Πολλές φορές πιστεύουμε πως έχουμε μια στρωτή σχέση & όλα δείχνουν πως τα πάτε καλά με την σχέση σου.

Ποιος είπε όμως ότι και οι καλές σχέσεις κάποια στιγμή δεν χαλάνε ;

Μπορεί αν χαλάσουν λόγω μιας παρεξήγησης, ή ενός καυγά ή επειδή μπήκε κάποιος τρίτος ανάμεσά σας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να διαλυθεί μια σχέση σημασία έχει πως το ζευγάρι πρέπει να έχει δυνάμεις να την κρατήσει σε ένα επίπεδο αν δεν θέλει να το διαλύσει.

Ποιοι όμως είναι οι πιο σοβαροί λόγοι που θα χαλάσουν μια σχέση ;
  1. Άλυτα συναισθηματικά ζητήματα : Το γράφω συνεχώς όταν χωρίζουμε πρέπει να μένουμε λίγο μόνοι μας,δεν χρειάζεται να βρίσκουμε αμέσως τον επόμενο μόνο & μόνο απλά για να λέμε πως έχουμε σχέση.Έτσι δημιουργούνται άλυτα συναισθηματικά ζητήματα & γυρνάμε συνέχεια στο παρελθόν μας.
  2. Σταματήσατε να παλεύεται για την σχέση σας : Όταν μια σχέση φτάνει στο τέλος της το καταλαβαίνεις όταν ο ένας από τους δύο ή και οι 2 παύουν να προσπαθούν για να σώσουν ότι έχει απομείνει.
  3. Επικρίνετε ο ένας τον άλλον : Καυγάδες,ζήλιες & αρχίζετε να επικρίνετε ο ένας τον άλλον,αλληλοκατηγορείστε και προσπαθείτε να ρίξετε το φταίξιμο ο ένας στον άλλον.
  4. Δεν υπάρχει πλέον σεξουαλική επαφή : Αν έχετε αρχίσει να απομακρύνεστε και δεν κάνετε πλέον σεξ τότε κάτι φταίει,όχι απαραίτητα τρίτο πρόσωπο,αλλά ίσως η ρουτίνα να σας έχει κουράσει.
  5. Απομακρύνεστε : Όταν έχετε μακροχρόνια σχέση κάτι η καθημερινή ρουτίνα,κάτι οι δουλειές σας είναι φυσιολογικό να αρχίσετε να απομακρύνεστε. Το μη φυσιολογικό όμως είναι να μην βρίσκετε έστω και λίγο χρόνο για εσάς για να θυμηθείτε γιατί ερωτευτήκατε ο ένας τον άλλον.
  6. Δεν κάνετε πλέον διάλογο : Ο διάλογος, η ειλικρίνεια & η εμπιστοσύνη είναι τα βασικότερα στοιχεία για να κρατηθεί μια σχέση.Αν δεν κάνετε πλέον διάλογο τότε απλά έχετε χάσει το παιχνίδι.
  7. Θέλετε μια ανανέωση στη ζωή σας : Θέλεις μια ανανέωση στη ζωή σου & καλά κάνεις,αν όμως δεν συμπεριλαμβάνει η ανανέωση και τον σύντροφό σου τότε απλά κάτι δεν πάει καλά.

*Η φωτογραφία είναι από το Pablo by Buffer*