκους ή ένα προϊόν που περιέχει αλφα-υδροξυ οξέα και ένζυμα το οποίο καλό είναι να το εφαρμόσει κάποιος επαγγελματίας αισθητικός ή δερματολόγος και η συχνότητα του δεν πρέπει να είναι συχνή, με τον τρόπο αυτό η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος θα βοηθήσει τα προϊόντα περιποίησης να λειτουργήσουν καλύτερα και να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη.

3. Φωτίσατε
Η βιταμίνη C είναι «το μικρό μαύρο φόρεμα» που πάντα υπάρχει σε μια γυναικεία ντουλάπα για το δέρμα μας είναι η απαραίτητη φροντίδα του δέρματος. Όπως ένα LBD, είναι πολυλειτουργικό και βοηθάει στην καταπολέμηση – απαλλαγή από τα σημάδια ακμής, τα σκοτεινά σημεία και τον υπερχρωματισμό και αφήνουν έναν ομαλό, ομοιόμορφο λαμπερό τόνο δέρματος. “Η βιταμίνη C είναι ένα συστατικό που τρέφει το δέρμα. Χρησιμοποιήστε την κάτω από το αντηλιακό σας, για να βοηθήσετε στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες κάνουν την υφή του δέρματος να μοιάζει θαμπή.

4. Ενυδάτωση
Η ενυδάτωση είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό στοιχείο για τη διατήρηση της υγιεινής του δέρματος και παίζει έναν αναπόσπαστο ρόλο σε μια λαμπερή επιδερμίδα.
Με την χρήση ορού με βιταμίνη C σε συνδυασμό με το υαλουρονικό οξύ, το οποίο λειτουργεί κάτω από την επιφάνεια του δέρματος για να βοηθήσει να κρατήσει το νερό και να κρατήσει το δέρμα ενυδατωμένο και υγιές από μέσα. Οι ενυδατικοί οροί επικεντρώνονται κυρίως σε αυτό που συμβαίνει βαθιά κάτω από την επιφάνεια, και σε συνδυασμό με τις ενυδατικές κρέμες λειτουργούν άριστα. Με άλλα λόγια, ενώ οι οροί σας έχουν σκοπό να συγκρατήσουν το νερό μέσα στην επιδερμίδα, το ενυδατικό σας προϊόν είναι να δημιουργήσετε μια σφραγίδα πάνω στο δέρμα για να κλειδώσετε αυτό μέσα και να στηρίξετε το ανώτατο στρώμα του δέρματος.
Ψάξτε για ενυδατικές κρέμες που είναι πλούσιες σε ceramics ή εφαρμόστε μια μάσκα ύπνου πλούσια σε ενυδατικά συστατικά πριν από τον ύπνο και όταν ξυπνήσετε θα δείτε ενα γυαλιστερό, λαμπερό και ομαλό δέρμα.

Βασιλική Μπέσιου

Beauty editor

Make up artist

*Οι φωτογραφίες είναι από το διαδίκτυο*

You May Also Like